Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπουντεσλίγκα: Πέντε αναμετρήσεις σήμερα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπουντεσλίγκα: Πέντε αναμετρήσεις σήμερα

Μπουντεσλίγκα: Απόψε το αγωνιστικό πρόγραμμα στην μπουντεσλίγκα συνεχίζεται με πέντε αναμετρήσεις, τέσσερις εκ των οποίων στις 16.30

Μπουντεσλίγκα: Με ένα β’ ημίχρονο θαύμα και τέρματα των Ιμπίσεβιτς, Λουκεμπάκιο, Κούνια και Μπογιάτα η Χέρτα διέσυρε την Ουνιόν στο μεγάλο ντέρμπι του Βερολίνου 4-0 και διεύρυνε το αήττητο σερί της στα τέσσερα παιχνίδια, ενώ η Ουνιόν μετράει τρεις σερί ήττες και θέλει πια εσπευσμένα αγωνιστική αφύπνιση! Απόψε το αγωνιστικό πρόγραμμα στην μπουντεσλίγκα συνεχίζεται με πέντε αναμετρήσεις, τέσσερις εκ των οποίων στις 16.30 και το ματς της ημέρας, Μπάγερν-Άιντραχτ με ώρα έναρξης 19.30 το απόγευμα.

Αμφότερες προέρχονται από σπουδαίες νίκες, η Βόλφσμπουργκ 2-1 στις καθυστερήσεις την Αουγκσμπουργκ και η Ντόρτμουντ με το εκπληκτικό 4-0 τη Σάλκε στο μεγάλο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ. Το κλίμα εκατέρωθεν άριστο. Στη γηπεδούχο επιστέφει ο τοπ σκόρερ Βέχορστ (11 γκολ) και έχει μόνο γνωστές απουσίες να διαχειριστεί, ενώ στην Ντόρτμουντ εκτός του μέσου Βίτσελ που παραμένει εκτός μάχης δεν προκύπτουν άλλα απρόοπτα. Και οι δύο ομάδες είναι σε σερί καλών αποτελεσμάτων, ενώ αμφότερες έχουν ισχυρό κίνητρο, η μεν Βόλφσμπουργκ ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, η δε Ντόρτμουντ μάχεται για τον τίτλο!

Μπουντεσλίγκα: Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν

Πολύ καλή η Μπορούσια στο 3-1 με την Αϊντραχτ, πήρε σπουδαία νίκη που την διατηρεί σε θέση αφεντικού για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και εντός κόλπου τίτλου αν συνεχίσει με νίκες και γκελάρουν οι προπορευόμενοι! Η Λεβερκούζεν, από την άλλη, χωρίς να ζοριστεί έφτασε σε άνετη νίκη 4-1 στη Βρέμη με την ανύπαρκτη Βέρντερ και είναι αγκαλιά με το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ παλεύει με αξιώσεις και για Τσάμπιονς Λιγκ! Αριστο το κλίμα και στα δύο στρατόπεδα, πλήρης η γηπεδούχος δίχως τον αρχηγό της Μπέντερ (2 γκολ) και τον επιθετικό Φόλαντ (9 γκολ) η Μπάγερ.

Πάντερμπορν-Χόφενχαϊμ

Σε ένα κακό ματς αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 με την Φορτούνα στο Ντίσελντορφ η Πλαντερμπορν, ενώ η Χόφενχαϊμ προέρχεται από βαριά ήττα 0-3 με αντίπαλο τη Χέρτα, αν και δεν άξιζε το βαρύ σκορ, άξιζε έσω ένα τέρμα. Το κλίμα δεν είναι καλό στην ουραγό, αλλά θα παλέψει με όσες -λίγες- ελπίδες έχει για το μπαράζ σωτηρίας. Ομοίως η Χόφενχαϊμ έχει τις ελπίδες της για Ευρώπη και θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί το καλό πρόγραμμα των επόμενων ματς. Δύο στόπερ εκτός λόγω τραυματισμών στη γηπεδούχο (Κιλιάν, Σόνλαου), ενώ στη Χόφενχαϊμ μένει εκ νέου εκτός ο τοπ σκόρερ Κράμαριτς (7 γκολ) και οι παρτενέρ του στην επίθεση Ανταμιάν (5 γκολ) και Μπελφοντίλ.

Φράιμπουργκ-Βέρντερ

Με τύχη και καλή απόδοση η Φράιμπουργκ πήρε ισοπαλία 1-1 στη Λειψία, ενώ η Βέρντερ ήταν κάκιστη και γνώρισε βαριά ήττα, σχεδόν καταδικαστική από τη Λεβερκούζεν 1-4 στο γήπεδό της! Αν στη γηπεδούχο το κυνλήγι της Ευρώπης παραμένει ζωντανό και το κλίμα είναι καλό, στη Βέρντερ το κλίμα είναι βαρύ και με το -5 από τη γραμμή σωτηρίας ο υποβιβασμός μετά από 40 χρόνια στην κατηγορία είναι προ των πυλών! Ο κόουτς Κόφελντ μάλλον παίζει τη θέση του απόψε. επιστρέφει ο ηγετικός μέσος Κλάασεν και άλλο απρόοπτο δεν υπάρχει στη Βέρνερ, ενώ η γηπεδούχος παίζει πλήρης.

Μπάγερν-Αϊντραχτ

Χωρίς να φορτσάρει έκανε το καθήκον της στην επανέναρξη η Μπάγερν 2-0 την Ουνιόν στο Βερολίνο, ενώ η Αϊντραχτ προέρχεται από τραγική αγωνιστική παρουσία και ήττα 3-1 κόντρα στην Γκλάντμπαχ, φτάνοντας έτσι τις 4 σερί ήττες. Στο ματς του πρώτου γύρου η Μπάγερν είχε διασυρθεί 5-1 και απολύθηκε ο Κόβατς, έδωσε τη θέση του στον σημερινό κόουτς Φλικ που “ανέστησε” τους Βαυαρούς. Στην Άιντραχτ διατηρούνται χαμηλοί τόνοι γ α να μην φορτιστεί αρνητικά το κλίμα. Μόνο ο ηγετικός χαφ Κουτίνιο δεν παίζει για την Μπάγερν που παλεύει για το πρωτάθλημα από θέση ισχύος, πλήρης η Άιντραχτ Φρανκφούρτης που ψάχνει βαθμούς εξασφάλισης της θέσης της στην κατηγορία.

Δείτε ακόμη

Λατινοαμερικάνικη ποδοσφαιρική απελπισία
Ιταλία: «Στρέβλωση» καταγγέλλουν οι ποδοσφαιριστές
Κόκε και Ροναλντίνιο, βίοι παράλληλοι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις