Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δράκος της Κέρκυρας – όπλα: Τα ευρήματα από τη σύλληψη του 47χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Δράκος της Κέρκυρας – όπλα: Τα ευρήματα από τη σύλληψη του 47χρονου

Δράκος της Κέρκυρας - όπλα: Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «για τη σύλληψή του προηγήθηκαν πολυήμερες αστυνομικές έρευνες, με τη συμμετοχή 100 και πλέον αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης.

Δράκος της Κέρκυρας – όπλα: Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον ο «βιαστής του Κάβου» μετά το χθεσινό θρίλερ που οδήγησε στον τραυματισμό του και στη μετέπειτα σύλληψή του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «για την σύλληψή του προηγήθηκαν πολυήμερες αστυνομικές έρευνες, με την συμμετοχή 100 και πλέον αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης, αξιοποιήθηκαν όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα, με αποτέλεσμα χθες το απόγευμα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, με την συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), αστυνομικών σκύλων, καθώς και ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης, να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν»

Όπως επισημαίνεται στην επίσημη ενημέρωση της αστυνομικής διεύθυνσης της Κέρκυρας, ο δράστης στη θέα των αστυνομικών, που ενέδρευαν στην δασώδη περιοχή του Παλαιοχωρίου Λευκίμμης, τράπηκε σε φυγή και πήδηξε από κρημνώδες σημείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα άκρα και στην σπονδυλική του στήλη. Άμεσα διατάχθηκε ο χερσαίος αποκλεισμός του σημείου από τουλάχιστον 50 αστυνομικούς και ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμεναρχείου Κέρκυρας από θαλάσσης, δεδομένου ότι το εν λόγο σημείο οδηγούσε σε απόκρημνη παραλία. Με την συνδρομή κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας και του ΕΚΑΒ, ο συλληφθείς απεγκλωβίστηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου και νοσηλεύεται.

Ο «δράκος του Κάβου» ήταν βαριά οπλισμένος

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του εντοπισμού του δράστη καθώς και στην κατοχή του βρέθηκαν από του αστυνομικούς μεταξύ άλλων, οπλισμένο κυνηγητικό μονόκαννο όπλο, δύο φυσίγγια, μαχαίρια, σουγιάδες καθώς και εξοπλισμός διαβίωσης στην ύπαιθρο.

Συγκεκριμένα στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε τσαντάκι μέσης που περιείχε δύο κινητά τηλέφωνα και σε κοντινή απόσταση από το σημείο εντοπισμού του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη:

κυνηγητικό μονόκαννο όπλο, οπλισμένο έτοιμο για χρήση, με φυσίγγιο στη θαλάμη
ένα ακόμα κυνηγητικό φυσίγγιο
δύο μαχαίρια με ξύλινη λαβή και δύο σουγιάδες μήκους λάμας από 15 έως 20 εκ.
τέσσερις συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας ( PowerBank )
δύο κατσαβίδια
φωτιστική λάμπα ελαίου, μικρός προβολέας και επαναφορτιζόμενος φακός χειρός
ηλιακό πάνελ παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με καλώδια φόρτισης κινητών
τρεις φορτιστές κινητών τηλεφώνων
μικρό χρηματικό ποσό
σακίδιο πλάτης παραλλαγής και ένας υπνόσακος ( Sleeping Bag )
ένα ακόμη κινητό τηλέφωνο καθώς και ρουχισμός
Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ημεδαπού θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Δράκος της Κέρκυρας: Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν όταν μία 34χρονη γυναίκα αλβανικής καταγωγής, αγνοείτο για περίπου δύο μέρες, με τον σύντροφό της να την αναζητά εναγωνίως. Εντοπίστηκε στο δρόμο στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου Λευκίμμης, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης. Η ίδια, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που την βρήκαν ότι ο 47χρονος την απήγαγε, την κρατούσε όμηρο και υπό την απειλή της ζωής της τη βίασε κατ’ εξακολούθηση. Ο 47χρονος λίγο καιρό πριν – μιλώντας στον ΣΚΑΪ – ξεκαθάρισε ότι κατηγορείται άδικα.

«Αυτά που λένε για μένα δεν ισχύουν, με κατηγορούν άδικα. Δεν έχει γίνει τίποτα από αυτά, όπως τα λένε», είπε χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση του 47χρονου

Ο 47χρονος ζει στη Λευκίμμη μετά την αποφυλάκισή του τον Αύγουστο του 2019 με περιοριστικούς όρους, που προβλέπουν να εμφανίζεται την πρώτη ημέρα κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα, ενώ του έχει απαγορευθεί να φύγει από την Κέρκυρα. Υπενθυμίζεται ότι είχε παραδοθεί τον Αύγουστο του 2010, στην αστυνομία, η οποία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό επί μια εβδομάδα για τον εντοπισμό και την σύλληψη του, για βιασμούς που είχε διαπράξει στον Κάβο και στην ευρύτερη περιοχή. Το 2012 έγινε η δίκη του και καταδικάστηκε σε 53 χρόνια για τρεις βιασμούς, ενώ ο ίδιος, όπως ισχυρίζεται, είχε διαπράξει τους δύο.

Το Νοέμβριο του 2018 αποφυλακίστηκε, κάνοντας χρήση το Νόμου Παρασκευόπουλου και ζούσε στο χωριό του. Ο ίδιος, μιλώντας στο Corfutv τον Αύγουστο του 2019, είχε δηλώσει μετανιωμένος.

Η συνέντευξη στην Αννίτα Πάνια μία εβδομάδα πριν

Δείτε ακόμη

Η σύλληψη “θρίλερ” του βιαστή της Κέρκυρας – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (vid)

Θύμα του Κερκυραίου βιαστή σοκάρει με την περιγραφή της – “Ήμουν αιχμάλωτη 14 ώρες”

“Πεινάω, η κοπέλα μου με βοηθάει” – Ελεύθερος στα 9 χρόνια ο κατά συρροή βιαστής της Κέρκυρας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις