Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καψόνια στον στρατό Κύπρου: Άγρια κακοποίηση φαντάρων, φήμες για “στημένο επεισόδιο”
ΚΟΣΜΟΣ

Καψόνια στον στρατό Κύπρου: Άγρια κακοποίηση φαντάρων, φήμες για “στημένο επεισόδιο”

Καψόνια στον στρατό Κύπρου: Στο Σταυροβούνι μετέβη την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης, ύστερα από βίντεο που κυκλοφόρησαν.

Καψόνια στον στρατό Κύπρου: Σοκ και φρίκη προκαλούν βίντεο που ήρθαν στο φως και δείχνουν άγρια κακοποίηση νεοσύλλεκτων φαντάρων. Οι άγριες εικόνες είχαν ως αποτέλεσμα να σπεύσει στο Σταυροβούνι ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης. Την ίδια ώρα, πολλοί κάνουν λόγο για “σκηνοθετημένο επεισόδιο” ή ακόμα χειρότερα… αστείο.  Σε κάποια στιγμή, ένας από τους παριστάμενους καλεί τους υπόλοιπους να σταματήσουν. Σε άλλη στιγμή λούζουν κάποιο με νερό στο κεφάλι και σε άλλη φάση στρατιώτης κρατείται κάτω από τον νιπτήρα ανάσκελα και του ρίχνουν νερό στο πρόσωπο.

Στο βίντεο φαίνεται να πέφτουν ανεξέλεγκτα γροθιές και κλωτσιές και χαστούκια που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως συμβαίνουν σε στρατόπεδο της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος Κύπρου. Άτομα τα οποία φοράνε κουκούλες στο κεφάλι, δέχονται ανεξέλεγκτα κτυπήματα από άλλα άτομα με στρατιωτική στολή. Από το πρόσωπο κάποιου, τρέχει αίμα.

Πάντως, στρατιώτες που συμμετείχαν στα βασανιστήρια, θεωρούν πως ήταν απλώς αστείο μεταξύ εθνοφρουρών της ίδιας σειράς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την ίδια γραμμή κρατούν και γονείς στρατιωτών που συμμετείχαν στα φρικτά επεισόδια του Philenews. Να σημειωθεί ότι δεν είχε εμπλοκή οποιοσδήποτε αξιωματικός ή υπαξιωματικός της μονάδας και ότι τα όσα καταγράφηκαν στο βίντεο έγιναν μεταξύ των στρατιωτών.

Το επεισόδιο διαδραματίστηκε τον Απρίλιο εν μέσω πανδημίας χωρίς προστατευτικά μέτρα. Στο τέλος του τρίτου βίντεο η όλη ιστορία παρουσιάζεται ως παραγωγή και μάλιστα καταγράφονται και τα ψευδώνυμα συμμετεχόντων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις