Βελόπουλος σπουδές – πτυχίο: Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το… άλλο ίδρυμα και οι απειλές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελόπουλος σπουδές – πτυχίο: Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το… άλλο ίδρυμα και οι απειλές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Βελόπουλος σπουδές - πτυχίο: Η διάψευση από το Πανεπιστήμιο Κύπρο, προκάλεσε την απάντηση του Κυριάκου Βελόπουλου.

20.05.2020 | 11:50

Βελόπουλος σπουδές – πτυχίο: Σύγχυση με τα πτυχία που έχει ο Κυριάκος Βελόπουλος προέκυψε την Τρίτη όταν το Πανεπιστήμιο Κύπρου εξέδωσε μία ανακοίνωση με την οποία τόνιζε πώς ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του, όπως υποστηρίζει στο βιογραφικό του. «Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας ότι το μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Κυριάκος Βελόπουλος φέρεται να έχει λάβει το 2013 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου πτυχίο με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό και το 2016 μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου», ανέφερε η ανακοίνωση, που προκάλεσε πολλά σαρκαστικά σχόλια στο διαδίκτυο.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι έχει πάρει τα δύο πτυχία αλλά από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου το οποίο είναι διαφορετικό ίδρυμα. Η «λεπτομέρεια» που είχε ξεχάσει να γράψει στο βιογραφικό του ήταν πως το πτυχίο ήταν το «Ανοιχτό Πανεπιστήμιο», που είναι φυσικά διαφορετικό απ’ το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Απάντησε μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter με δύο αναρτήσεις:

Τι αναφέρει το βιογραφικό του Κυριάκου Βελόπουλου

Το βιογραφικό που ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, αναφέρει ότι το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία.

Αναφορικά με τις σπουδές του αρχηγού της Ελληνικής Λύσης, σημειώνονται τα εξής:

-Εγγράφηκε στη Σχολή Δημοσιογραφίας του «Κέντρου Ελευθέρων Φιλοσοφικών Κοινωνικών Σπουδών», παρακολουθώντας μαθήματα ως υπότροφος. Από τη Σχολή αποφοίτησε το 1990 με βαθμό Άριστα.
-Το 2013 έλαβε το πτυχίο του με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
-Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία και από το 2017 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας.

Παρότι δημοσίως δεν παραδέχτηκε πως υπήρχε κανένα λάθος, το βιογραφικό του στο σάιτ velopoulos άλλαξε μετά το ντόρο:

Exit mobile version