Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπουντεσλίγκα: Βερολινέζικη… κόντρα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπουντεσλίγκα: Βερολινέζικη… κόντρα

Μπουντεσλίγκα: Σήμερα στις 19.30 διεξάγεται το ένα από τα πιο μεγάλα ντέρμπι της Γερμανίας, η μάχη του Βερολίνου μεταξύ Χέρτα και Ουνιόν

Μπουντεσλίγκα: Σήμερα στις 19.30 διεξάγεται το ένα από τα πιο μεγάλα ντέρμπι της Γερμανίας, η μάχη του Βερολίνου μεταξύ Χέρτα και Ουνιόν, το οποίο μάλιστα συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας ελέω απουσίας άλλων μεγάλων ματς σε όλη την Ευρώπη λόγω πανδημίας. Στο Ολύμπιασταντιον της γερμανικής πρωτεύουσας, λοιπόν, οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι θα κοντραριστούν με φόντο την εξασφάλιση όσο το δυνατόν γρηγορότερα της θέσης τους στην κατηγορία και για τη νέα χρονιά, αφού η διάκριση στη φετινή μπουντεσλίγκα δεν είναι πιθανή για καμία εκ των δύο στα 8 εναπομείναντα ματς. Η μεγάλη ιδιαιτερότητα απόψε; Το παιχνίδι θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο στην εξέδρα, ένα μέτρο προφύλαξης της δημόσια υγείας για τον κορονοϊό.

Η μεγάλη αναμέτρηση του Βερολίνου μεταξύ Χέρτα και Ουνιόν, η οποία είναι και η …κορωνίδα του αποψινού -πλούσιου σε κάθε περίπτωση- στοιχηματικού προγράμματος του ΟΠΑΠ (στο νούμερο 113 του κουπονιού το ματς) έχει πρωταγωνιστή. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Μπρούνο Λαμπαντία, τον κόουτς της Χέρτα ο οποίος ανέλαβε εν μέσω πανδημίας και με το άνετο 3-0 επί της Χόφενχαϊμ στην επανέναρξη έδειξε πως έχει τον αέρα της λίγκας και μπορεί να αλλάξει τη χρονιά για τη Χέρτα! Αντίστοιχα η Ουνιόν την περασμένη αγωνιστική είχε δύσκολο έργο και γνώρισε αναμενόμενη ήττα από την Μπάγερν στο Βερολίνο με το… τιμητικό 0-2.

Μπουντεσλίγκα: Τα αγωνιστικά

Στο ρεπορτάζ της Χέρτα ξεχωρίζει η επιστροφή Ντάριντα από τιμωρία, εξέλιξη που ενισχύει πολύ τη γηπεδούχο, ενω πάγια εκτός πλάνων είναι ο Καλού και δεν προβληματίζει τον κόουτς Λαμπαντία. Για τη δε Ουνιόν εξέτισε και επιστρέφει ο κεντρικός αμυντικός Φρίντριχ, όμως βγαίνει νοκ άουτ ο έτερος σέντερ μπακ Σλότερμπεκ λόγω τιμωρίας. Το αποψινό είναι το πρώτο ντέρμπι μεταξύ των δύο Βερολινέζων μετά από 7 χρόνια. Το 2013 που είχαν συναντηθεί ξανά στο ίδιο γήπεδο είχαν αναδειχτεί ισόπαλες 2-2, ενώ πίσω στο 2011 η Ουνιόν είχε κάνει μεγάλο διπλό 1-2 επί της άσπονδης γειτόνισσας.

Δείτε ακόμη

Last Dance: Μύδροι από Γκραντ και… πιτσαδόρο!
Ο Μαρκ Μπάρτρα με ελληνικό τατουάζ: Ένας αρχαίος Έλληνας πολεμιστής καλύπτει όλη την πλάτη του
Σαλπιγγίδης: «Πόντιος γεννιέσαι. Θα μπορούσα να είμαι στον Πάοκ»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις