Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Μαρέβα ρούχα: Τα κοινά σημεία με τη Μίντλετον
LIFESTYLE

Μαρέβα ρούχα: Τα κοινά σημεία με τη Μίντλετον

Μαρέβα ρούχα: H πρώτη κυρία της Ελλάδας και η σύζυγος του μελλοντικού βασιλιά της Αγγλίας ανακυκλώνουν τα ρούχα της γκαρνταρόμπας τους.

Μαρέβα ρούχα: Μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να είναι αυτό που ενώνει τις κυρίες όσον αφορά στην προσέγγισή τους στο styling; Και οι δυο τους είναι οπαδοί της ανακύκλωσης και βιωσιμότητας των ρούχων (η οποία γίνεται γνωστή με τον όρο sustainability) και αποτελεί τη νέα παγκόσμια τάση στη μόδα η οποία δίνει έμφαση στην οικολογία. Η Kate Middleton, η χαμογελαστή και εξαιρετικά δημοφιλής σύζυγος του Πρίγκιπα William υποστηρίζει την βιωσιμότητα των ρούχων, καθώς δεν τα φοράει μονάχα μία φορά, αλλά τα ανακυκλώνει στις δημόσιες εμφανίσεις της συνδυάζοντάς τα με διαφορετικά αξεσουάρ, κάνοντάς τα έτσι να δείχνουν φρέσκα, κάτι το οποίο επικροτείται από την παγκόσμια κοινή γνώμη καθώς συμβαδίζει με τη λογική της οικολογικής συνείδησης και της επαναχρησιμοποίησης των ενδυμάτων.

Είναι πολλές οι φορές που έχουμε δει την Kate Middleton να ξαναφορά ένα φόρεμα ή ένα παλτό με το οποίο είχε ντυθεί πολλά χρόνια πριν και έχουμε θαυμάσει πλην των άλλων και τη διαχρονική αξία της γκαρνταρόμπας της, ενώ η στάση της αυτή απέναντι στη μόδα αποτελεί και ένα καλό παράδειγμα καθώς είναι μια γυναίκα η οποία θα μπορούσε να φοράει τα ρούχα της μία και μοναδική φορά: εκείνη όμως τα σέβεται. Στην ίδια λογική κινείται ενδυματολογικά και η Μαρέβα, η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη και ιδιοκτήτρια του brand ρούχων Zeus + Dione: η πρώτη κυρία της χώρας έχει δείξει πως δε φοβάται να ξαναφορέσει ένα ρούχο με το οποίο την έχουμε ξαναδεί, συνδυάζοντάς το έτσι ώστε να ταιριάζει με την περίσταση.

γράφει η Έλενα Φάκου

Μαρέβα ρούχα: Η Kate Middleton είναι από τις πιο θερμές υποστηρίκτριες της “ανακύκλωσης” ρούχων

Με αφορμή λοιπόν την εμφάνιση του Πρωθυπουργικού ζεύγους στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων, η Μαρέβα φόρεσε ένα παντελόνι το οποίο είχαμε ξαναδεί παλαιότερα και πιο συγκεκριμένα στη συνάντηση που είχε με τον Emmanuel και τη Brigite Macron στις Βερσαλλίες. Ήταν λοιπόν πριν λιγότερο από ένα χρόνο, τον Αύγουστο του 2019, όταν ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του είχαν ταξιδέψει στη Γαλλία για επίσημη επίσκεψη και συνάντησαν τον Γάλλο Πρόεδρο και την υπέρκομψη σύζυγό του, όταν η Μαρέβα Μητσοτάκη είχε επιλέξει το συγκεκριμένο μαύρο παντελόνι με την λευκή κάθετη ρίγα, κάτι που μάλιστα τότε είχε σχολιαστεί έντονα, καθώς ‘έσπαγε το πρωτόκολλο’ που θέλει τις κυρίες να εμφανίζονται με φούστα σε τέτοιες περιπτώσεις. Η Μαρέβα Μητσοτάκη έδειξε από την πρώτη στιγμή πως διαθέτει προσωπικό στυλ.

 

Fast fashion brands παγκοσμίως

Τώρα, είδαμε το συγκεκριμένο ρούχο να φοριέται ακόμα μια φορά, συνδυασμένο με διαφορετικό τοπ σε διαφορετική περίσταση. Η σύζυγος του Πρωθυπουργού το συνδύασε με λευκή μπλούζα και σακάκι σε κρεμ χρώμα ενώ τόνισε το 70s look της ολοκληρώνοντας την εμφάνιση με μαύρα σανδάλια. Σε κάθε περίπτωση το να ανακυκλώνουν τα δημόσια πρόσωπα τα ρούχα τους είναι ένα καλό παράδειγμα προς όλους ότι τα ρούχα δεν είναι μιας χρήσεως αλλά αξίζουν να γράφουν μια μακρόχρονη ιστορία ενώ με αυτή τη νοοτροπία υποστηρίζουμε τη νέα τάση στη μόδα, το λεγόμενο sustainability κάτι που υιοθετούν και τα fast fashion brands παγκοσμίως.

Δείτε ακόμη

Αυτή είναι η πιο ωραία φωτο που τράβηξε ποτέ ο Χριστόπουλος
Η Λάουρα άλλαξε μαλλιά μετά από 13 χρόνια – Και είναι πολύ πιο όμορφη
Φαίη Σκορδά: Η βόλτα με τον σύντροφό της και οι άψογες αναλογίες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις