Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ευεξία: Αλλάξτε την καθημερινότητά σας
PLUS

Ευεξία: Αλλάξτε την καθημερινότητά σας

Ευεξία: Ανακαλύψτε τις συνήθειες που θα σας κάνουν να αλλάξετε την καθημερινότητα σας και να βλέπετε τη ζωή με πιο θετικό μάτι.

Ευεξία: Μπορεί στην καθημερινότητά μας το στρες και το άγχος να μας καταβάλλουν, ωστόσο εμείς δεν πρέπει να μένουμε άπραγοι. Μπορούμε να κάνουμε την ημέρα μας πιο δημιουργική και όμορφη καταπολεμώντας κάθε είδους αρνητική ενέργεια. Βρείτε λοιπόν νέους τρόπους για να δώσετε ηρεμία και χαλάρωση στην ημέρα σας με τις πιο εύκολες συνήθειες. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι η διατροφή, επιλέξτε λοιπόν τις σωστές τροφές και δώστε μια πολύτιμη ώθηση στον οργανισμό σας. Τα αυγά, τα γαλακτοκομικά, ο σολομός και τα λαχανικά είναι από τις τροφές που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όταν τρεφόμαστε σωστά νιώθουμε και περισσότερη ενέργεια.

Δεύτερο και πολύ σημαντικό είναι η γυμναστική, στις μέρες μας μπορείτε να κάνετε εύκολα γυμναστική τόσο στο σπίτι όσο και σε εξωτερικό χώρο. Μπορείτε μέσω ίντερνετ να βρείτε πολλά προγράμματα που να μπορούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του σώματος σας, ενώ ακόμα μπορείτε να βγείτε έξω για τρέξιμο ή βόλτα με το ποδήλατο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Με τη γυμναστική ξεχνάτε ό,τι σας απασχολεί και εκτονώνεστε, ο οργανισμός σας εκκρίνει σεροτονίνη και ενδορφίνες, ορμόνες οι οποίες σχετίζονται με την καλή διάθεση.

Ευεξία: Η φύση, τα συναισθήματα και η ενσυναίσθηση Άλλη μια συνήθεια που θα πρέπει να βάλετε στην καθημερινότητά σας είναι να πάτε μια βόλτα στο πάρκο , στη θάλασσα ή στο βουνό. Όσο πιο κοντά στην φύση βρίσκεστε τόσο πιο θετική είναι η επίδρασή της στην ψυχολογία σας, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας στη Βαρκελώνη. Το περπάτημα στη φύση σίγουρα θα σας κάνει πιο χαρούμενος τόσο λόγω της σωματικής άσκησης όσο και της επαφής μαζί της. Ίσως το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να εκφράσετε τα πραγματικά συναισθήματα σας στα άτομα που βρίσκονται στο κοντινό σας περιβάλλον. Αυτό δε σημαίνει ότι ο ακροατής σας θα σας βρει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε αλλά και μόνο ότι θα σας ακούσει, θα σας συμβουλεύσει και θα σας κάνει να εξωτερικεύσετε όσα νιώθετε, σίγουρα θα λειτουργήσει απελευθερωτικά.

Αξίζει να το δοκιμάσεις

Κλείνοντας συμπεριφερθείτε όμορφα και με ευγένεια σ’ όλους, μετατρέποντας έτσι την κακή σας διάθεση σε μια ευγενική χειρονομία. Φερθείτε όπως θα θέλατε να σας φερθούν. Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του Time, όσοι άνθρωποι φέρθηκαν με συμπόνια στους άλλους ανθρώπους παρουσίασαν  «μια συνολική αύξηση των θετικών συναισθημάτων, όπως χαρά, ηρεμία και ελπίδα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης». Μπορούν άραγε αυτές οι πέντε συνήθειες να σας αλλάξουν τη ζωή; Το μόνο που μένει είναι να το δοκιμάσετε !!!

 

Δείτε ακόμα

Πλέον υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να αποκτήσεις τα ίσια μαλλιά που ήθελες
Eίναι τελικά gay ένας άνδρας που ζητάει διείσδυση από γυναίκα;
Ζώδια: Προβλέψεις για την Τρίτη 26/5
900 ευρώ στην άκρη, χωρίς κόπο!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις