Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γερμανικό πρωτάθλημα: Με φουλ τις μηχανές!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γερμανικό πρωτάθλημα: Με φουλ τις μηχανές!

Γερμανικό πρωτάθλημα: Η επιστροφή στην ποδοσφαιρική αγωνιστική κανονικότητα έχει προφανώς κριθεί ως προτεραιότητα στη Γερμανία, εξ ου και επανάρχισαν τόσο η Μπουντεσλίγκα, όσο και η Τσβάιτελιγκα

Γερμανικό πρωτάθλημα: Η επιστροφή στην ποδοσφαιρική αγωνιστική κανονικότητα έχει προφανώς κριθεί ως προτεραιότητα στη Γερμανία, εξ ου και επανάρχισαν τόσο η Μπουντεσλίγκα, όσο και η Τσβάιτελιγκα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Όμως η επιμονή φτάνει στα όρια της εμμονής, αφού και η τρίτη κατηγορία ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία πως θα επαναρχίσει παρότι τα προβλήματα με τον κορονοϊό είναι αξεπέραστα κατά περίπτωση! Οι ομάδες της τρίτης κατηγορίας, σύμφωνα με την Bild ενημερώθηκαν από την Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, πως πρέπει να προετοιμαστούν για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος στις 30 Μαΐου και να κάνουν τα απαραίτητα, εκτός από προπονήσεις και προγραμματισμό ταξιδιών, μα και κράτηση σε ξενοδοχεία καραντίνας (ο ξενοδοχειακός τομέας στη Γερμανία δεν έχει ανοίξει ακόμα λόγω της πανδημίας)!

Όλα αυτά, δε, παρότι στην Καρλ Τσάις Ιένα δεν μπορούν να αγωνιστούν βάσει νομοθεσίας στο κρατίδιο του Τούρινγκεν που δεν επιτρέπει «επαγγελματικό ομαδικό άθλημα έως και στις 5 Ιουνίου». Έτσι, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, η Καρλ Τσάις Ιένα πρέπει να αναζητήσει ένα εναλλακτικό γήπεδο για όσα παιχνίδια χρειαστεί, αφού η απόφαση επανεκκίνησης μοιάζει δεδομένη! Κάτι που, φυσικά, ισχύει και για όλους τους συλλόγους που απαγορεύεται από την πολιτική απόφαση στο εκάστοτε κρατίδιο να παίζουν ομαδικά σπορ!

Γερμανικό πρωτάθλημα: Πιέσεις και νομική ασάφεια

Είναι γεγονός πως η DFB δέχθηκε μεγάλη πίεση, τόσο από τους χορηγούς, όσο και από την κεντρική πολιτεία, αλλά και τα κλαμπ των κατηγοριών που διατάσσονται να ξεκινήσουν δραστηριότητες αν και η κεντρική νομοθεσία δεν αγνοεί σε καμία περίπτωση τις κατά τόπον αποφάσεις των κυβερνήσεων των ομόσπονδων κρατιδίων! Είναι χαρακτηριστικό, πως την Τρίτη, εννέα ομάδες της τρίτης κατηγορίας ποδοσφαίρου της Γερμανίας (συμπεριλαμβανομένων πέντε βαυαρικών συλλόγων) είχαν αποστείλει στην ένωση ένα τελεσίγραφο μέχρι την Τετάρτη για να οριστεί μια δεσμευτική ημερομηνία για την επανέναρξη του παιχνιδιού, τη στιγμή που οκτώ κλαμπ είχαν ήδη ζητήσει την ακύρωση της σεζόν και τη λήψη αποφάσεων για τις κατατάξεις και τις διαβαθμίσεις (άνοδος, υποβιβασμός) ενόψει της επόμενης!

Δείτε ακόμη

Last Dance: Μύδροι από Γκραντ και… πιτσαδόρο!
Ο Μαρκ Μπάρτρα με ελληνικό τατουάζ: Ένας αρχαίος Έλληνας πολεμιστής καλύπτει όλη την πλάτη του
Σαλπιγγίδης: «Πόντιος γεννιέσαι. Θα μπορούσα να είμαι στον Πάοκ»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις