Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αυστρία ποδόσφαιρο: Κρυφές νυχτερινές προπονήσεις!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυστρία ποδόσφαιρο: Κρυφές νυχτερινές προπονήσεις!

Αυστρία ποδόσφαιρο: Μυστικές βιντεοσκοπήσεις δείχνουν ομαδική νυχτερινή προπόνηση στο γήπεδο της LASK, και πλέον το κλαμπ έρχεται αντιμέτωπο με σοβαρές κατηγορίες περί αθέμιτου ανταγωνισμού

Αυστρία ποδόσφαιρο: Η κανονική περίοδος της αυστριακής μπουντεσλίγκα πρόλαβε και ολοκληρώθηκε πριν η πανδημία ρημάξει κάθε ίχνος προγραμματισμού κι ατζέντας στις ευρωπαϊκές λίγκες, αλλά πρωταθλητής δεν έχει ανακηρυχθεί. Τα πλέι οφ σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου και η μάχη αναμένεται συναρπαστική, καθώς την πρωτοπόρο Λίντσερ ακολουθεί σε απόσταση ανάσας η παντοδύναμη τα τελευταία χρόνια Σάλτσμπουργκ με μόλις τρεις βαθμούς διαφορά. Το θέμα, όμως, που ξέσπασε χθες δεν είναι καθόλου αγωνιστικό και δεν αφορά στις κόντρες εντός γηπέδων που έπονται. Ειδικότερα, η Λίντσερ είναι αντιμέτωπη με βαρύτατες ποινές, αφού της καταλογίζεται πως διεξήγαγε μυστικές προπονήσεις παρά τις απαγορεύσεις της πολιτείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού!

Μυστικές βιντεοσκοπήσεις δείχνουν ομαδική νυχτερινή προπόνηση στο γήπεδο της LASK, και πλέον το κλαμπ έρχεται αντιμέτωπο με σοβαρές κατηγορίες περί αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ άλλων, άρα πιθανώς και δρακόντεια τιμωρία. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του αυστριακού τύπου, η Λίντσερ έχει κάνει όχι μία, αλλά τέσσερις ομαδικές προπονήσεις τις τελευταίες τρεις εβδομάδες παραβιάζοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις που «άναβαν πράσινο» σε ολιγάριθμες προπονήσεις για τους συλλόγους της Μπουντεσλίγκα. «Τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες αγωνιζόμαστε μαζικά για να εξαλείψουμε τους κίνδυνους της πανδημίας και να μπορέσουμε να παίξουμε ξανά ποδόσφαιρο», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της αυστριακής λίγκας Κρίστιαν Έμπενμπαουερ και υπογράμμισε: «Είναι σαφές ότι είμαστε βαθιά απογοητευμένοι όταν συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό».

Αυστρία ποδόσφαιρο: «Ένα σοβαρό φάουλ επί όλου του αυστριακού ποδοσφαίρου»

Από την πλευρά του, δε, ο Πρόεδρος της αυστριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ο Λέο Βίντνερ, παραδέχτηκε πως αναμένεται ο σύλλογος να έχει σοβαρές συνέπειες λόγω παραβίασης των κανόνων ηθικής και υιοθέτησης πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού: «Δεν ήταν ασήμαντο αδίκημα, αλλά ένα σοβαρό φάουλ επί όλου του αυστριακού ποδοσφαίρου». Από την πλευρά του αγωνιστικού τμήματος, του προπονητή Βαλεριέν Ισμαέλ και των παικτών του, επίσημη αντίδραση δεν υπήρξε και αρχικά μοιάζει να απολαμβάνουν τη στήριξη της διοίκησης της Λίντσερ παρά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει ήδη.

Δείτε ακόμη

Last Dance: Μύδροι από Γκραντ και… πιτσαδόρο!
Ο Μαρκ Μπάρτρα με ελληνικό τατουάζ: Ένας αρχαίος Έλληνας πολεμιστής καλύπτει όλη την πλάτη του
Σαλπιγγίδης: «Πόντιος γεννιέσαι. Θα μπορούσα να είμαι στον Πάοκ»

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις