Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γερμανία – Der Klassiker: Ντέρμπι τίτλου!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γερμανία – Der Klassiker: Ντέρμπι τίτλου!

Γερμανία - Der Klassiker: Μητέρα όλων των μαχών η αποψινή μάχη Μπάγερν - Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία, όπου δεν αποκλείεται να προκύψει οιωνεί πρωταθλητής

Γερμανία – Der Klassiker: Η μητέρα όλων των μαχών θα είναι η αποψινή μάχη μεταξύ Μπάγερν και Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία. Από τη μεγάλη αναμέτρηση είναι πιθανό να προκύψει πρωταθλητής. Στην περίπτωση που κερδίσει η Μπάγερν η διαφορά με την Ντόρτμουντ θα ανοίξει στο +7. Απόσταση που δεν καλύπτεται όταν η ομάδα που προπορεύεται είναι το καμάρι της Βαυαρίας με 7 αγώνες για το φινάλε. Το μεγάλο παιχνίδι ξεκινάει στις 19.30 και συγκεντρώνει ασφαλώς τα φώτα των προβολέων σε όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα.

To 126ο “Ντερ Κλάσικερ” σε όλες τις διοργανώσεις είναι το αποψινό. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί σε πρωτάθλημα, κύπελλο, λιγκ καπ, ούπερ καπ, αλλά και διεθνώς στο Τσάμπιονς Λιγκ! Η έκβαση στα προηγούμενα 125 έχει αποδείξει πως στη διάρκεια των ετών το άλογο της Μπάγερν είναι πολλά μήκη μπροστά. Έχει 59 νίκες έναντι 33 της Ντόρτμουντ, ενώ άλλα τόσα ματς (33) έχουν λήξει χωρίς νικητή. Τα δε γκολ είναι συντριπτικά υπέρ των Bαυαρών 238-150.

Γερμανία – Der Klassiker: Πλήρης η Ντόρτμουντ

Γερμανία – Der Klassiker: Δεν πάτησε το πόδι στο πάτωμα η Ντόρτμουντ, παρουσιάστηκε σοβαρή και κέρδισε 2-0 την Βόλφσμπουργκ το Σάββατο για να φτάσει τις 9 νίκες σε 10 ματς στο β΄ γύρο, να μείνει έτσι στο κατόπι της πρωτοπόρου. Πίστη στην ομάδα και αισιοδοξία για νίκη που θα φέρει την Ντόρτμουντ εκφράζεται από την πλευρά των γηπεδούχων. Μόνο οι μακροχρόνια τραυματίες Ρόις και Ζαγκαντού απουσιάζουν απόψε από την μάχη για το δικαίωμα στο όνειρο της πρωτιάς, αφού τόσο ο Χούμελς όσο και ο Βίτσελ που είχαν θεματάκια, φώναξαν παρόν και είναι διαθέσιμοι.

Το νέο μεγάλο όπλο της Ντόρτμουντ, ο Νορβηγός στράικερ Χάαλαντ, έχει έναν παραπάνω λόγο να δώσει ρέστα αγωνιστικά. Ο Χάρκγριβς της Μπάγερν σχολιάζοντας το νεαρό μπόμπερ -για τον οποίο οι φήμες περί μεταγραφικής εμπλοκής της Μπάγερν ήδη οργιάζουν- είπε: “Δεν χωράει στην ομάδα μας, έχουμε Λεβαντόφσκι, είναι πραγματικά ιδιαίτερος, σπέσιαλ παίκτης, αλλά όχι, δεν έχουμε θέση γι αυτόν”.

Γερμανία – Der Klassiker: Σπασμένα φρένα η Μπάγερν

Γερμανία – Der Klassiker: Δεν κράτησε δυνάμεις και διέλυσε 5-2 την Αϊντραχτ στο Μόναχο το Σάββατο. Oύσα πραγματικά ασταμάτητη και με ευκαιρίες και με δοκάρι για ακόμα μεγαλύτερο σκορ! Τελευταία της επίσημη ήττα το 2-1 από την Γκλάντμπαχ (το μοιραίο γκολ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων) εκτός έδρας αρχές Δεκεμβρίου. Aκολούθησαν μόνο νίκες και μία ισοπαλία σε 17 επίσημα παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις. Ο κόουτς Φλικ δεν έχει να αντιμετωπίσει νέα προβλήματα σε σχέση με το Σαββατοκύριακο, εκτός παραμένει ο Τιάγκο και ο Κουτίνιο.

Ο Νόιερ μόλις ανανέωσε το συμβόλαιό του και θα παίξει χωρίς άγχος και με την ικανοποίηση του επαγγελματικά αναγνωρισμένου ηγέτη. Στον αντίποδα, αλλά με εξίσου ισχυρότατο κίνητρο, ο Λεβαντόφσκι. Θέλει να πείσει ότι ο νέος (Χάαλαντ) είναι ωραίος, αλλά ο ίδιος ως παλιός είναι και επιθετικά αλλιώς. Μια θέση παίζεται μεταξύ Πέρισιτς και Γκνάμπρι, την κερδίζει πιθανότατα ο δεύτερος.

Δείτε ακόμη

Μπουντεσλίγκα – Αγώνες: Στη σκιά του ντέρμπι
Σε άνοδο η κατάθλιψη των ποδοσφαιριστών
Σοβαρός τραυματισμός Ιμπραήμοβιτς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις