Ευρωλίγκα: Έκτακτη γενική συνέλευση την Δευτέρα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευρωλίγκα: Έκτακτη γενική συνέλευση την Δευτέρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαρκέλλα Καλφοπούλου

Ευρωλίγκα: Τα μέτρα προφύλαξης, το μέλλον της Α1 και οι άμεσες ενέργειες που θα γίνουν για την σύντομη επανέναρξη του πρωταθληματος.

22.05.2020 | 14:05

Ευρωλίγκα: Την Δευτέρα τα σπουδαία για το μπάσκετ. Εκτακτη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα από τον Τζόρντι Μπερταμέου και την Ευρωλίγκα. Τα μέτρα προφύλαξης, το μέλλον της Α1 και η οριστική απόφαση για το τι μέλει γενέσθαι στο Ελληνικό μπάσκετ, θα παρθούν άμεσα γιατί η οικονομική αιμορραγία συνεχίζεται παντού και θέλουν αρκετές ομάδες την σύντομη επανέναρξη του πρωταθληματος. Πολλές ΚΑΕ είναι αντίθετες για την αύξηση των ομάδων και θα ζητήσουν αλλαγές στην προκήρυξη.

Ετσι θα δημιουργηθεί μια άλλη λίγκα με αυστηρά κριτήρια αριθμός που μπορεί νασ φτάσει μάλιστα και μόνο τις 10 ομάδες. Εδώ όλοι προδικάζουν ότι θα υπάρξουν μεγάλες διαφωνίες και τελικά όλες οι συζητήσεις δεν θα έχουν τελειωμό. Αυτά βέβαια είναι τα σχέδια κάποιων που ελπίζουν να αλλάξουν την σημερινή κατάσταση. Ιδωμεν πάντως και όλοι ελπίζουν  σε ένα πιο μεσοβέζικο αποτέλεσμα και γενικά σε καλύτερες βάσεις.

Ευρωλίγκα: Επιταχύνουν οι Γερμανοί

Ισως οι δικοί μας να χρειαστεί να επιταχύνουν την έναρξη μιμούμενοι το Γερμανικό παράδειγμα. Στις 6 Ιουνίου το γερμανικό πρωτάθλημα θα επαναρχίσει. Εδώ βέβαια υπήρξε άμεσος προγραμματισμός και όλα είναι έτοιμα για την έναρξη. Οι αγώνες θα γίνουν σε ένα γήπεδο στο Μόναχο. θα αρχίσουν στις 6 και θα ολοκληρωθούν στις 28.6 Θα πάρουν μέρος δέκα ομάδες που έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους. Στον Α όμιλο είναι οι Μπάγερν Μονάχου, Γκέτιγκεν, Καρλσχάιμ, Ολντεμπουργκ και Ουλμ. Τέλος στον Β’ όμιλο υπάρχουν οι Ράστα Βέχτα, Αλμπα, Λούτβιμπουργκ, Μπάμπεργκ και Φράπορτ Σκαϊλάνερς. Φυσικά τα νέα είναι πολύ δυσάρεστα όσον αφορά το Γαλλικό και το Ισπανικό πρωτάθλημα γιατί εδώ μάλλον αργούμε αρκετά. Αντίθετα η Ιταλία μάλλον είναι πιο κοντά στην επανέναρξη, γιατί εκεί οι ειδικοί της υγείας, εμφανίζονται πολύ πιο αισιόδοξοι. Το γενικό συμπέρασμα πάντως είναι ότι πρέπει να γεμίσουν πάλι τα παρκέ από αγωνιστική δραστηριότητα γιατί το να γεμίσουν από θεατές προς το παρόν τουλάχιστον φαντάζει απίθανο.

Δείτε ακόμα

To αιγυπτιακό σήριαλ…. Ουάρντα
Το «όχι» του ΠΑΟ στην δική του απονομή τίτλου!
Βόλεϊ γυναικών: Χαμογέλασε στον Φιλαθλητικό Πρέβεζας η κληρωτίδα
Exit mobile version