Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άνοιγμα γυμναστηρίων: Στον Παπαθανάση το ΔΣ του ΣΥΠΦΑΑ – “Δέσμευση για νέα ημερομηνία επανέναρξης”
ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα γυμναστηρίων: Στον Παπαθανάση το ΔΣ του ΣΥΠΦΑΑ – “Δέσμευση για νέα ημερομηνία επανέναρξης”

Άνοιγμα γυμναστηρίων: Ο υφυπουργός δέχθηκε στο γραφείο του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΠΦΑΑ και το θέμα των γυμναστηρίων επανεξετάζεται.

Άνοιγμα γυμναστηρίων: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα έξω από τη Βουλή οι γυμναστές, κλάδος ο οποίος έχει “χτυπηθεί” στον απόλυτο βαθμό από τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid 19. Τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά εδώ και δύο μήνες ενώ σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν τις πόρτες τους στις 29 Ιουνίου. Οι επαγγελματίες του χώρου εκφράζουν καιρό τώρα την ανησυχία τους για μόνιμα λουκέτα σε αρκετά γυμναστήρια της χώρας, καθώς οι λογαριασμοί έχουν αυξηθεί και οι επιχειρηματίες που είδαν τα έσοδα να “παγώνουν” δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε πολλές περιπτώσεις στις υποχρεώσεις τους.

Από την άλλη, αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να έχουν αρθεί τα μέτρα για επιχειρήσεις που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο και τα γυμναστήρια να θεωρούνται ακόμη επικίνδυνα για διασπορά. Σήμερα ωστόσο, οι γυμναστές εκφράζουν την ελπίδα τους πως ο κλάδος μπορεί να “ανοίξει” νωρίτερα από το προβλεπόμενο, μετά από συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης.

Όπως λέει στο Alphafreepress.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αττικής Κωνσταντίνος Παπούλιας, «ο υφυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι το θέμα βρίσκεται πλέον στον Πρωθυπουργό προκειμένου τα γυμναστήρια να ανοίξουν νωρίτερα». Το θέμα βρίσκεται πλέον στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου τα γυμναστήρια να ανοίξουν νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό. Ο πρόεδρος του ΣΥ.Π.Φ.Α.Α. που διοργάνωσε την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας,, ευχαριστεί με δήλωσή του τον υφυπουργό κ. Παπαθανάση και τους συναδέλφους που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για “πολύμηνη καραντίνα” των γυμναστηρίων.

Η δήλωση:

“Ευχαριστούμε τον υφυπουργό κ. Παπαθανάση που δέχθηκε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΥΠΦΑΑ στο γραφείο του, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των πτυχιούχων φυσικής αγωγής μπροστά από το υπουργείο Ανάπτυξης. Του μεταβιβάστηκαν γραπτώς τα αιτήματα του συλλόγου, και δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες ημέρες, θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης προς τον κλάδο μας, καθώς και νέα ημερομηνία επανέναρξης, νωρίτερα από την προβλεπόμενη. Με το θέμα ασχολούνται διεξοδικά και προσωπικά ο ίδιος, καθώς και ο πρωθυπουργός. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση. Δείξαμε ότι μπορούμε να συσπειρωθούμε, ώστε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για αυτό που υπηρετούμε, την άσκηση”.

Δείτε ακόμη

Πόσο νόμιμος είναι ο γυμναστής σας;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις