Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Ελλάδα: Πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική – Χαλάζι στη Λάρισα
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Ελλάδα: Πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική – Χαλάζι στη Λάρισα

Κακοκαιρία Ελλάδα: Υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα από το απόγευμα.

Κακοκαιρία Ελλάδα: Η βόρεια Ελλάδα χτυπήθηκε χθες περισσότερο από την κακοκαιρία, με σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ χαλάζι έπεσε στην Θεσσαλία. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην περιοχή του Θερμαϊκού, όπου οι περισσότεροι από τους 6.700 κεραυνούς στην διάρκεια της ημέρας, έπεσαν στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς και Δράμας, όπως φάνηκε και στους χάρτες του meteo.gr. Η βροχόπτωση ήταν έντονη στην διάρκεια της ημέρας, με αρκετές περιοχές στην Θεσσαλονίκη να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Συνολικά η πυροσβεστική δέχτηκε 60 κλήσεις, ενώ χρειάστηκε τελικά να παρέμβει σε 12 από αυτές. Οι κεραυνοί προκάλεσαν διακοπή ρεύματος για αρκετές ώρες στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να αντιμετωπίζονται σε Πλαγιάρι, Τρίλοφο, Ρύσιο, Επανομή και Λαγκαδά.

Στην Επανομή μάλιστα το νερό έφτασε αρκετά ψηλά, σκεπάζοντας αυτοκίνητα και γεμίζοντας τις εισόδους των σπιτιών. Στον Λαγκαδά χείμαρρος παρέσυρε αυτοκίνητο και χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός ενός ατόμου, ενώ στο Δερβένι έγιναν δύο τροχαία ατυχήματα, με νταλίκες να διπλώνουν και τους δρόμους να κλείνουν για αρκετή ώρα, καθώς διέρρευσαν καύσιμα στο οδόστρωμα.

23χρονος εγκλωβίστηκε

Στον απεγκλωβισμό ενός 23χρονου από το αυτοκίνητό του προχώρησε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, ο νεαρός, ηλικίας 23 ετών, εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του στην περιοχή του Καβαλαρίου λόγω χειμάρρου που σημειώθηκε από τα ορμητικά νερά της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε εχθές τη Θεσσαλονίκη. Το συμβάν έλαβε χώρα γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ μαζί με τον 23χρονο βρισκόταν ένας ακόμη συνομήλικός του νεαρός, που κατάφερε να βγει μόνος του από το όχημα.

Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα με έξι άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μία ώρα αργότερα, λίγο μετά τις 2.00.

Κακοκαιρία: Πλημμύρες και στην Χαλκιδική

Για άλλη μία φορά και η Χαλκιδική βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. Περιοχές όπως η Κασσάνδρα και τα Νέα Μουδανιά πλημμύρισαν, με την τροχαία να αναγκάζεται να κλείσει επαρχιακούς δρόμους στην διάρκεια της ημέρας. Συγκεκριμένα, έκλεισε την επαρχιακή οδό Αγίου Παύλου – Νέας Γωνιάς (1ο χιλιόμετρο) και την παραλιακή οδό Νέας Καλλικράτειας – Νέας Ηράκλειας (1ο χιλιόμετρο).

Η Πυροσβεστική δέχθηκε μεμονωμένες κλήσεις για άντληση υδάτων εκτός της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, στην Αριδαία Πέλλας, στο Κιλκίς και στην Αμφίπολη Σερρών. Στην Ξάνθη, η Πυροσβεστική επενέβη σε τρεις περιπτώσεις για κοπή δέντρων.

Κακοκαιρία: Χαλάζι στην Λάρισα, υδροστρόβιλος στην Κέρκυρα

Και η δυτική και κεντρική Ελλάδα είχε ακραία καιρικά φαινόμενα. Στην Λάρισα μετά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην αρχή της εβδομάδας, έπεσε ισχυρή βροχή, αλλά και χαλαζόπτωση, που έπληξε κυρίως την περιοχή του Δήμου Κιλελέρ. Έντονη ήταν η κακοκαιρία και στην Κέρκυρα όπου σχηματίστηκε υδροστρόβιλος, που πέρασε κοντά από την πόλη, σε ένα φαινόμενο που στην Κέρκυρα είναι συνηθισμένο στις κακοκαιρίες.

Χαλάζι στην Πάτρα

Υποχωρούν από σήμερα το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα

Από σήμερα Παρασκευή, η κακοκαιρία υποχωρεί, κυρίως από τις μεσημεριανές ώρες, καθώς το πρωί θα έχουμε καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Σταδιακή βελτίωση του καιρού θα υπάρξει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και στα κεντρικά και τα βόρεια θα κυμανθεί σε χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ακόμη

Γαλάζιες σημαίες 2020: 2η διεθνώς η Ελλάδα ανάμεσα σε 47 χώρες
Σοκ στην Καλλιθέα: Νέο βίντεο δείχνει δύο μαυροφορεμένες γυναίκες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις