ΕΠΟ: Αλλαγή εκλογικού συστήματος και διαφάνεια

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΟ: Αλλαγή εκλογικού συστήματος και διαφάνεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαρκέλλα Καλφοπούλου

ΕΠΟ: Νέες τομές από FIFA και UEFA για την προβληματική κατά πολλούς ομοσπονδία. Δομικές αλλαγές στην οργάνωση, την λειτουργία και σε άλλα θέματα.

22.05.2020 | 19:50

ΕΠΟΑλλαγή εκλογικού συστήματος. Νέες τομές από FIFA και UEFA για την προβληματική κατά πολλούς ομοσπονδία. Και οι δύο προαναφερόμενες ενώσεις, εξετάζουν ήδη αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Από ότι καταλάβατε, όλοι θέλουν να αναβαθμιστεί ο ρόλος της ΕΠΟ. Με αυτό τον τρόπο, τα συμφέροντα όλων των ομάδων θα εξετάζονται και θα παίρνονται αποφάσεις που δεν θα αποτελούν αιτία για να δημιουργηθούν ίντριγκες, ευτράπελα και καταστάσεις «περίεργες» όπως είναι μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η γνώμη που έχουν οι περισσότεροι άλλωστε για το ζήτημα αυτό. Θα γίνουν τελικά δομικές αλλαγές στην οργάνωση, την λειτουργία και σε άλλα θέματα.

Θα διαχωριστεί το ερασιτεχνικό από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα το μεγαλύτερο πρόβλημα που συμφωνούν όλοι, είναι το θέμα της διαιτησίας. Το σύστημα διαιτησίας θα παραμείνει μέρος του μνημονίου και παρόλα αυτά αναμένονται πολλές και ποιοτικές αλλαγές. Εδώ φυσικά αν δοθεί πέναλντυ μετά το 85΄ σε κάποια μεγάλη ομάδα, θα έχουν να μιλάνε οι αθλητικές εκπομπές και οι αθλητικές ειδήσεις για κάνα 10ήμερο. Μάλιστα στο θέμα της διαιτησίας, υπάρχει προφορική μέχρι στιγμής δέσμευση να τελειώνει αυτό το θέμα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Επίσης θα ανεξαρτητοποιηθεί η ΚΕΔ από την ΕΠΟ. Θα είναι η πρώτη τομή που θα γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Νέα ΚΕΔ δεν θα έχει πλέον σχέση με το Πάρκο Γουδή, αλλά θα είναι στο κτίριο του VAR.

ΕΠΟ: Αλλαγές στο αθλητικό δίκαιο

Η αθλητική δικαιοσύνη και οι χειραγωγημένοι αγώνες, είναι ακόμη ένα σημείο που θα έχει προτεραιότητα. Θα υπάρχει πιο γρήγορη επίλυση του προβλήματος και φυσικά δεν θα χρειάζονται καμιά 20ριά δικαστήρια για να βρεθεί η άκρη. Εδώ πρέπει να προβλεφθεί κάτι και για τους μάρτυρες κατηγορίας, που …σκοντάφτουν. Αποκοιμούνται την ημέρα του δικαστηρίου ή …πέφτουν από τα σκαλιά. Αλλά και από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί το θέμα της πολυ-ιδιοκτησίας. Επιπλέον, να αποσαφηνηστεί, πάνω σε ποιά κριτήρια πρέπει να πατάνε οι άνθρωποι που θα πρέπει να αποφασίζουν. Γι αυτό θεωρούμε ότι όλα αυτά είναι πολύ καλά και λογικά. Ίσως μετριαστούν οι όποιες διαφωνίες αν τελικά επέλθουν οι αλλαγές αυτές. Το βασικό όμως είναι η τοποθέτηση των κατάλληλων ανθρώπων που θα είναι αποδεκτοί από την μεγαλύτερη μάζα των ενδιαφερομένων πλευρών. Αλλιώς θα πήξουμε πάλι στις ανακοινώσεις εκατέρωθεν.

Δείτε ακόμα

Τα πρωτόκολλα ασφάλειας για την επανέναρξη του Καμπιονάτο
Όλα τα βλέμματα και πάλι στην Bundesliga
Ζημίες δεκάδων εκατομμυρίων στη Γιουνάιτεντ
Ετικέτες
Exit mobile version