Τραμπ – χλωροκίνη: “Βόμβα” από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, κάτω από 800 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ – χλωροκίνη: “Βόμβα” από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, κάτω από 800 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τραμπ - χλωροκίνη: «Ένα χάπι κάθε μέρα. Κάποια στιγμή θα σταματήσω» επεσήμανε.

19.05.2020 | 07:08

Τραμπ – χλωροκίνη: Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε ότι λαμβάνει υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαφημίζει ως πιθανή «θαυματουργή θεραπεία» για την ασθένεια Covid-19, παρά τις ιατρικές προειδοποιήσεις σχετικά με τη χρήση του ως προληπτικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού. «Το παίρνω την τελευταία μιάμιση εβδομάδα. Το παίρνω επειδή ακούω πολύ καλά πράγματα». δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους. «Ξέρετε την έκφραση: τι έχεις να χάσεις;» πρόσθεσε. «Ένα χάπι κάθε μέρα. Κάποια στιγμή θα σταματήσω», πρόσθεσε, λέγοντας ότι έχει «μηδενικά συμπτώματα» από αυτό. Παράλληλα είπε πως όλα τα τεστ που έχει κάνει μέχρι στιγμής για την Covid-19, έχουν βγει αρνητικά.

Παράλληλα, εξαπέλυσε νέες κατηγορίες κατά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας λέγοντας ότι είναι μια «μαριονέτα της Κίνας» και επαναλαμβάνοντας την κριτική του για τον χειρισμό του κορωνοϊού από τον Οργανισμό. «Δεν είμαι ικανοποιημένος με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας», δήλωσε ο Τραμπ. «Είναι μια μαριονέτα της Κίνας». Ερωτηθείς για το μέλλον της αμερικανικής συνεισφοράς σε αυτόν τον Οργανισμό, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος παρέμεινε αόριστος. «Θα πάρουμε μια απόφαση σύντομα», είπε, τονίζοντας πως εξέτασε να μειώσει τη συνεισφορά των ΗΠΑ στα 40 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ορισμένοι αισθάνθηκαν ότι ήταν μεγάλο ποσό.

“Μερική στροφή” Τραμπ για ΠΟΥ

Προ ημερών έγινε γνωστό πως η κυβέρνηση του Τραμπ αποκατέστησε, εν μέρει, τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ. Η κυβέρνηση Τραμπ «θα συμφωνήσει να καταβάλει ποσό έως αυτό που καταβάλλει η Κίνα σε εκτιμώμενες συμβολές» στον ΠΟΥ, μετέδωσε το Fox News επικαλούμενο την επιστολή. Ο πρόεδρος Τραμπ ανέστειλε τη συμβολή των ΗΠΑ στον ΠΟΥ στις 14 Απριλίου, κατηγορώντας τον διεθνή οργανισμό ότι προάγει την «παραπληροφόρηση» της Κίνας όσον αφορά το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊου και σημειώνοντας ότι η κυβέρνησή του θα ξεκινήσει μια αξιολόγηση του ΠΟΥ. Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας απέρριψαν τους ισχυρισμούς αυτούς, ενώ η Κίνα επέμεινε ότι είναι διαφανής και ανοιχτή.

Οι ΗΠΑ ήταν ο μεγαλύτερος συμβαλλόμενος στον ΠΟΥ

Αν οι ΗΠΑ καταβάλουν το αντίστοιχο της συμβολής της Κίνας, όπως προστίθεται στο δημοσίευμα του Fox, το νέο επίπεδο της χρηματοδότησης του οργανισμού από την Ουάσινγκτον θα ανέρχεται σε περίπου το ένα δέκατο του προηγούμενου ποσού που κατέβαλλε το οποίο ανερχόταν σε περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

ΗΠΑ: Κάτω από 800 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν χθες Δευτέρα 759 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 91.839 νεκρούς. Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός συγκαταλέγεται στους χαμηλότερους των τελευταίων εβδομάδων. Η χώρα που θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς στον πλανήτη εξαιτίας της πανδημίας σε απόλυτο αριθμό καταγράφει επίσης πάνω από 1,5 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα αυτής της σχολής ιατρικής ως χθες Δευτέρα στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας).

Πάνω από 283.000 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η πολιτεία της Νέας Υόρκης θρηνεί το ένα τρίτο των θανάτων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Ο απολογισμός της πανδημίας στις ΗΠΑ αναμένεται να ανέρχεται σε περίπου 112.000 νεκρούς ως την 6η Ιουνίου, σύμφωνα με τον μέσο όρο 20 επιδημιολογικών μοντέλων που συνήγαγαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

Exit mobile version