Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γιατί δεν τελειώνει ένας άντρας: Στεγνός οργασμός
PLUS

Γιατί δεν τελειώνει ένας άντρας: Στεγνός οργασμός

Γιατί δεν τελειώνει ένας άντρας:  Όταν ένας άνδρας φτάνει στην κορύφωση χωρίς να εκσπερματώσει

Γιατί δεν τελειώνει ένας άντρας: Ο ανδρικός οργασμός είναι συνδεδεμένος με ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που είναι η εκσπερμάτωση η οποία σηματοδοτεί την κορύφωση και είναι εμφανής τουλάχιστον στην πλειοψηφία. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις ανδρών οι οποίοι φτάνουν μεν σε οργασμό, δεν έχουν όμως τη δυνατότητα να εκσπερματώσουν με αποτέλεσμα οι οργασμοί τους να είναι εσωτερικοί, στεγνοί και να μοιάζουν περισσότερο με αυτούς των γυναικών.  Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Τι μπορεί να προκαλέσει την έλλειψη σπερματικών υγρών η οποία προκαλεί μια γενικότερη αμηχανία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες οι οποίες πολύ συχνά νομίζουν ότι ο σύντροφός τους δεν ευχαριστήθηκε το σεξ μαζί τους;

Το να μην εκσπερματώσει ένας άνδρας και να ισχυρίζεται πως παρόλα αυτά βίωσε την κορύφωση, κινεί υποψίες ότι προσποιείται οργασμό κι αυτό δεν αρέσει καθόλου. Μπορεί να είναι σπάνιο, όμως υπάρχει: ο ανδρικός οργασμός μπορεί να είναι στεγνός. Οι άνδρες λοιπόν μπορεί να φτάσουν σε οργασμό χωρίς να εμφανίσουν σπέρμα και αυτή η έλλειψη του υγρού στοιχείου τις περισσότερες φορές δεν οφείλεται σε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ δεν είναι και λιγότερο συναρπαστικός από τον οργασμό κατά τον οποίο κάποιος εκσπερματώνει. Βέβαια, ένας στεγνός οργασμός αρχίζει να γίνεται πραγματικά πρόβλημα όταν ένας άνδρας και μια γυναίκα θέλουν να αποκτήσουν παιδί.

γράφει η Έλενα Φάκου

Γιατί δεν τελειώνει ένας άντρας:  Που οφείλεται όμως ένας ανδρικός οργασμός ο οποίος δεν αφήνει αποδεικτικά στοιχεία;

Oι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν έναν άντρα στο να έχει έναν οργασμό χωρίς σπέρμα, είναι αρκετοί και ξεκινούν από κάτι πολύ απλό, όπως οι πολλοί οργασμοί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν πλέον απόθεμα σπέρματος από την υπερβολική χρήση. Αυτή όμως είναι μια παροδική κατάσταση. Μόλις ο άντρας κάνει 24ωρη αποχή θα επανέλθει στον φυσιολογικό τρόπο που εκσπερματώνει.

Ποιοι λόγοι πιθανόν οδηγούν στον αναδρομικό ή στον παλινδρομικό οργασμό;

Κάποιοι άλλοι όμως πιο σοβαροί λόγοι μπορεί να είναι παρενέργειες κάποιων χειρουργικών επεμβάσεων, όπως η αφαίρεση του προστάτη, η αφαίρεση της ουροδόχου κύστης και οι θεραπείες για τον διογκωμένο προστατικό αδένα. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνδρες δεν εκσπερματώνουν αλλά αποβάλλουν το σπέρμα όταν ουρούν. Μπορεί να φανεί παράξενο, αλλά στεγνό οργασμό μπορεί να έχουν και άτομα με ψυχολογικά προβλήματα όπως άνδρες με φόβο ενδοκολπικής εκσπερμάτισης και ιδεοψυχαναγκασμό.

Πως επηρεάζει ένας στεγνός οργασμός την ψυχολογία του ατόμου και του ζευγαριού;

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τονιστεί πως η απουσία του σπέρματος κατά τον οργασμό δεν σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία ενός άνδρα από αυτό καθαυτό το στεγνό τελείωμα. Αυτό που επηρεάζει συνήθως μια τέτοια κατάσταση είναι η ψυχολογία του ζευγαριού, καθώς εκείνος αισθάνεται μειονεκτικά επειδή δεν της προσφέρει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα κι εκείνη αισθάνεται εξίσου άσχημα επειδή ενδόμυχα νιώθει πως ευθύνεται αυτή που δεν του το προκαλεί.

Δείτε ακόμη

Δεύτερη παγκοσμίως η Ελλάδα στις παραλίες
Τα ζώδια που βάζουν “φωτιά” στο κρεβάτι (και όχι μόνο)
Κίνδυνοι και αλήθειες για τα ερωτικά παιχνίδια στην άμμο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις