Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Viral κορονοϊός: Το συγκινητικό μήνυμα νοσοκόμων μέσα από το τζάμι
ΚΟΣΜΟΣ

Viral κορονοϊός: Το συγκινητικό μήνυμα νοσοκόμων μέσα από το τζάμι

Viral κορονοϊός: Οι νοσηλεύτριες πήγαιναν στο παράθυρο και χαιρετούσαν τους ασθενείς, ενημερώνοντας με σημειώματα τα οποία κολλούσαν στο παράθυρο.

Viral κορονοϊός: Έναν πολύ δυνατό δεσμό με τις νοσοκόμες που φρόντιζαν τον πατέρα τους που έδινε την μάχη με τον κορωνοϊό, δημιούργησε μια οικογένεια στο Νιου Χαμσάιρ, και τώρα, το θλιβερό μήνυμα των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης προς την οικογένεια που θρηνεί τον θάνατό του, έγινε viral. Όταν ο Ρενέ Τζόνσον εισήχθη στο Καθολικό Ιατρικό Κέντρο στο Μάντσεστερ, τα πέντε του παιδιά και οι οικογένειές τους έστησαν ένα κάμπινγκ στο πάρκινγκ του νοσοκομείου, θέλοντας να στηρίξουν την προσπάθεια του πατέρα τους, σύμφωνα με το δίκτυο WMUR. Δεν μπορούσαν να τον επισκεφθούν και να τον δουν από κοντά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά τις τελευταίες δύο εβδομάδες περίμεναν στωικά έξω από το νοσοκομείο και σύντομα δημιούργησαν έναν ιδιαίτερο δεσμό με τις νοσοκόμες που τον φρόντιζαν.

Οι νοσηλεύτριες πήγαιναν στο παράθυρο και τους χαιρετούσαν, ενημερώνοντας με σημειώματα τα οποία κολλούσαν στο παράθυρο για την κατάσταση της υγείας του, γράφοντας πράγματα όπως «Θα του πούμε ότι τον αγαπάτε. Θα του κρατήσουμε το χέρι του». Σε απάντηση, η οικογένεια του Τζόνσον έκανε τα δικά της σημάδια ευχαριστώντας τις νοσοκόμες και στέλνοντας την αγάπη τους στην πατέρα τους.

«Έχουν γίνει διάσημοι με το προσωπικό μας. Όλοι έρχονται και λένε: Είναι έξω η οικογένεια; Και όλοι πηγαίνουν στο παράθυρο και τους χαιρετάνε» δήλωσε η νοσοκόμα Λιν Χάρκινς. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του Τζόνσον χειροτέρεψε και τελικά πέθανε την Κυριακή. Έτσι, οι νοσοκόμες, όπως έκαναν όλες τις προηγούμενες εβδομάδες, ετοίμασαν μερικά σημειώματα για να τους πουν τα άσχημα νέα. «Ηρέμησε τώρα» έγραφε το ένα ενώ το άλλο πρόσθετε: «Λυπούμαστε τόσο πολύ».

Η ευγνωμοσύνη της οικογένειας απέναντι στις νοσηλεύτριες

Για τον γιο του Τζόνσον, τον Κέβιν, η χειρονομία αυτή σήμαινε πολλά περισσότερα από όσα θα μπορούσε να εκφράσει. «Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν αυτό που έκαναν αυτοί οι άνθρωποι για τον πατέρα μου. Τους θεωρώ πραγματικά πολύ τυχερούς που μπόρεσαν να κρατήσουν το χέρι του. Μακάρι να μπορούσα να το κρατήσω κι εγώ και να τον φιλήσω» δήλωσε στο ABC News. «Αυτοί είναι οι ήρωες. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έκαναν για εμάς και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου».

Ως τρόπος για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους, η οικογένεια Τζόνσον συνέχισε να συγκεντρώνεται έξω από τον νοσοκομείο ακόμη και μετά τον θάνατο του πατέρα τους, θέλοντας να δείξουν την υποστήριξή τους στις νοσοκόμες, που απαντούν μέσω των παραθύρων κάνοντας καρδιές με τα χέρια τους. «Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για ότι έκαναν για την οικογένειά μας. Συνεχίζουμε να συγκεντρωνόμαστε εδώ για να δείξουμε την υποστήριξη και την αγάπη μας για άλλους ασθενείς με κορωνοϊό που μπορεί να μην έχουν εδώ τις οικογένειές τους» είπε η κόρη του Τζόνσον, Άντζελα Ντανόλ. Οι ΗΠΑ είναι η χειρότερο πληγείσα χώρα του κόσμου από τον κορωνοϊό, με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά τους 93.000. Σύμφωνα με τους New York Times στο Νιου Χαμσάιρ, έχουν σημειωθεί 182 θάνατοι που οφείλονται στον κορωνοϊό και έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 3.721 κρούσματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις