Αθήνα

°C

Τετάρτη

20

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αύξηση κρουσμάτων το καλοκαίρι – Ελλάδα: Η εκτίμηση του ΜΙΤ της Βοστώνης
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Αύξηση κρουσμάτων το καλοκαίρι – Ελλάδα: Η εκτίμηση του ΜΙΤ της Βοστώνης

Αύξηση κρουσμάτων το καλοκαίρι - Ελλάδα: Σύμφωνα με επεξεργασία στοιχείων για την πανδημία στην Ελλάδα που ανέλυσε ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων του φημισμένου Αμερικανικού Πανεπιστημίου,το μέλλον φαντάζει αισιόδοξο.

Αύξηση κρουσμάτων το καλοκαίρι – Ελλάδα: Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα του ΜΙΤ της Βοστώνης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, αφού εκτιμά πως δεν αναμένεται ιδιαίτερη αύξηση κρουσμάτων το καλοκαίρι, ακόμα και χωρίς τη λήψη μέτρων. Σύμφωνα με επεξεργασία στοιχείων για την πανδημία στην Ελλάδα που ανέλυσε ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων του Αμερικανικού Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον καθηγητή, Δημήτρη Μπερτσιμά, το μέλλον φαντάζει αισιόδοξο για την Ελλάδα. “Στην Ελλάδα τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Δεν προβλέπουμε ιδιαίτερη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι ακόμα και χωρίς τη λήψη μέτρων”, ανέφερε ο κ. Μπερτσιμάς μιλώντας στην Καθημερινή.

Η επιστημονική ομάδα του κ. Μπερτσιμά ανέπτυξε ένα επιδημιολογικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης – το ονομάζει “Delphi” – το οποίο επικεντρώνεται στην πρόβλεψη των μολύνσεων, συνδυάζει στοιχεία από 10.000 ασθενείς παγκοσμίως και προβλέπει την τάξη μεγέθους των κρουσμάτων COVID-19 για ολόκληρο το καλοκαίρι σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. “Αναπτύξαμε ένα μοντέλο για να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα ως τις 15 Ιουνίου. Πρόσφατα βελτιώσαμε το μοντέλο με την εισαγωγή δεδομένων για τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις και επεκτείναμε τις προβλέψεις ως τον Σεπτέμβριο”, λέει ο κ. Μπερτσιμάς.

Για την ανάπτυξη αυτού του μοντέλου χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από επίσημες πηγές και έρευνες των πανεπιστημίων των χωρών αναφοράς. “Αντλούμε στοιχεία για τη θνησιμότητα και τα υποκείμενα νοσήματα και με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης προχωράμε σε προβλέψεις με βάση πιθανότητες”.

Δείτε ακόμη

Covid 19: Το «καλό», το «κακό» και το «άσχημο» σενάριο

Οι “κατάρες” της ανθρωπότητας και το τέλος της Covid 19

Έρευνα: Πότε έρχεται το τέλος του κορονοϊού στην Ελλάδα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις