Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λουίς Κάμπος: Περιζήτητος ο προπονητής
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λουίς Κάμπος: Περιζήτητος ο προπονητής

Λουίς Κάμπος: Πολλές ομάδες διεκδικούν τον κατά πολλούς καλύτερο τεχνικό διευθυντή.

Λουίς Κάμπος: Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι ήθελαν διακαώς να εντάξουν τον τεχνικό διευθυντή Λουίς Κάμπος στο δυναμικό τους. Ο τελευταίος πρόσφατα απέρριψε την πρόταση της Νιούκαστλ, παρά το γεγονός ότι οι ανθρακωρύχοι έπεσαν στα χέρια ομίλου επιχειρηματιών από την Σαουδική Αραβία. Αυτή τη στιγμή πολλές και καλές ομάδες θέλουν να τον πάρουν κοντά τους. Αλλά ας δούμε κι ας θυμηθούμε την πορεία του περιζήτητου αυτού τεχνικού διευθυντή. Καταρχάς σαν προπονητής τα πήγε πολύ χάλια. Κατάφερε να υποβιβάσει την Βιτόρια Σετούμπαλ, την Βαρζίμ και την Μπέϊρα Μαρ. Κατάφερε όμως εκείνη την εποχή κάτι σημαντικό, να νικήσει τον συμπατριώτη του Ζοζέ Μουρίνιο.Διέκοψε ένα αήττητο σερί 27 αγωνιστικών το 2004 όταν η μη υπολογίσιμη τότε Ζιλ Βιθέντε νίκησε τους Δράκους του Οπόρτο. Τότε η Πόρτο κατέκτησε και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τον συμπατριώτη του Μουρίνιο δήλωσε: ” Είναι σαν αδελφός μου, φανταστικός άνθρωπος και ο πιο ικανός προπονητής. Φυσικά όποτε με καλέσει για συνεργασία, θα είμαι μάλλον θετικός γιατί γνωρίζω τον χαρακτήρα του και τον τρόπο σκέψης στο στήσιμο της ομάδας. Ο 55χρονος Κάμπος, εργάστηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης σαν σκάουτερ και σε Μονακό και Λιλ, σαν τεχνικός διευθυντής. Διατήρησε στον βασικό κορμό τον Κιλιάν Εμπαπέ στους Μονεγάσκους όταν ο τελευταίος ήταν δυσαρεστημένος. Δικές του επιτυχημένες επιλογές είναι ο Μπερνάντο Σίλβα, Τομάς Λεμάρ, Φαμπίνιο, Τιμουέ Μπακαγιόκο και Χάμες Ροντρίγκεζ.

Λουίς Κάμπος: Μιλά 5 γλώσσες, ταξιδεύει μόνος

Δημιούργησε πολλά σύγχρονα προγράμματα για την προπονητική και το Σκάουτιγκ τα οποία εφαρμόζει πιστά ακόμη και σήμερα, ενώ υπάρχουν αρκετοί προπονητές και τεχνικοί διευθυντές που τον έχουν αντιγράψει σε πολλές από τις τακτικές του. Μιλάει 5 γλώσσες, έχει τεράστιες δημόσιες σχέσεις σε όλο τον κόσμο και ταξιδεύει ο ίδιος παντού σε όλο τον κόσμο, για να παρακολουθήσει ποδοσφαιριστές συνήθως μικρού βεληνεκούς. Τους οποίους αργότερα με την κατάλληλη καθοδήγηση, καταφέρνει να εκτοξεύσει τις τιμές τους.

Όπως με την περίπτωση του Νικολά Πεπέ. Τον πήρε από την Ανζέ με 10 εκατ και δύο χρόνια αργότερα τον πούλησε στην Αρσεναλ με 80 εκατ. Δεν το λες και λίγο. ….Όλοι οι παραπάνω παίκτες που ήταν δικής του έμπνευσης, απέφεραν στους συλλόγους τους, 537 εκατ. ευρώ. Να λοιπόν γιατί ο Πορτογάλος αποτελεί το μήλον της έριδος για πολλούς συλλόγους…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις