Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φιλί στο Ιράν: Χειροπέδες σε αθλητές που φιλήθηκαν στη στέγη
ΚΟΣΜΟΣ

Φιλί στο Ιράν: Χειροπέδες σε αθλητές που φιλήθηκαν στη στέγη

Φιλί στο Ιράν: Το Ιράν περιορίζει δραστικά τα δικαιώματα των γυναικών, υποχρεώνοντάς τες να φορούν μαντίλα σ’ όλες τις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Φιλί στο Ιράν: Χειροπέδες πέρασαν οι αρχές του Ιράν σε δύο παρκουρίστες, που αντάλλαξαν ένα παθιασμένο φιλί σε στέγη με φόντο τον ουρανό της Τεχεράνης, καθώς οι φωτογραφίες τους κυκλοφόρησαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα. Η αστυνομία της υπερσυντηρητικής Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν – όπου ακόμη και ο εορτασμός του Αγίου Βαλεντίνου απαγορεύεται – συνέλαβε για «διάπραξη χυδαίων πράξεων» τον Αλιρεζά Τζαπαλαγί, χωρίς να κατονομάσει τη γυναίκα. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim, αξιωματούχοι ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους: «Φωτογραφίες ενός νεαρού άνδρα και μιας κοπέλας που επέδειξαν ανάρμοστη, αντιθρησκευτική συμπεριφορά, δημοσιεύτηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα άτομα αυτά συνελήφθησαν από την αστυνομία κατ’ εντολή αξιωματούχων της δικαιοσύνης επειδή αυτό που έκαναν συνιστά εκμαυλισμό των ηθών».

Το Ιράν περιορίζει δραστικά τα δικαιώματα των γυναικών, υποχρεώνοντάς τες να φορούν μαντίλα σ’ όλες τις δημόσιες εμφανίσεις τους – ένας από τους βασικούς λόγους που ώθησαν την Ολυμπιονίκη Κίμια Αλιζαντέχ να εγκαταλείψει στις αρχές του χρόνου μόνιμα την πατρίδα της. Όσες δεν φορούν χιτζάμπ ή αφήνουν να φανούν τα μαλλιά τους αν και φορούν μαντήλα, αντιμετωπίζουν ποινές που ποικίλλουν από πρόστιμα μέχρι φυλάκιση, ενώ τιμωρούνται ακόμη και γυναίκες που προχωρούν σε πλαστικές επεμβάσεις . Ο Τζαπαλαγί ανήρτησε αρκετές φωτογραφίες του φιλιού που αντάλλαξε με τη σύντροφό του στους λογαριασμούς στο Facebook, το Twitter και το Instagram με τη λεζάντα «Αυγή στην Τεχεράνη». Ο νεαρός συνελήφθη τη Δευτέρα, ενώ η σύντροφός του την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με το ABC News.

Δείτε ακόμη

Σεισμός στη Νέα Ζηλανδία: Viral η on camera ψυχραιμία της πρωθυπουργού

Με το hot dog και τη μπύρα στο χέρι… θρηνεί ο Μπολσονάρου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις