Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βρήκε τους διαρρήκτες σπίτι: Εφιάλτης για 48χρονο στην Καλαμαριά
ΕΛΛΑΔΑ

Βρήκε τους διαρρήκτες σπίτι: Εφιάλτης για 48χρονο στην Καλαμαριά

Βρήκε τους διαρρήκτες σπίτι: Ο ιδιοκτήτης, ακούγοντας θορύβους, όταν πλησίασε στην πόρτα για να ανοίξει, αντελήφθη ότι στο διαμέρισμα βρίσκονταν κακοποιοί.

Βρήκε τους διαρρήκτες σπίτι: Επέστρεψε στο σπίτι του από τη δουλειά του και γνώρισε τον εφιάλτη ένας 48χρονος ιδιοκτήτης διαμερίσματος στην Καλαμαριά. Τρεις διαρρήκτες Ρομά, που είχαν τρυπώσει στο διαμέρισμα, του επετέθησαν, τον χτύπησαν βάναυσα με γροθιές, αλλά και με τα μεταλλικά διαρρηκτικά εργαλεία στο κεφάλι, προκαλώντας του κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και προς στιγμήν κατάφεραν να διαφύγουν.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Λίγο αργότερα, όμως, και μετά από μεγάλη κινητοποίηση Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας, συνελήφθησαν τα μέλη της τετραμελούς συμμορίας και οδηγούνται στον εισαγγελέα. Τ ο αιματηρό θρίλερ, άρχισε να ξετυλίγεται βραδινές ώρες, τότε που ο 48χρονος επέστρεψε στο σπίτι του. Τρεις διαρρήκτες με ειδικά εργαλεία είχαν παραβιάσει την μπαλκονόπορτα του διαμερίσματος και έκαναν το σπίτι άνω κάτω για να βρουν μετρητά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο ιδιοκτήτης, ακούγοντας θορύβους, όταν πλησίασε στην πόρτα για να ανοίξει, αντελήφθη ότι στο διαμέρισμα βρίσκονταν κακοποιοί. Κατέβηκε στο ισόγειο, βγήκε έξω και κλείδωσε εξωτερικά την πόρτα της πολυκατοικίας για να τους εγκλωβίσει. Τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και περίμενε για λίγο. Ξαφνικά, όμως, οι εισβολείς, κατέβηκαν κι αυτοί από την κεντρική είσοδο, άνοιξαν με τα διαρρηκτικά εργαλεία της κεντρική είσοδο, προκαλώντας ζημιές και βγαίνοντας επετέθησαν στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ο οποίος προσπάθησε να τους σταματήσει και για να κρατήσουν τα κλοπιμαία. Δηλαδή 300 ευρώ και κάποια άλλα αντικείμενα.

Βίαια χτυπήματα στο κεφάλι

Τα χτυπήματα ήταν βίαια και τα κατάφεραν με γροθιές και με τα διαρρηκτικά εργαλεία στο κεφάλι του θύματος, που μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο. Οι τρεις κακοποιοί, έτρεξαν σε ένα αυτοκίνητο όπου τους περίμενε ο τέταρτος συνεργός του και διέφυγαν. Παίρνοντας κάθε διαθέσιμο στοιχείο, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας εντόπισαν τους τέσσερις της συμμορίας στην περιοχή του Εύοσμου και τους συνέλαβαν. Πρόκειται, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, για ημεδαπούς ηλικίας 23, 26, 22 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Συμμορίας», «Ληστείας» και «Κλοπής».

Σύλληψη και για υπόθαλψη

Εκτός των τεσσάρων, συνελήφθη και 38χρονος Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Υπόθαλψης» και «Αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος», καθώς εντός της οικίας του απέκρυψε δύο εκ των μελών της συμμορίας, προκειμένου να ματαιώσει τη σύλληψή τους, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό και κοσμήματα, μέρος των οποίων ανήκουν στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκαν από το όχημα που χρησιμοποίησαν οι ανωτέρω και από την κατοχή δύο εξ’ αυτών, κλειδιά που αφαιρέθηκαν από της οικία του 48χρονου, τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Από την έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας νωρίτερα, διέρρηξαν ένα ακόμη διαμέρισμα στην ίδια περιοχή. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ ερευνάται η εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες ληστρικές εισβολές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις