alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 34χρονη Καλλιθέα – βιτριόλι: Το νέο βίντεο που έδωσε ο αδερφός της Ιωάννας στις Αρχές
ΤΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

34χρονη Καλλιθέα – βιτριόλι: Το νέο βίντεο που έδωσε ο αδερφός της Ιωάννας στις Αρχές

34χρονη Καλλιθέα - βιτριόλι: Απο τα γραφεία της Ασφάλειας εχουν περάσει φιλοι, συναδελφοι και συγγενείς της 34χρονης ασφαλίστριας χωρις όμως να έχουν μέχρι στιγμής προσφέρει, αξιοποιήσιμα στοιχεία για την αστυνομική έρευνα.

34χρονη Καλλιθέα – βιτριόλι: Ένα βίντεο που εξασφάλισαν συγγενικά πρόσωπα και συγκεκριμένα ο αδελφός της 34χρονης γυναίκας, η οποία δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην περιοχή της Καλλιθέας, είναι από στα χέρια αστυνομικών της Ασφάλειας και αποτελεί το τελευταίο νέο στοιχείο για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, πρόκειται για ένα μεγάλης διάρκειας βιντεοληπτικό υλικό που θα εξεταστεί καρέ – καρέ προκειμένου να εντοπιστεί, ενδεχομένως, η άγνωστη γυναίκα με το καυστικό υγρό. Πάντως, από τα βίντεο που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα δεν φαίνεται κάποιο να έχει καταγράψει εκμεταλλεύσιμο υλικό παρά μόνο μερικές “σκιές” γυναικών. Σε επίπεδο ερευνών, ομάδα αστυνομικών από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και το Τμήμα Ασφάλειας Καλλιθέας συνεχίζουν να παίρνουν καταθέσεις από το φιλικό, το συγγενικό και το επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος.

“Με κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια μια μαυροφορεμένη γυναίκα, που εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου, ενώ ετοιμαζόμουν να μπω στο ασανσέρ και αμέσως μετά μου πέταξε καυστικό υγρό. Προσπαθώ να θυμηθώ εάν την γνώριζα από κάπου. Φορούσε χειρουργική μάσκα και ήταν καλυμμένα έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έκανε κακό”, ανέφερε η 34χρονη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στη νέα ολιγόλεπτη συνομιλία της με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας που διερευνούν την υπόθεση.

34χρονη Καλλιθέα: Έχει καεί το 20% του σώματός της

Η 34χρονη, που διακομίστηκε χθες από την ιδιωτική κλινική στο Νέο Φάληρο, όπου νοσηλευόταν, στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου, παραμένει σε σοβαρή κατάσταση. Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για την κατάσταση της υγείας της 34χρονης, με τους γιατρούς να έχουν σώσει το αριστερό της μάτι, χωρίς να γνωρίζουν με ακρίβεια τις βλάβες που μπορεί να έχει αφήσει το καυστικό υγρό, στη όρασή της. Χθες μετακινήθηκε από το ιδιωτικό νοσοκομείο στο Θριάσιο, συνοδευόμενη από τη μητέρα και τον αδερφό της, προκειμένου να υποβληθεί σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς το 20% της συνολικής επιφάνειας του σώματός της έχει καεί από την καυστική ουσία. Υπενθυμίζεται, ότι η άτυχη γυναίκα δέχθηκε την επίθεση, ενώ πήγαινε στην εταιρεία που εργάζεται στη λεωφόρο Θησέως, στο ύψος της Αγίας Ελεούσας.

“Μου φάνηκε οικείο πρόσωπο”, λέει η 34χρονη για τη δράστρια

“Δεν αποκλείω να την γνωρίζω. Ίσως να είναι κάποια γνωστή μου. Τώρα που ανασύρω μνήμες από τις εικόνες της επίθεσης, μου φαίνεται οικείο πρόσωπο. Προσπαθώ να θυμηθώ από ποιο περιβάλλον. Νομίζω ότι θα τα καταφέρω και θα θυμηθώ” φέρεται να είπε η 34χρονη, θύμα της επίθεσης με καυστικό υγρό, το πρωί της Τετάρτης στην Καλλιθέα, στην δεύτερη ολιγόλεπτη επαφή που είχε με αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Η σοκαρισμένη γυναίκα φαίνεται να άλλαξε κατά πολύ αυτά που είχε πει αρχικά στις πρώτες της αναφορές, κάτι που δικαιολογείται σε έναν βαθμό από τον αρχικό φόβο και τα όσα τραγικά υπέστη. Αν και στην πρώτη συνάντησή της με τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., είχε αναφέρει πως δεν μπορεί να αναγνωρίσει ποια ήταν η δράστιδα και την αιτία που θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την αποτρόπαια πράξη, τώρα φαίνεται πως εμμέσως επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για προσωπικό ζήτημα.

34χρονη Καλλιθέα: Τι λέει η αστυνομία

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας που χειρίζονται την σοβαρή υπόθεση είναι αισιόδοξοι πως τις επόμενες ημέρες η 34χρονη γυναίκα θα καταφέρει να τους βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην εξέλιξη των ερευνών, ενώ και εκείνοι θα επιδιώξουν εντονότερες, συχνότερες και μεγαλύτερες επαφές μαζί της. Ενδεχομένως, η άτυχη γυναίκα θα θυμηθεί την “μαυροφορεμένη” γυναίκα ή τουλάχιστον το περιβάλλον από το οποίο προέρχεται. Αρχικά έχουν πάρει κάποιες καταθέσεις, τουλάχιστον 10, από το κοντινό οικογενειακό, φιλικό, εργασιακό περιβάλλον αλλά και από πρόσφατες και προηγούμενες προσωπικές σχέσεις, αναζητώντας άτομα που θα μπορούσαν να μπουν στην διαδικασία να της κάνουν κακό με αυτόν τον φρικτό τρόπο. Από τις πρώτες επαφές με αυτόν τον κύκλο ατόμων, οι αστυνομικοί δεν φαίνεται, προς το παρόν, να έχουν αντλήσει στοιχεία, που θα μπορούσαν να προσδιορίσουν το περιβάλλον από το οποίο προέρχεται η δράστιδα.

34χρονη Καλλιθέα: Αναζήτηση από τις κάμερες

Στο μεταξύ κλιμάκια αστυνομικών συνεχίζουν την αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας κτιρίων και επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής, που εκδηλώθηκε η “βιτριολική” επίθεση, αναζητώντας εικόνες της “μαυροντυμένης” γυναίκας, της πορείας που ακολούθησε ενδεχομένως και του οχήματος που χρησιμοποίησε για την διαφυγή της. Η δράστιδα, νεαρής ηλικίας, όπως περιγράφουν κάποιοι μάρτυρες, διέφυγε διασχίζοντας τη Λ. Θησέως, με τις κινήσεις της να καταγράφονται από κάμερες ασφαλείας του κτιρίου και καταστημάτων της περιοχής.

Σε περίπτωση που οι αστυνομικές έρευνες κωλυσιεργούν, οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείεται να προβούν σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να εντοπίσουν συχνές επαφές, ύποπτα ή απειλητικά μηνύματα SMS, ακόμη και επικοινωνίες μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα θα προβούν σε μία “σάρωση” των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Καλλιθέας για τον εντοπισμό ύποπτων επικοινωνιών, το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν και μετά την επίθεση.

Οι πρώτες ενδείξεις, ο τρόπος δράσης, ο σχεδιασμός, η προμελέτη, το μίσος στην εκδήλωση της επίθεσης και το αποτέλεσμα από αυτή, σύμφωνα με τους αξιωματικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, αναδεικνύουν ως πιθανό κίνητρο την ερωτική αντιζηλία, ίσως προσωπική διαφορά, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί κανένα άλλο ενδεχόμενο.

Η γυναίκα με τα μαύρα έτρεχε πίσω από την 34χρονη και φώναζε

Για τα όσα είδε τις πρώτες στιγμές μετά την επίθεση μίλησε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 ιδιοκτήτης καφετέριας δίπλα από το σημείο όπου έγινε η επίθεση με βιτριόλι προχθές. Όπως είπε ο άνδρας, μετά την επίθεση, μία γυναίκα με μαύρα έτρεχε πίσω από την 34χρονη και φώναζε “η κοπέλα, η κοπέλα”. Έτσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί της, αφού ήταν αφενός υπεράνω υποψίας, αφετέρου η προσοχή όλων ήταν στραμμένη στην άτυχη κοπέλα.

34χρονη Καλλιθέα: Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Ο δικηγόρος της οικογένειας της νεαρής είπε ότι προς το παρόν η έρευνα για το συμβάν είναι σε εξέλιξη, ενώ η ίδια δεν είναι σε θέση να μιλήσει. “Έχει καεί όλο της το πρόσωπο”, εξήγησε ο Απόστολος Λύτρας. Ως προς τα αίτια, πάντως, ο δικηγόρος, όπως και η οικογένεια και το ίδιο το θύμα ότι, “δεν είχε καμία διαφορά με κανέναν”. “Δεν έχω στοιχεία, αλλά όπως έγινε το συγκεκριμένο έγκλημα, παραπέμπει σε προσωπική διαφορά, όπως διαπράχθηκε φαίνεται εκδικητικό”, εκτίμησε ο Α.Λύτρας και εξήγησε ότι το συγκεκριμένο αδίκημα είναι “βαριά σκοπούμενα σωματική βλάβη, που σημαίνει δέκα χρόνια κάθειρξη και με τα 3/5 της ποινής θα βγει πολύ γρήγορα έξω”.

Σοκαρισμένος ο Φερεντίνος

Για την ανατριχιαστική επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε την Τετάρτη η 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος.

“Πόσο άρρωστη και νοσηρή πράξη. Πόσο κακία και φθόνο. Τι μίσος έκρυβε κάτω από τη μάσκα αυτή η γυναίκα που πήγε και έριξε βιτριόλι. Ήταν ένα πολύ γλυκό κορίτσι. Χαμογελαστή. Είχε παίξει πέρσι τα Χριστούγεννα. Τη θυμάμαι πολύ καλά. Με το καπελάκι της. Της άρεσε ο χορός. Γέλαγε ακόμη και όταν έβγαζε τα μεγάλα ποσά. Όλη η παρέα του Deal έχουμε σοκαριστεί. Της στέλνουμε όλη την αγάπη μας, τη συμπαράστασή μας και της ευχόμαστε δύναμη. Να το ξεπεράσει και είμαστε κοντά της”, είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής. Υπενθυμίζεται πως η 34χρονη είχε λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι “Deal”, το οποίο παρουσιάζει εδώ και χρόνια ο Χρήστος Φερεντίνος, τον Ιανουάριο του 2019.