Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο – Βέροια: Εξιχνιάστηκε 4 χρόνια μετά
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο – Βέροια: Εξιχνιάστηκε 4 χρόνια μετά

Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο - Βέροια: Ήδη μετά από επίπονη έρευνα, έφθασαν στην ταυτοποίηση ενός εκ των δραστών (Ρομά) σε βάρος του οποίου σχημάτισαν δικογραφία.

Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο – Βέροια: Τέσσερα χρόνια μετά από μια θεαματική, οργανωμένη ληστρική εισβολή σε κοσμηματοπωλείο της Βέροιας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της πόλης, κατάφεραν να βρουν την άκρη του νήματος, που οδηγεί στους δράστες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ήδη μετά από επίπονη έρευνα, έφθασαν στην ταυτοποίηση ενός εκ των δραστών (Ρομά) σε βάρος του οποίου σχημάτισαν δικογραφία, ενώ αναζητούν και τους συνεργούς του. Όλη η ομάδα κατηγορείται για διακεκριμένη κλοπή, κατηγορία σε βαθμός κακουργήματος. Η εισβολή στο κοσηματοπωλείο είχε γίνει τα ξημερώματα της 7ης Μαΐου 2016. Τότε, με βάση τα στοιχεία, που προέκυψαν τώρα, ο εμπλεκόμενος, μαζί με συνεργούς του, έφθασαν στο κοσμηματοπωείο, που είχαν στοχοποιήσει και για την εισβολή στο οποίο είχαν οργανώσει σχέδιο.

Στο δρόμο μετέφεραν κάδους απορριμάτων τους οποίους τοποθέτησαν σε σημεία, πέριξ του κοσμηματοπωλείου για να μην μπορεί όση ώρα αυτοί θα προχωρούσαν στην αποκοπή των ρολών και στη θραύση των υαλοπινάκων, να προσεγγίσει τυχαία διερόμενος οδηγούς. Και αυτό βέβαια για να μην ειδοποιηθεί η Αστυνομία και εγκλωβιστούν από περιπολικά που θα έφθαναν στο σημείο.

Στη συνέχεια, στη δεύτερη φάση του οργανωμένου σχεδίου, κάποιοι από την ομάδα των διαρρηκτών, έκοψαν το μεταλλικό ρολό ασφαλείας και έσπασαν τον υαλοπίνακα του κοσμηματοπωλείου. Ακολούθως με αστραπιαίες κινήσεις άρχισαν να αρπάζουν από το εσωτερικό του καταστήματος και από τις προθήκες, όπου εκτίθεντο ρολόγια και χρυσαφικά, αντικείμενα αξίας.

Η ζημιά έφτασε τις 80.000 ευρώ

Όπως υπολόγισε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, η οικονομική ζημία που προκάλεσε η εισβολή, ανερχόταν σε 80.000 ευρώ.Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βέροιας, για να φθάσουν στην αρχή της εξάρθρωσης της σπείρας, αξιοποίησαν στοιχεία DNA, αποτυπώματα και άλλα πειστήρια που οδήγησαν στην ταυτοποίηση. Η έρευνα, ωστόσο των αστυνομικών δεν σταματά εδώ. Ήδη συνεχίζεται, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του κατηγορουμένου και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, αλλά και για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του.

Οι αστυνομικοί έχουν ανοίξει φακέλους με παρόμοιες ληστρικές επιδρομές σε επιχειρήσεις και προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα αν εμπλέκεται σ αυτές η συγκεκριμένη σπείρα. Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, καταλήγει η Αστυνομία, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Δείτε ακόμη

Βίντεο: Ληστές εισβάλουν σε κοσμηματοπωλείο και αρπάζουν χρηματοκιβώτιο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις