Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τσιόδρας Χαρδαλιάς live: Ενημέρωση για κορονοϊό σήμερα 26/5 – Νεκροί και κρούσματα
118 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ

Τσιόδρας Χαρδαλιάς live: Ενημέρωση για κορονοϊό σήμερα 26/5 – Νεκροί και κρούσματα

Τσιόδρας Χαρδαλιάς live: Η πορεία του ιού στη χώρα.

Τσιόδρας Χαρδαλιάς live: Συνολικά 173 είναι οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα, ενώ επιβεβαιώθηκαν και 10 νέα κρούσματα, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα. Όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, οκτώ από τα νέα κρούσματα συνδέονται, πιθανώς με άλλο γνωστό κρούσμα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.892. Από αυτά, 628 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.644 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 18 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. Οι 4 είναι γυναίκες.

Το 83,3 έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.101 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ των θανόντων οι 52 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.  Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 76 έτη, ενώ το 94,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένος.

Κορονοϊός: Τρία νέα κρούσματα στο Κρανίδι – Σε καραντίνα η δομή προσφύγων

Τρία νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού διαγνώστηκαν στους διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κρανίδι και τα υπουργεία Μετανάστευσης και Ασύλου, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας προχωρούν σε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας των διαμενόντων για χρονικό διάστημα 15 ημερών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε συνολικά 125 δείγματα από διαμένοντες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ενώ στη δομή μετέβη και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σημειώνεται επίσης, ότι θα επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η είσοδος στους εργαζόμενους της δομής, σε αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και στο προσωπικό των υγειονομικών μονάδων. Τόσο στο Κρανίδι, όσο και στη Μαλακάσα, μεγάλες είναι οι αντιδράσεις όσο προχωρεί η διαδικασία άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί. Οι κάτοικοι ζητούν να απαγορευθεί πλήρως η κυκλοφορία στους μετανάστες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας όπου είχε εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού. Τις επόμενες ημέρες σχεδιάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκρότηση επιτροπής με την εμπλοκή όλων των αρμοδίων (υπουργείο Υγείας, Πολιτική Προστασία και υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου) ώστε να αποφασιστεί ποια είναι τα βήματα που θα εφαρμοστούν όσον αφορά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό στις δομές φιλοξενίας.

Κορονοϊός: Ποσό μαμούθ 9,5 δισ. ευρώ από την παγκόσμια εκστρατεία για το εμβόλιο

Η παγκόσμια εκστρατεία για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης εμβολίων και θεραπειών κατά της Covid-19 έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. “Σπουδαίο αποτέλεσμα, φθάνουμε το πρώτο ορόσημο του μαραθωνίου συγκέντρωσης χρημάτων της GlobalResponse υπό την Επιτροπή της ΕΕ”, έγραψε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Twitter. Η εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, από την οποία απείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, απέφερε 8 δισεκατομμύρια από παγκόσμιους ηγέτες και άλλους θεσμούς κατά την έναρξή της, στις 4 Μαΐου.

Κορονοϊός: Τέλος στην υδροξυχλωροκίνη για τους ασθενείς με Covid-19 στην Ελλάδα

Σε αλλαγή του θεραπευτικού αλγορίθμου για τη διαχείριση των ασθενών με νόσο COVID-19 αναμένεται να προχωρήσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό. Μετά τη χθεσινή απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για προσωρινή εξαίρεση της θειικής υδροξυχλωροκίνης από τη μελέτη SOLIDARITY (που εστιάζει στην αξιολόγηση πιθανών θεραπειών για τη COVID-19), δημοσιογραφικές πληροφορίες του ygeiamou.gr/protothema.gr αναφέρουν ότι θα αλλάξει ο αλγόριθμος και θα εξαιρεθεί η υδροξυχλωροκίνη από το θεραπευτικό σχήμα που χορηγείται σήμερα στους νοσηλευόμενους ασθενείς.

Η υδροξυχλωροκίνη ενοχοποιείται από αρκετές μελέτες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας για αύξηση του κινδύνου θανάτου, καρδιακά προβλήματα και μη βελτίωση της κλινικής εικόνας των νοσοκομειακών ασθενών με COVID-19. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εξετάζει όλα τα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στο συγκεκριμένο ανθελονοσιακό φάρμακο, προκειμένου να αποφανθεί για τη θεραπεία των νοσηλευομένων ασθενών.

Προβλεπόταν και για εξωνοσοκομειακούς ασθενείς και υγειονομικούς

Υπενθυμίζεται ότι, ο θεραπευτικός αλγόριθμος προβλέπει τη χορήγηση χλωροκίνης ή υδροξυχλωροκίνης συνδυαστικά με αζιθρομυκίνη για τον περιορισμό της επιπτώσεων της λοίμωξης COVID-19 στο αναπνευστικό σύστημα των ασθενών. Επίσης, η ελληνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων είχε καταρτίσει και πρωτόκολλο χορήγησης του θεραπευτικού σχήματος για εξω-νοσοκομειακούς ασθενείς αλλά και ως προφυλακτική αγωγή για υγειονομικούς εργαζομένους. Υπό το βάρος της απόφασης του ΠΟΥ, θα επανεξεταστούν λοιπόν από τους Έλληνες Λοιμωξιολόγους όλα τα σχετικά με τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που περιλαμβάνουν την υδροξυχλωροκίνη και θα γίνουν άμεσα οι σχετικές ανακοινώσεις.

Δείτε ακόμη

Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει στη Bild, το σχέδιο για ασφαλές άνοιγμα της χώρας
“Μια ματιά στα αρχαία θαύματα” – Η Ryanair διαφημίζει την Ελλάδα (vid)
Προστατεύουμε τον εαυτό μας από τη ζέστη και τον COVID 19
Ανάθεμά σε υπουργέ μου, από την Ευτυχία Παπούλια
Σύψας: Δημοτικά σχολεία, κορονοπάρτι, τουρισμός – Τι ανησυχεί τους λοιμωξιολόγους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις