Μπουντεσλίγκα – Αγώνες: Στη σκιά του ντέρμπι

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπουντεσλίγκα – Αγώνες: Στη σκιά του ντέρμπι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Μπουντεσλίγκα - Αγώνες: Στη σκιά του μεγάλου ντέρμπι Ντόρτμουντ και Μπάγερν διεξάγεται το υπόλοιπο πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

26.05.2020 | 08:07

Μπουντεσλίγκα – Αγώνες: Στη σκιά του μεγάλου ντέρμπι, της μάχης των μαχών μεταξύ Ντόρτμουντ και Μπάγερν διεξάγεται το υπόλοιπο πρόγραμμα της πρώτης μέρας της 28ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα. Όλα τα άλλα ματς της ημέρας θα διεξαχθούν με ώρα έναρξης 21.30, αμέσως μετά τη λήξη του ντέρμπι δηλαδή και το ενδιαφέρον στρέφεται στη Βρέμη όπου η Βέρντερ έδωσε σημεία ζωής και διεκδικεί σωτηρία αντιμετωπίζοντας την Γκλάντμπαχ, ενώ η Λεβερκούζεν φιλοξενεί την Βόλφσμπουργκ και αν κερδίσει και την ευνοήσει το αποτέλεσμα του “Κλάσικερ” ίσως διεκδικήσει το δικαίωμα να μπει σφήνα στη μάχη τίτλου.

Μπουντεσλίγκα – Αγώνες: Λεβερκούζεν – Βόλφσμπουργκ

Καλή απόδοση της Λεβερκούζεν στη νίκη 3-1 με την Γκλάντμπαχ. Αν και είχε ισοφαριστεί επέστρεψε στο ματς άμεσα και πέτυχε τη 13η νίκη σε 15 αγωνες εντός 2020. Η Βόλφσμπουργκ δεν μπόρεσε να υψώσει ανάστημα στην Ντόρτμουντ. Έχασε 2-0, όχι με κακή απόδοση, αλλά χωρίς να μπορέσει να αισθανθεί το ματς επιθετικά. Μόνο ο μπακ Μπέντερ εκτός πλάνων στη Λεβερκούζεν, ουσιαστικά πλήρης. Στην Βόλφσμπουργκ τα προβλήματα που συσσωρεύονται είναι πολλά. Εκτός πλάνων απόψε λόγω τιμωριών και τραυματισμών ο μεσεοεπιθετικός Μεχμέντι, ο εξτρεμ Κλάους, ο μπακ Οτάβιο, ο αρχηγός μέσος Ζιλαβοζί, ο μπακ Ουίλιαμ και πιθανότατα και ο μέσος Γκέρχαρντ!

Μπουντεσλίγκα – Αγώνες: Αϊντραχτ – Φράιμπουργκ

Γνώρισε βαριά ήττα 5-2 από την Μπάγερν σε ματς που μπορεί να το είχε ως προγραμμένη ήττα, αλλά δεν περίμενε κανείς να διασυρθεί έτσι εύκολα. Μείωσε  σε 3-2 με ισάριθμα στημένα και έδωσε στίγμα ζωής, αλλά υποτάχθηκε εύκολα στην ανωτερότητα των Βαυαρών. Η Φράιμπουργκ προέρχεται από οδυνηρή ήττα 0-1 εντός κόντρα στην Βέρντερ. Ηταν μετριότατη, φλύαρη και είχε ένα γκολ ισοφάρισης που μπορούσε να έχει αλλάξει την ιστορία του ματς. (ακυρώθηκε σωστά με VAR).

Μπουντεσλίγκα – Αγώνες: Βέρντερ – Γκλάντμπαχ

Η Βέρντερ έκανε το μεγάλο κόλπο στην έδρα της Φράιμπουργκ με διπλό ζωής 0-1, ενώ σώθηκε σε αρκετές φάσεις και με μία απόφαση VAR. (Ακυρωθέν γκολ ως οφσάιντ). Η Γκλάντμπαχ έχασε από τη Λεβερκούζεν 1-3, αν και πάλεψε όσο μπορούσε. Ισοφάρισε προσωρινά με τον Τουράμ (52’) αλλά υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Μπάγερ. Μόνο πάγια και γνωστά προβλήματα στην Βέρντερ, ενώ για την φιλοξενούμενη Μπορούσια είναι αμφίβολος ο Ελβετός διεθνής στράικερ Εμπολό (7 γκολ).

Δείτε ακόμη

Η Bundesliga μπαίνει στην πιο κρίσιμη στροφή
Der Klassiker: Ντέρμπι τίτλου!
Γερμανία 2:  Μάχες επιβίωσης
Exit mobile version