34χρονη βιτριόλι: Καταθέτει η 34χρονη – “Δεν ήθελε να τη σκοτώσει”, λέει ψυχολόγος

ΕΛΛΑΔΑ

34χρονη βιτριόλι: Καταθέτει η 34χρονη – “Δεν ήθελε να τη σκοτώσει”, λέει ψυχολόγος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

34χρονη βιτριόλι: Η σημερινή της κατάθεση είναι η πρώτη αναλυτική στους αστυνομικούς, μέσα από το Θριάσιο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

24.05.2020 | 17:23

34χρονη βιτριόλι: «Ήταν ψηλή, αδύνατη, δεν την πρόσεξα πολύ, όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να μου μιλήσει καθόλου, χωρίς να μου πει τίποτα. Ξαφνικά γύρισα να δω ποια είναι αυτή που βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας και εκείνη μου έριξε το βιτριόλι. Όλα κράτησαν λίγα δευτερόλεπτα. Πονούσα φρικτά δεν θυμάμαι τίποτα παραπάνω». Αυτά φέρεται να είπε πριν από λίγο στους αστυνομικούς η 34χρονη γυναίκα που για πρώτη φορά μίλησε στους αξιωματικούς που έχουν αναλάβει να βρουν ποιος ή ποιοι οργάνωσαν και εκτέλεσαν την επίθεση σε βάρος της με το καυστικό υγρό πριν από λίγες μέρες στην Καλλιθέα.

Οι Αρχές ξεκαθαρίζουν ότι θα χρειαστεί πολλές φορές ακόμη να μιλήσουν με τη γυναίκα, καθώς η ψυχολογική της κατάσταση ήταν τέτοια που ακόμη δεν μπορούν να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα. Επικεντρώθηκαν στο να την ρωτούν αν υποψιάζεται ποιο είναι το πρόσωπο που ήθελε να της κάνει κακό, αλλά και αν είχε δεχτεί απειλές στο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες η 34χρονη δεν μπορούσε με ακρίβεια να προσδιορίσει ποιο είναι αυτό το πρόσωπο, όμως αναφέρθηκε στην εκτίμησή της ότι δεν αποκλείει να προέρχεται από το ευρύτερο επαγγελματικό της περιβάλλον ή να έχει κάποια σχέση με άτομο ή άτομα που σχετίζονται με τα επαγγελματικά της. Και πάλι όμως δεν μπορούσε να δώσει πιο συγκεκριμένα στοιχεία.

34χρονη βιτριόλι: Η έρευνα είναι στην αρχή

Αυτό σημαίνει για τους αστυνομικούς ότι θα πρέπει να έρθουν σε επαφή μαζί της πολλές φορές ακόμη, ενώ θα ξεκινήσουν και μία άλλη παράλληλη έρευνα για να εξακριβώσουν και να δουν εάν μπορεί να βγάλει σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση στα όσα αναφέρθηκε η ίδια για τις υποψίες της. Πάντως αξιωματικοί που ασχολούνται με το θέμα υποστηρίζουν ότι ακόμα η έρευνα είναι στην αρχή και υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ακόμα να γίνουν, ενώ συνεχίζουν να παίρνουν καταθέσεις από άτομα που βρίσκονται στο προσωπικό, συγγενικό και επαγγελματικό της περιβάλλον, ξεπερνώντας μάλιστα μέχρι στιγμής τις 20 καταθέσεις.

Επίσης αναμένουν τα αποτελέσματα από το κινητό της τηλέφωνο.

«Με βάση τα στοιχεία από την επίθεση, βλέπω μια διάθεση σαδισμού από την πλευρά της δράστιδος», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η ψυχολόγος Μάγδα Δασκαλάκη, η οποία επιχείρησε να ανιχνεύσει τα βαθύτερα αίτια της σοκαριστικής επίθεσης στην 34χρονη. Όπως είπε η κυρία Δασκαλάκη, η δράστις της επίθεσης δεν ήθελε, πιθανότατα, να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά ο στόχος της ήταν «να καταστρέψει τη ζωή της». Από τα όσα έχουν προκύψει, «βλέπω μια γυναίκα με εμμονή, που ήθελε να διαπράξει αυτή την επίθεση εναντίον της 34χρονης», είπε η ψυχολόγος, σημειώνοντας ότι η δράστις ήταν αποφασισμένη, ασχέτως αν τελικά η αποτρόπαια πράξη της μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψή της.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έκανε κακό

«Με κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια μια μαυροφορεμένη γυναίκα, που εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου, ενώ ετοιμαζόμουν να μπω στο ασανσέρ και αμέσως μετά μου πέταξε καυστικό υγρό. Προσπαθώ να θυμηθώ εάν την γνώριζα από κάπου. Φορούσε χειρουργική μάσκα και ήταν καλυμμένα έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έκανε κακό», ανέφερε η 34χρονη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, στη νέα ολιγόλεπτη συνομιλία της, με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας που διερευνούν την υπόθεση.

Χθες το θύμα μίλησε στον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα, λέγοντας του πως πιστεύει ότι η επίθεση σχετίζεται με την εργασία της και πως αυτή που της επιτέθηκε, πρέπει να ήξερε πολύ καλά την πολυκατοικία της οδού Θησέως 214, όπου βρίσκεται η ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργάζεται η 34χρονη. Αμέσως μόλις η δράστις της πέταξε το βιτριόλι στο πρόσωπο, διέφυγε πίσω από το θύμα της, ενώ ήξερε ακριβώς πού να στρίψει ώστε να κρυφτεί και να μην καταγραφεί στις κάμερες.

«Η Ιωάννα θεωρεί ότι όποιος έκανε την επίθεση γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στην εταιρεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι αυτό που έγινε «δείχνει εμμονή που μπορεί να μη σχετίζεται με πραγματικά γεγονότα». Η Αστυνομία έχει συγκεντρώσει και εξετάζει με μεγάλη προσοχή βιντεοληπτικό υλικό, όχι μόνο από τις κάμερες ασφαλείας έξω από το κτίριο όπου έγινε η επίθεση, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή. Επίσης, οι αστυνομικοί εξετάζουν το κινητό, αλλά και τα social media της 34χρονης, ενώ συνεχίζονται και οι καταθέσεις γνωστών, φίλων και συναδέλφων.

Τι λέει συγγενής της 34χρονης που δέχτηκε επίθεση στο “Μαζί σου”

Η κατάσταση της υγείας της 34χρονης

Όπως προαναφέρθηκε, η κοπέλα βρίσκεται σε κατάσταση μεγάλου σοκ και όλες αυτές τις ημέρες μιλάει ελάχιστα. Τα τραύματα σε πρόσωπο και σώμα είναι πολύ βαθιά. Εχει ήδη κάνει ένα χειρουργείο και θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές επεμβάσεις, ενώ οι γιατροί καταβάλλουν προσπάθειες για να σώσουν και το αριστερό της μάτι.

Exit mobile version