Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ενημέρωση για κορονοϊό σήμερα 27/5: Κρούσματα και νεκροί στην Ελλάδα
102 ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΘ

Ενημέρωση για κορονοϊό σήμερα 27/5: Κρούσματα και νεκροί στην Ελλάδα

Ενημέρωση για κορονοϊό σήμερα 27/5: Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2903, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Ενημέρωση για κορονοϊό σήμερα 27/5: Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 18 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Τα 11 αφορούν γνωστή συρροή κρουσμάτων και τα 2 έλεγχο επαναπατρισθέντων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2903, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 627 (21.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1645 (56.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 17 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 4 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 82.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

102 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 173. Οι 52 ήταν γυναίκες (30.1%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 166245 κλινικά δείγματα. Την ανακοίνωση υπογράφει ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα επιτρέψει σε τουρίστες από περίπου 24 χώρες -ανάμεσα στις οποίες η Γερμανία, η Κύπρος και το Ισραήλ- να την επισκεφθούν από τα μέσα Ιουνίου, χωρίς να χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με το Reuters. Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 20% της ελληνικής οικονομίας και η κυβέρνηση γνωρίζει πως είναι μια πολύ σημαντική κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάκαμψή της μετά το lockdown, το οποίο έφερε τις επιχειρήσεις σε σχεδόν αδιέξοδο.

Κορονοϊός – Σύψας: Θα έχουμε σίγουρα εισαγόμενα κρούσματα από τον τουρισμό

Την εκτίμηση πως η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με εισαγόμενα κρούσματα του κορωνοϊού από το εξωτερικό, λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου, εξέφρασε την Τετάρτη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Νίκος Σύψας. «Σίγουρα θα έχουμε και εισαγόμενα κρούσματα δεν έχουμε καμία αμφιβολία», δήλωσε ο κ. Σύψας, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ANT1. «Τι πρέπει να κάνουμε, να κλείσουμε τον τουρισμό και να φτωχοποιήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, θα έχουμε ένα μεγαλύτερο πρόβλημα δημόσιας υγείας από αυτό που προλαβαίνουμε», πρόσθεσε ο λοιμωξιολόγος.

«Όποιος αμφιβάλλει για το μέγεθος του προβλήματος μπορεί να κοιτάξει στην Ιταλία, την Ισπανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία για να δει το πραγματικό πρόσωπο του ιού αν το αφήσουμε ανεξέλεγκτο», συνέχισε ο Νίκος Σύψας. Ερωτηθείς σχετικά με το πώς αντιμετωπίζει η ιατρική κοινότητα τον κορωνοϊό, ο ίδιος απάντησε: «Έχουμε συνεχώς αντικρουόμενες πληροφορίες, γιατί ο ιός είναι καινούργιος δεν έχουμε καμία πληροφορία για το πώς συμπεριφέρεται επιδημιολογικά, ποιες είναι οι πληθυσμιακές ομάδες που προτιμά, πως μεταδίδεται και ποια θεραπεία μπορεί να έχουμε για αυτόν. Προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη και να καταλήξουμε στην πιο σωστή απόφαση. Πολλές φορές χρειάζεται να ανακαλέσουμε μια απόφαση και αλίμονο αν δεν το κάναμε, αλίμονο αν μέναμε δογματικοί». Εξάλλου, για το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων ο κ. Σύψας ανέφερε ότι «καλύτερα το παιδί να μάθει εντός σχολείου πώς να συμπεριφέρεται κατά του κορωνοϊού».

Δείτε ακόμη

Βίντεο: Πανικός στο Κρανίδι- Οι μετανάστες έσπασαν την καραντίνα και έκαναν πορεία
Το ευχαριστώ της Άννας Νταλάρα στον Σωτήρη Τσιόδρα
Το συγκλονιστικό αντίο Τσιόδρα – Ποιος έγραψε το ποίημα, η ανάρτηση της Ακρίτα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις