Φεστιβάλ Βενετίας 2020: Θα διεξαχθεί κανονικά τον Σεπτέμβριο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Βενετίας 2020: Θα διεξαχθεί κανονικά τον Σεπτέμβριο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαρκέλλα Καλφοπούλου

Φεστιβάλ Βενετίας 2020: Εξαιτίας των lockdown που επιβλήθηκαν στην παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία, η συμμετοχή των παραγωγών ίσως είναι μειωμένη φέτος.

26.05.2020 | 14:42

Φεστιβάλ Βενετίας 2020: Κανονικά βάσει χρονοδιαγράμματος τον Σεπτέμβριο το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, από τις 2-12 του μήνα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Βένετο. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Βένετο, καθώς η πανδημία κορονοϊού δείχνει σημάδια επιβράδυνσης στην Ιταλία. Υπό τη διοργάνωση της εταιρείας Biennale di Venezia, το Φεστιβάλ της Βενετίας είναι το μακροβιότερο του κόσμου. Τον περασμένο Ιανουάριο ανακοινώθηκε δε, πως πρόεδρος της επιτροπής της 77ης  Μόστρα θα είναι η Κέιτ Μπλάνσετ. Εξαιτίας των lockdown που επιβλήθηκαν – ακόμα και – στην παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία, η συμμετοχή των παραγωγών ίσως είναι μειωμένη φέτος, εξηγεί ο Ζάια. Ο Ζάια είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Μπιενάλε.

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, πλήθος θεαμάτων και εκδηλώσεων έχουν ακυρωθεί φέτος. Μεταξύ αυτών, και το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ, αυτό των Καννών. Η Ιταλία σχεδιάζει να άρει όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από τις 3 Ιουνίου. Οι Ευρωπαίοι πολίτες θα μπορούς να μπαίνουν στη χώρα χωρίς να τίθενται σε καραντίνα. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 229.858 ενώ οι νεκροί ανήλθαν σε 32.785

Φεστιβάλ Βενετίας 2020: Το αρχαιότερο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στον κόσμο

Ξεκίνησε το 1932 ως «Esposizione Internazionale d’Arte Cinematografica» (Διεθνής Έκθεση της Τέχνης του Κινηματογράφου). Από τότε διεξάγεται ετησίως στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη, στο νησί Λίντο στη Βενετία. Οι προβολές των ταινιών γίνονται στο ιστορικό Palazzo del Cinema. Είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένου κύρους κινηματογραφικά φεστιβάλ και αποτελεί μέρος της φημισμένης Μπιενάλε της Βενετίας. Μιας μεγάλης έκθεσης μοντέρνας τέχνης που λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια. Τα βασικά βραβεία του φεστιβάλ είναι ο Χρυσός Λέοντας (Leone d’Oro), που απονέμεται στην καλύτερη ταινία του φεστιβάλ, και το Κύπελλο Βόλπι (Coppa Volpi), που απονέμεται στους καλύτερους ηθοποιούς (για ανδρικό και γυναικείο ρόλο). Το 2013 έγινε η 70ή διοργάνωση του φεστιβάλ που διήρκεσε ως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Δείτε ακόμα

«Scarface», η ιστορία της εμβληματικής ταινίας των 80s
Η Μegan Fox πρωταγωνιστεί στο φετιχιστικό video clip του νέου της συντρόφου
Άγριες Μέλισσες: Η Λενιώ αρχίζει να ζηλεύει, ο Κυπραίος έρχεται αντιμέτωπος με τη “θεία δίκη”
Exit mobile version