Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άρση περιοριστικών μέτρων: Στην τελική ευθεία
ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΕΣΤΙΑΣΗ

Άρση περιοριστικών μέτρων: Στην τελική ευθεία

Άρση περιοριστικών μέτρων: Ανοίγουν από τη Δευτέρα καφέ και εστιατόρια και απελευθερώνονται οι μετακινήσεις προς τα νησιά

Άρση περιοριστικών μέτρων: Αν και ατύπως καφέ και εστιατόρια είχαν από μέρες μπει σε τροχιά επαναφοράς, αυτό το Σαββατοκύριακο κορυφώνονται οι προετοιμασίες τους για πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς η Δευτέρα 25 Μαΐου σηματοδοτεί το τέταρτο κύμα άρσης των μέτρων της καραντίνας. Έτσι από Δευτέρα θα λειτουργήσουν κανονικά οι υπηρεσίες εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, οι δραστηριότητες παροχής ποτών, αλλά και… οι πίστες καρτ. Όλες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε έναν οργασμό εργασιών προκειμένου να επιτύχουν τη συμβατότητα με τις αυστηρές προδιαγραφές της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Προς αυτή την κατεύθυνση διενεργούνται απολυμάνσεις, καθαρισμοί εντός και εκτός των επιχειρήσεων και το προσωπικό εκπαιδεύεται στον τρόπο εξυπηρέτησης των πελατών και την τήρηση των μέτρων υγιεινής. Την ίδια στιγμή όλοι βρίσκονται με το μέτρο στο χέρι, προκειμένου να προσαρμόσουν στις νέες συνθήκες από τη Δευτέρα και τα τραπεζοκαθίσματα, που θα εκτείνονται σε διπλάσιο χώρο από τον αρχικά προβλεπόμενο με το ίδιο όμως τίμημα, με βάση το περιεχόμενο τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Άρση περιοριστικών μέτρων: Οι προδιαγραφές επαναλειτουργίας της εστίασης

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης παρουσίασε με λεπτομέρεια μια δέσμη προδιαγραφών για την ολική επαναφορά του κλάδου, με ενεργές τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Η αναλογία που ισχύει είναι ένας (1) πελάτης ανά δύο (2) τ.μ.
  • Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας του κυρίως χώρου.
  • Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών, σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων, από 70 εκατοστά έως 1.70 μέτρα.
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι (6) άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

Ελεύθερες οι μετακινήσεις

Παράλληλα, από Δευτέρα θα επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς όλα τα νησιά της χώρας, στέλνοντας διεθνές σήμα επιστροφής της Ελλάδας στη διεθνή τουριστική αγορά.

Αποφάσεις για δημοτικά, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακούς

Τέλος, με αγωνία αναμένουν τις κυβερνητικές ανακοινώσεις γονείς και μαθητές του Δημοτικού, αφού στις 25 Μαΐου θα γνωστοποιηθούν και οι αποφάσεις της κυβέρνησης «για το αν θα ανοίξουν και πως θα ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από την 1η Ιουνίου».

Δείτε ακόμη

Δύο κιλά κοκαΐνης ψάχνουν τον… κάτοχό τους
21 νέα κρούσματα, 1 ακόμη θάνατος στη χώρα
Στους 169 οι νεκροί από κορονοϊό – Κατέληξε άνδρας στο ΑΧΕΠΑ

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις