Πώς να διακοσμήσω το σπίτι μου: Έξυπνα κόλπα χωρίς να ξοδευτείτε

PLUS

Πώς να διακοσμήσω το σπίτι μου: Έξυπνα κόλπα χωρίς να ξοδευτείτε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελισάβετ Μαυρίδου

Πώς να διακοσμήσω το σπίτι μου: Με τη σωστή διακόσμηση μπορείς να δώσεις μια "γεύση" πολυτέλειας στο σπίτι εύκολα και γρήγορα.

21.05.2020 | 11:58

Πώς να διακοσμήσω το σπίτι μου: Αν είσαι από από τους ανθρώπους που αγαπά το σπίτι και θέλει η “φωλιά” του να αποπνέει μια πολυτελή νότα και μια διαχρονική κομψότητα, σου βρήκαμε τη λύση να κάνεις  το σπίτι σου να θυμίζει αυτά των περιοδικών. Δεν χρειάζεται οικονομική αφαίμαξη αλλά υιοθέτηση απλών κόλπων που χρησιμοποιούν όλοι οι διακοσμητές στα εντυπωσιακά σπίτια! Τα «ακριβά» γούστα δεν χρειάζεται να έχουν και επιζήμιο αντίκτυπο στα οικονομικά σου! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις, παρακάτω, κόλπα για να δείχνει το σπίτι σου πιο πολυτελές! Το σαλόνι είναι ο πιο κεντρικός χώρος του σπιτιού με το μεγαλύτερο ειδικό βάρος λόγω της κοινωνικοποίησης. Για να έχεις ένα πολυτελές σπίτι δεν χρειάζεται να χρεοκοπήσεις.  Με τη σωστή διακόσμηση δύναται να δώσεις μια “γεύση” πολυτέλειας στο σπίτι εύκολα και γρήγορα.

Για αυτό σου βρήκαμε 7 τρόπους να φαίνεται πιο πολυτελές! Μπορεί οι πιο συχνές και εύκολες ανακαινίσεις να λαμβάνουν χώρα στο μπάνιο και την κουζίνα, όμως και το σαλόνι είναι αυτό που έχει όλους τους προβολείς στραμμένους πάνω του! Το απλό είναι και ωραίο. Ένας χώρος με υπερβολικά πολλά αντικείμενα και αταξία, δείχνει σημάδια αποδιοργάνωσης, αντί για κομψότητα και φινέτσα. Κράτησε τα αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία, έντονο ανάγλυφο και υφή ή μια ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω τους. Ένας λιγότερο «γεμάτος καμβάς», δίνει την ευκαιρία στα αντικείμενα που παραμένουν στον χώρο να λάμψουν και να αναδειχτούν.

Πώς να διακοσμήσω το σπίτι μου: Επίλεξε χαλιά που καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια του δαπέδου

Προτίμησε χαλιά καλής ποιότητας σε μοντέρνο ή κλασσικό στιλ σε ουδέτερες αποχρώσεις..Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις μια σύνθεση μικρών χαλιών που θα δίνουν την ψευδαίσθηση ενός μεγάλου. Επίσης,  αν το σπίτι σου είναι μικρό η τεχνική της επένδυσης με καθρέπτη ή ένας εντυπωσιακός σε έναν τοίχο θα κάνουν τη διαφορά.

Φρόντισε τα τελειώματα των επίπλων

Τα έπιπλα με ξύλο να μην είναι κακής ποιότητας ή φθαρμένα. Τα πόδια των επίπλων δεν πρέπει να είναι φθαρμένα. Προτίμησε να είναι της ιδίας απόχρωσης. Όπως μάλιστα λένε οι διακοσμητές το σκούρο χρώμα αποπνέει πολυτέλεια.

Φτιάξε ένα κεντρικό πολυτελές διακοσμητικό!

Ένας εντυπωσιακός πίνακας πάνω από έναν καναπέ θα στολίσει τον τοίχο και θα αποτελέσει ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό στοιχείο. Φρόντισε να ταιριάζει με το ύφος του σπιτιού σου τόσο σε χρώματα όσο και σε τεχνική.

Ένας μεγάλος πίνακας θα δώσει πολυτελές look στο σαλόνι σου.

Για να δημιουργήσεις ένα σημείο εστίασης που θα δώσει στον χώρο σου κάτι να θυμούνται οι καλεσμένοι σου, η τέχνη μεγάλης κλίμακας μέσα από έναν πίνακα που θα πιάνει τα 2/3 του καναπέ ή όλο το πλάτος του τζακιού, είναι η πιο σίγουρη λύση. Η τέχνη δίνει ζωή και φινέτσα σε ένα σπίτι, ενώ τα χρώματα μπορούν να συνεπάρουν τους καλεσμένους σου. Την ίδια στιγμή έχει μεγάλη επίδραση, ενώ θα σου κοστίσει μόλις μια εκτύπωση σε καμβά και ένα καρφί!

Ανανέωσε έναν από τους τοίχους σου!

Πολλοί διακοσμητές προτείνουν έναν τοίχο ντυμένο με πολυτελή ταπετσαρία ή σε μια σκούρα απόχρωση. Αυτομάτως το μάτι πέφτει εκεί δίνοντας βάθος στο χώρο

Προσοχή στην επιλογή επίπλων!

Δεν έχει σημασία αν τα έπιπλά σου είναι φτηνά. Μπορείς να αλλάξεις πιθανώς τα πόδια τους ή τα πόμολα τους. Επίσης, με τα ανάλογα διακοσμητικά αντικείμενα, τα ριχτάρια και τα εντυπωσιακά μαξιλάρια ο χώρος αναβαθμίζεται.

Υπάρχουν αρκετοί έξυπνοι τρόποι για το πως να διακοσμήσω το σπίτι μου, που θα σου λύσουν τα χέρια. Η μόδα στη διακόσμηση αλλάζει συχνά αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που τείνουν να γίνουν διαχρονικά. Δεν έχετε παρά να τα ακολουθήσετε!!!

Δείτε ακόμη

Λϊστες αναμονής στα κομμωτήρια; Δημιουργήστε με ό,τι έχετε από το σπίτι
Τα λάθη που κάνεις και δεν το ξέρεις για τα φυτά σου!
Ζώδια: Προβλέψεις για την Πέμπτη 21/5
Exit mobile version