Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμπλοκές στη Μόρια: Πέντε νεκροί από την αρχή του έτους
ΕΛΛΑΔΑ

Συμπλοκές στη Μόρια: Πέντε νεκροί από την αρχή του έτους

Συμπλοκές στη Μόρια: Το πρώτο δράμα, μέσα στη δομή παραμονής αλλοδαπών στη Μόρια, γράφτηκε τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής, 22 Μαΐου.

Συμπλοκές στη Μόρια: Συνελήφθη από την Αστυνομία σε ορεινή περιοχή της Μυτιλήνης η 23χρονη από το Αφγανιστάν για την ανθρωποκτονία με θύμα ομοεθνή της συνομήλικη, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στη Μόρια, ενώ τις ίδιες ώρες, δίνει μάχη για τη ζωή του στην εντατική, ένας 21χρονος επίσης Αφγανός ο οποίος τραυματίστηκε βαριά από ομοεθνή του.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το πρώτο δράμα, μέσα στη δομή παραμονής αλλοδαπών στη Μόρια, γράφτηκε τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής, 22 Μαΐου. Προηγήθηκε ένας μικροτσακωμός μεταξύ μικρών παιδιών με αποτέλεσμα να συμπλακούν στην αρχή λεκτικά οι δύο 23χρονες από το Αφγανιστάν. Ξαφνικά η δράστης, τράβηξε ένα μαχαίρι και τραυμάτισε βαριά την ομοεθνή της στο λαιμό. Ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση. Η τραυματίας μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του Κέντρου υποδοχής όπου ο γιατρός όμως διαπίστωσε το θάνατό της.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν την υπαίτια της ανθρωποκτονίας, όμως εκείνη είχε διαφύγει από το Κέντρο. Ξεκίνησαν αναζητήσεις και τελικά η 23χρονη συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με πρόσθεση. Σε βάρος της 23χρονης,  είχε εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως από τον ανακριτή.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας, αναφέρει:

«Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, απογευματινές ώρες της 22-05-2020 σε δομή παραμονής αλλοδαπών στη Μόρια της Λέσβου, η 23χρονη δράστιδα, μετά από διαπληκτισμό, τραυμάτισε θανάσιμα την 23χρονη (θύμα) με μαχαίρι και ακολούθως τράπηκε σε φυγή. Σε βάρος της συλληφθείσας σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι».

Και δεύτερη συμπλοκή

Πριν κοπάσει η ένταση από αυτή την ανθρωποκτονία μέσα στο δομή, καταγράφηκε νέα  άγρια συμπλοκή σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Μόρια. Αποτέλεσμα αυτής είναι να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, στη Μονάδα εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης 21χρονος από το Αφγανιστάν. Ο 21χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής  με μαχαίρια, με 18χρονο ομοεθνή του ο οποίος και συνελήφθη.

Το τελευταίο αιματηρό επεισόδιο είχε στον καταυλισμό της Μόριας είχε καταγραφεί την 1η Απριλίου, όταν δυο αλλοδαποί επιτέθηκαν, για λόγους που παραμένουν απροσδιόριστοι, σε έναν άλλο μετανάστη, μέσα στον χώρο παραμονής της περιοχής. Τον τραυμάτισαν με την χρήση ενός αιχμηρού αντικειμένου. Αμέσως μετά, οι δράστες έσπευσαν να εξαφανιστούν και  χάθηκαν μέσα στον αχανή χώρο.

Ο τραυματίας οδήγησε στη σύλληψή τους

Ωστόσο, ο τραυματίας, περιέγραψε με λεπτομέρειες στους αστυνομικούς, τους δράστες. Τους εντόπισαν  να κινούνται στην ευρύτερη περιοχή και τους συνέλαβαν. Όπως αποδείχθηκε, και οι δύο είναι ανήλικοι και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Μυτιλήνης κατηγορούμενοι για πρόκληση σωματικών βλαβών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων κατά περίπτωση.

Ενδεικτικό της δύσκολης, όσο και λυπηρής κατάστασης, που επικρατεί, είναι ότι από την αρχή του έτους στο Κέντρο Ταυτοποίησης και Υποδοχής, έχουν δολοφονηθεί με μαχαίρι, πέντε συνολικά αλλοδαποί, οι οποίοι παρέμεναν εκεί καθώς εκκρεμούσε η αίτηση ασύλου. Άλλοι δέκα αλλοδαποί έχουν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, φέροντες πάντα, τραύματα από μαχαίρι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις