Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση MRB Star κορονοϊός: Double score για ΝΔ, κυρίαρχος ο Μητσοτάκης
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ STAR

Δημοσκόπηση MRB Star κορονοϊός: Double score για ΝΔ, κυρίαρχος ο Μητσοτάκης

Δημοσκόπηση MRB Star κορονοϊός: Τα δημοσκοπικά ευρήματα αποτυπώνουν αριθμητική και ποιοτική πολιτική υπεροχή της κυβέρνησης, μέσα σε πρωτόγνωρες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Δημοσκόπηση MRB Star κορονοϊός: Διπλό σκορ για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώνει δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. Συγκεκριμένα η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 19,7% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας 40% έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα έρχεται το ΚΙΝΑΛ με 5% και ακολουθούν ΚΚΕ με 4,3%, Ελληνική Λύση με 3,9% και ΜέΡα 25 με 3%. Εκλογές στο τέλος της τετραετίας θέλει όμως το 59,7% των ερωτώμενων.

Double score έχει όμως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αξιολογείται θετικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας από το 70,6% έναντι του σχεδόν μισού ποσοστού του Αλέξη Τσίπρα (34,6%). Τρίτη έρχεται η Φώφη Γεννηματά (19,8%) και ακολουθούν ο γ.γ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας (14,8%), ο Κυριάκος Βελόπουλος (14,1%) και ο Γ. Βαρουφάκης (10,8%).

Δημοσκόπηση MRB Star κορονοϊός: Πρώτος ο Κικίλιας

Στην αξιολόγηση των υπουργών προηγείται ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας με 63,7%. Ακολουθεί ο υπ. Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με 59,2%. Άλμα στην τρίτη θέση (57.2%) έκανε ο Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος πιστώνεται την ψηφιακή αναβάθμιση του Δημοσίου και ακολουθεί ο σταθερά δημοφιλής υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (57%) και ο υπ. Εξωτερικών Ν. Δένδιας (55,6%).

Ακολουθούν ο υπ. Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας (53,2%), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας (51,3%), η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως (49,2%), ο υπ. Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος (49,1%), ο υπ. Μεταφορών-Υποδομών Κ.Καραμανλής (47,8%). Τέλος, με μικρές διαφορές, ο υπ. Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης (47,5%) και ο υπ. Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης με 45,6%.

Δημοσκόπηση MRB: Όχι στο άνοιγμα των δημοτικών, ναι στα Γυμνάσια-Λύκεια

Στην δημοσκόπηση της MRB η πλειονότητα (σχεδόν ένας στους 7, ποσοστό 66,8%) διαφωνεί με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων. Αντιθέτως το 57,2% συμφωνεί με την επαναλειτουργία Λυκείων και Γυμνασίων. Οι πολίτες συμφωνούν επίσης σε συντριπτικό ποσοστό (75,4%) με την απόφαση της κυβέρνησης για επέκταση τραπεζοκαθισμάτων από τις επιχειρήσεις εστίασης σε μια προσπάθεια να εξισορροπηθούν οι συνέπειες του κλεισίματος λόγω κορωνοϊού.

Δημοσκόπηση MRB: Ανησυχία για την «επόμενη ημέρα»

Οι πολίτες ανησυχούν για την επόμενη ημέρα της πανδημίας. Σε ποσοστό 49,6% ανησυχούν για την οικονομία τους, ενώ σε ποσοστό 42,9% για την εργασία τους. Επίσης ένα στους δύο πολίτες (50,7%) ανησυχούν για τα επαγγελματικά τους ταξίδια ή τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Περίπου ίδιο ποσοστό (50,2%) ανησυχεί για την ψυχαγωγία σε καφέ, εστιατόρια, παραλίες. Πάντως, οι πολίτες προτάσσουν την ελπίδα για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Πρώτη λέξη που τους εκφράζει είναι η ελπίδα (52,9%), ακολουθεί ο φόβος (40,6% και τρίτη η οργή με 24,9%.

Δημοσκόπηση MRB Star κορονοϊός: Δείτε αναλυτικά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις