Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κοκαΐνη Γλυφάδα: Δύο κιλά σε πορτ μπαγκάζ
ΕΛΛΑΔΑ

Κοκαΐνη Γλυφάδα: Δύο κιλά σε πορτ μπαγκάζ

Κοκαΐνη Γλυφάδα: Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν σε σταθμευμένο όχημα χωρίς πινακίδες σακίδιο με 2 κιλά και 210 γραμμάρια κοκαΐνης

Κοκαΐνη Γλυφάδα: Περισσότερα από δύο κιλά κοκαΐνης… αναζητούν τον κάτοχό τους! Για την ακρίβεια, τον κάτοχο της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, αναζητούν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Η αναζήτηση του υπεύθυνου για τη μεταφορά της κόκας, ξεκίνησε μόλις τα δύο κιλά και 210 γραμμάρια, που προορίζονταν για διακίνηση σε παραθαλάσσια μέρη, λόγω και της επαναλειτουργίας των καταστημάτων, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ομάδας αυτής, μεσημβρινές ώρες, εντόπισαν  στην περιοχή της Γλυφάδας, σταθμευμένο ιδιωτικής χρήσης  αυτοκίνητο, άνευ πινακίδων κυκλοφορίας. Όπως ήταν φυσικό σταμάτησαν και άρχισαν τον έλεγχο του οχήματος. Αφού είδαν τον αριθμό πλαισίου και τον διαβίβασαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων, διαπιστώθηκε ότι το όχημα αυτό ήταν κλεμμένο.

Ακολούθησε ο έλεγχος στο εσωτερικό του οχήματος και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, βρέθηκαν εντός του χώρου αποσκευών, τέσσερις  συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη βάρους 2 κιλών και 210 γραμμαρίων. Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών διενεργείται έρευνα για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των δραστών. Το κλεμμένο αυτοκίνητο επρόκειτο να μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να εξερευνηθεί για αποτυπώματα των υπόπτων, τόσο της κλοπής του, όσο και της κατοχής των δύο  κιλών κοκαΐνης, που βρέθηκε στον χώρο των αποσκευών. Παραμένουν ακόμη άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το όχημα βρέθηκε στο σημείο εκείνο,  χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύλληψη και στην Πάτρα

Την ίδια ώρα, στην Πάτρα, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθη  55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για διακίνηση ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί,  στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν τον δράστη, να μεταβαίνει σε ισόγειο γκαράζ πολυκατοικίας στην Πάτρα, το οποίο διατηρούσε, όχι για να σταθμεύει όχημα, αλλά, ως χώρο αποθήκευσης και απόκρυψης των ναρκωτικών (καβάτζα) και τον συνέλαβαν.

Οι κατασχέσεις μετά την έρευνα

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο ισόγειο γκαράζ και στην οικία του,  οι αστυνομικοί,  βρήκαν και κατέσχεσαν 1.951 γραμμάρια κάνναβης, 16 γραμμάρια ηρωίνης, 275 γραμμάρια σπόροι κάνναβης, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας , 2.850 ευρώ και 20 κενές συσκευασίες, που χρησιμοποιούνται για τον διαμοιρασμό των ναρκωτικών ουσιών.

 

Κοκαΐνη και κάνναβη και στη Ρόδο

Κοκαΐνη και κάνναβη, όμως, κατέσχεσαν αστυνομικοί και στη Ρόδο. Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών , συνελήφθη  44χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Μεσημβρινές ώρες,  έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος στον 44χρονο και ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 78,3 γραμμαρίων, συσκευασμένη σε 14 «φιξάκια», έτοιμη για διαμοιρασμό,   κάνναβη ακατέργαστη, βάρους 1,2 γραμμαρίων,  5 ηλεκτρονικές ζυγαριές,  κινητό τηλέφωνο και  το χρηματικό ποσό των 19.500 ευρώ. Επίσης, κατασχέθηκε μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα.

Δείτε ακόμη

21 νέα κρούσματα, 1 ακόμη θάνατος στη χώρα
Τιμωρούν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία οι υποχρεωτικές επιστροφές (clawback) για το 2019
«Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας»: Τι αλλάζει στην κυκλοφορία αυτοκινήτων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις