Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ακατάλληλες μάσκες για κορονοϊό: “Μπλόκο” από την ΑΑΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Ακατάλληλες μάσκες για κορονοϊό: “Μπλόκο” από την ΑΑΔΕ

Ακατάλληλες μάσκες για κορονοϊό: Ποσότητα 850.000 ακατάλληλων προστατευτικών μασκών που θα διοχετεύονταν στην ελληνική αγορά αποκάλυψε η ΑΑΔΕ.

Ακατάλληλες μάσκες για κορονοϊό: Μεγάλη ποσότητα προστατευτικών μασκών χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές και τις διεθνείς σημάνσεις, κατασκευασμένες σε Κίνα και Μπαγκλαντές, μπλόκαρε το ΣΔΟΕ πριν εισαχθούν στη χώρα και διοχετευτούν στην ελληνική αγορά, προξενώντας κακό αντί για καλό.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε σχετική ανακοίνωσε  για το σοβαρό ζήτημα, προχώρησε, στο Τελωνείο Αεροδρομίου, όπου βρέθηκε χθες ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής. Επισημαίνεται ότι οι μάσκες είχαν παραλήπτη εισαγωγικές εταιρίες, οι οποίες στη συνέχεια θα τις διοχέτευαν στην ελληνική αγορά. Την ίδια ώρα,  στο Τελωνείο Αεροδρομίου παραλήφθηκε από τον κ. Γ.Πιτσιλή η δεύτερη παρτίδα ειδικών προστατευτικών στολών απέναντι στον κορονοϊό. Τις ειδικές, προστατευτικές στολές,  θα φορούν οι τελωνειακοί.

Πρόκειται για 700 ειδικές στολές,  οι οποίες θα δοθούν με προτεραιότητα σε υπαλλήλους σε τελωνεία με μεγάλη κίνηση, όπως του Αεροδρομίου, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης  και άλλα.

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Πιτσιλής ανέφερε τα ακόλουθα:

«Στην ΑΑΔΕ αντιμετωπίσαμε την κρίση επιτυγχάνοντας τη διαρκή και ασφαλή λειτουργία των υπηρεσιών μας σε ολόκληρη τη χώρα. Άμεση προτεραιότητά μας παραμένει η προστασία της υγείας των στελεχών και η διασφάλιση ποιότητας και αποτελεσματικότητας των προσφερομένων υπηρεσιών μας. Αποστολή μας είναι, εκτός από την είσπραξη δημοσίων εσόδων και την ομαλή ροή των αγαθών από και προς την Ελλάδα, η περιφρούρηση της δημόσιας υγείας μέσα από τους ποιοτικούς ελέγχους προϊόντων που αφορούν σ’ αυτήν. Είμαστε περήφανοι για τους ανθρώπους μας που καθημερινά υπερβάλουν εαυτούς για να υπηρετήσουν πιστά το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό σύνολο. Συγχαρητήρια για την υπευθυνότητα, την εγρήγορση και την αποτελεσματικότητα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις