Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σεξ στην παραλία: Κίνδυνοι και αλήθειες
PLUS

Σεξ στην παραλία: Κίνδυνοι και αλήθειες

Σεξ στην παραλία: Οι γυναικολόγοι προειδοποιούν τις γυναίκες να μην κάνουν σεξ στην παραλία δίχως προφυλάξεις.

Σεξ στην παραλία: Λίγο κρασί λίγο θάλασσα και το αγόρι μου. Ας αφήσουμε τη θάλασσα στην άκρη ή καλύτερα την παραλία. Οι γυναικολόγοι προειδοποιούν τις γυναίκες να μην κάνουν σεξ στην παραλία δίχως προφυλάξεις. Τα «παιχνίδια» στην άμμο είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και μπορούν να πλήξουν μια γυναίκα για ολόκληρη τη ζωή της. Τον Σεπτέμβρη οι γυναικολόγοι έχουν να αντιμετωπίσουν πλήθος ασθενειών με γυναίκες που κόλλησαν και μολύνθηκαν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Και αυτό, γιατί εκτέθηκαν δίχως προφυλάξεις στα ερωτικά παιχνίδια της παραλίας. Μάλιστα το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις μολύνσεις αυτές γίνονται αντιληπτές εβδομάδες ή και μήνες αργότερα, θα πρέπει να το γνωρίζει κάθε γυναίκα και να παίρνει τα μέτρα της. Κολπίτιδες, τραχηλίτιδες αλλά και οι ουρολοιμώξεις είναι τα πιο συχνά προβλήματα που καραδοκούν.

Πολλές γυναίκες αγνοούν το γεγονός ότι ο κίνδυνος μιας μόλυνσης δεν ελλοχεύει μόνο στην ευκαιριακή σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό, αλλά και στην έκθεση στην άμμο, στην θάλασσα, στην πισίνα, αλλά ακόμη και σε μια βρεγμένη πετσέτα. Οι κίνδυνοι που μπορούν να πλήξουν μια γυναίκα του καλοκαιρινούς μήνες είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματααπό ερωτικό σύντροφο. HPV (ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων ), χλαμύδια, έρπητας των γεννητικών οργάνων, σύφιλη, γονόρροια ή βλεννόρροια, AIDS, ηπατίτιδες, ανεπιθύμητη κύηση.

Σεξ στην παραλία: Κολπίτιδες και ουρολοιμώξεις

Οι κολπίτιδες έχουν συμπτώματα αυξημένα κολπικά υγρά, ερεθισμός στην περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων, κνησμός, πιθανή ενόχληση κατά την σεξουαλική επαφή, οίδημα της περιοχής. Απλά μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται είναι η αντικατάσταση του βρεγμένου μαγιό με ένα στεγνό αμέσως μετά το μπάνιο. Επίσης η χρήση βαμβακερών εσωρούχων ώστε να «αναπνέει» η περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων. Αποφύγετε χημικά και αποσμητικά στην περιοχή, καθώς και η αποφυγή καθίσματος απευθείας στην άμμο.

Σεξ στην παραλία: Όχι στην κατανάλωση αλκοόλ

Η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό κυρίως με την μειωμένη πρόσληψη νερού και άλλων υγρών ευνοεί την αφυδάτωση και κατ’ επέκταση και την εμφάνιση της ουρολοίμωξης. Σε συνδυασμό κυρίως με την μειωμένη πρόσληψη νερού και άλλων υγρών ευνοεί την αφυδάτωση. Κατ’επέκταση και την εμφάνιση της ουρολοίμωξης. Ο ρόλος της σωστής τήρησης των κανόνων υγιεινής είναι ίδιος με αυτόν στις κολπίτιδες. Τα συμπτώματα μίας ουρολοίμωξης είναι ενόχληση ή και πόνος στην ουροδόχο κύστη κατά την ούρηση. Επίσης  πόνο στην οσφυϊκή περιοχή δεξιά ή/και αριστερά της σπονδυλικής στήλης, δύσοσμα ούρα και εμφάνιση πυρετού. Για την αποφυγή μίας ουρολοίμωξης καλό είναι να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες νερού και να τηρούνται οι κανόνες τοπικής υγιεινής.

Δείτε ακόμα

Πώς να αποφύγετε τις παγίδες των singles
15 ιδέες για υγιεινά παραστρατήματα!
Έρχεται καλοκαίρι – Πώς να κρατήσεις ενυδατωμένο το σώμα σου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις