Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να οργανώσω την ντουλάπα μου: Έξυπνες λύσεις
PLUS

Πώς να οργανώσω την ντουλάπα μου: Έξυπνες λύσεις

Πώς να οργανώσω την ντουλάπα μου: Αναπόφευκτη αγγαρεία που κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη.

Πώς να οργανώσω την ντουλάπα μουΗ οργάνωση της ντουλάπας μας είναι σημαντικότατο μέρος της καθημερινής μας προετοιμασίας. Οι περισσότεροι αποφεύγουμε αυτή τη δουλειά και τη θεωρούμε αναπόφευκτη αγγαρεία. Στην πραγματικότητα, η οργάνωση της ντουλάπας ρούχων ανάμεσα στις εποχές είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για ουσιαστική ανανέωση και επανεκκίνηση της καθημερινότητάς μας. Πότε ήταν η τελευταία φορά που τακτοποίησες τη ντουλάπα σου; Μήπως η αναδιοργάνωση του προσωπικού σου χώρου ήταν ένας από τους στόχους που έθεσες για τη νέα χρονιά; Η άνοιξη είναι ιδανική εποχή για τέτοιου είδους δραστηριότητες, γιατί σου δίνει την αίσθηση ενός οργανωμένου, νέου ξεκινήματος που θα ανανεώσει την καθημερινότητά σου.

Συμβαίνει κατά καιρούς και στους πιο μανιακούς με την τάξη, να μην μπορούν να βρουν το μπλουζάκι που ψάχνουν την στιγμή που θέλουν να το φορέσουν, ενώ όλες τις άλλες μέρες είναι συνέχεια μπροστά τους ή ενώ είναι σίγουροι πως την τελευταία φορά που τα φόρεσαν υπήρχαν δύο ίδια παπούτσια, την επόμενη μέρα στην ίδια θέση να βρίσκεται μόνο το ένα. Πραγματικά δεν είναι ακατόρθωτο να οργανώσετε τις ντουλάπες σας. Όσο περιορισμένος κι αν είναι ο χώρος σας, αρκεί όταν το αποφασίσετε να ξεκινήσετε από μερικά δραστικά βήματα. Πράγματι, μια σωστά τακτοποιημένη ντουλάπα μπορεί να σου λύσει τα χέρια, τόσο από άποψη πρακτικότητας όσο και από άποψη αισθητικής- γιατί να μην έχεις κι εσύ μια ντουλάπα σαν αυτές που χαζεύεις στο διαδίκτυο.

Πώς να οργανώσω την ντουλάπα μου: Βασικά βήματα

Ξεκαθαρίστε όλα εκείνα τα “για μια φορά στο τόσο”. Ό,τι δεν σας κάνει, δεν βγαίνει με τα ρούχα κάθε σεζόν για να ξαναμπεί άθικτο όταν ξαναμαζεύετε για την επόμενη.Είναι προτιμότερο να βρίσκετε εύκολα λίγα ρούχα που βολεύεστε και ξέρετε πως θα ξανά φορέσετε όσο και να ψάξετε, από το να τρώτε ώρες για να τα εντοπίσετε μέσα σ΄έναν χαμό από “άχρηστα” ρούχα και παπούτσια. Αφήστε στην άκρη τους συναισθηματισμούς. Ειδικά αν βλέπετε πως η ντουλάπα σας αγκομαχάει στο κλείσιμό της. Καθαρίστε το κρεβάτι σας και όσο πάτωμα μπορείτε κι απλώστε πάνω τους πρόχειρα καθαρά σεντόνια. Ανοίξτε το παράθυρο, για να αερίζεται παράλληλα ο χώρος.

Πώς να οργανώσω την ντουλάπα μου:Έξυπνη εκκαθάριση 

Μόλις αδειάσετε τη ντουλάπα, πάρτε χαρτί κουζίνας και υγρό καθαριστικό τζαμιών. Καθαρίστε το εσωτερικό της, προσέχοντας τις γωνίες της κάτω πλευράς, όπου μαζεύονται συχνά σκόνες. Η ντουλάπα είναι έτοιμη να υποδεχτεί ξανά τα ρούχα σας, αφού, βέβαια, τα ξεκαθαρίσετε. Όσα ρούχα θέλετε να αποχωριστείτε, τα βάζετε σε ξεχωριστό σημείο. Όσα ρούχα είναι εκτός εποχής, τα βάζετε στην άκρη και τα ελέγχετε για τυχόν λεκέδες που χρειάζονται ειδική φροντίδα. Όσα έχουν φορεθεί ελάχιστα, χρειάζεται μόνο ν’ αεριστούν καλά, απλωμένα ή κρεμασμένα σε απλώστρα εξωτερικού χώρου για μερικές ώρες. Τα υπόλοιπα τα χωρίζετε ανά ποιότητες (μάλλινα, κ.λπ.) και προγραμματίζετε το πλύσιμο και το σιδέρωμά τους.

Για έξτρα οργάνωση και διευκόλυνση της ζωής σας

Κρεμάστρες καλής ποιότητας, για να αντικαταστήσετε με την ευκαιρία και όσες είναι φθαρμένες και δεν διατηρούν πια τα ρούχα σε καλή κατάσταση. Για έξτρα οργάνωση και διευκόλυνση της ζωής σας, επενδύστε λίγα χρήματα για να προμηθευτείτε κρεμάστρες  καλής ποιότητας, για να αντικαταστήσετε με την ευκαιρία και όσες είναι φθαρμένες και δεν διατηρούν πια τα ρούχα σε καλή κατάσταση. Μετρίου μεγέθους υφασμάτινα σακουλάκια για κοσμήματα (πουλιούνται σε πακέτα ανά δεκάδες ή εικοσάδες), ώστε να τακτοποιήσετε τα καλσόν σας, για να μη σκονίζονται και να μη σκίζονται με το άνοιγμα των συρταριών, ως τον επόμενο χειμώνα.

Έντονα χρώματα: Τέλος στα μαύρα ρούχα τον χειμώνα

Δείτε ακόμα

15 ιδέες για υγιεινά παραστρατήματα!
Ασφαλές και γρήγορο μαύρισμα
Σώστε το γάμο σας από τη ρουτίνα της καθημερινότητας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις