Γαλλία – Κορωναϊός: Δράση ζητάει ο Ολάς

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γαλλία – Κορωναϊός: Δράση ζητάει ο Ολάς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Γαλλία - Κορωναϊός: Ligue 1 και Ligue 2 ακυρώθηκαν, αλλά ο πρόεδρος της Λυών, Ζαν Μισέλ Ολάς, όμως, κάλεσε τις γαλλικές αρχές να επανεξετάσουν

26.05.2020 | 09:38

Γαλλία – Κορωναϊός: Στις 28 Απριλίου, ανακοινώθηκε από τη γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου ότι οι σεζόν σε Ligue 1 και Ligue 2 δεν θα συνεχιστούν. Ο λόγος; Η πανδημίας του κορωναϊού βέβαια. Ο πρόεδρος της Λυών, Ζαν Μισέλ Ολας, όμως, κάλεσε τις γαλλικές αρχές να επανεξετάσουν την απόφασή τους. Να μην τερματίσουν δηλαδή πρόωρα την ποδοσφαιρική σεζόν. Σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Αθλητισμού της Γαλλίας, ο Ολάς λέει ότι το γαλλικό ποδόσφαιρο θα αντιμετωπίσει μια “άνευ προηγουμένου οικονομική και κοινωνική κρίση”.

“Η Μπουντεσλίγκα συνέχισε τους αγώνες στις 16 Μαΐου, η Ισπανία θα ξαναρχίσει στις 8 Ιουνίου. Ενώ Ιταλία, Ρωσία και Πορτογαλία έχουν ξαναρχίσει τη συλλογική προπόνηση. Στην Αγγλία οι φορείς εργάζονται για επανέναρξη μετά τις 19 Ιουνίου”, αναφέρει ο Ολάς. Η γαλλική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τη χαλάρωση των περιορισμών κίνησης στη χώρα στις 2 Ιουνίου. Ετσι ο Ολάς ζήτησε να αναθεωρηθεί η όποια απόφαση με ορίζοντα αυτήν ακριβώς την ημερομηνία.

Γαλλία – Κορωναϊός: Ενσταση που απορρίφθηκε

Την περασμένη εβδομάδα, η Λυών ήταν ένα από τα τρία κλαμπ, μαζί με τους υποβιβαζόμενους Αμιέν και Τουλούζη, που είχαν καταθέσει ένσταση κατά του τερματισμού της σεζόν της Ligue 1. Όλες βέβαια απορρίφθηκαν. Η Λυών ήταν 7η όταν τελείωσε η σεζόν και έχασε την ευρωπαϊκή έξοδο. Κάτι που σημαίνει οικονομικό πλήγμα, εξ ου και αντιδρά ο Ολάς. “Θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι η 2η Ιουνίου είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία για να διορθώσουμε το λάθος σχετικά με το γαλλικό ποδόσφαιρο. Να επιτρέψουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς, με ένα πρωτόκολλο υγείας που χρησιμοποιείται παντού” σημείωσε ο Ολάς.

Η Ligue 1 είναι και το μόνο από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχει ολοκληρώσει πρόωρα τη σεζόν του. (Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία τα άλλα τέσσερα). Το ολλανδικό και βελγικο πρωταθλημα έχουν επίσης τερματιστεί. Μολονότι εξ αρχής η ΟΥΕΦΑ είχε εκφράσει έντονες αντιρρήσεις σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο για οποιοδήποτε πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Δείτε ακόμη

Η Bundesliga μπαίνει στην πιο κρίσιμη στροφή
Der Klassiker: Ντέρμπι τίτλου!
Γερμανία 2:  Μάχες επιβίωσης
Exit mobile version