Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς αντιπολιτευτικό αφήγημα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς αντιπολιτευτικό αφήγημα

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόβλημα της αντιπολίτευσης είναι εμφανές αφού σε τρεις περιπτώσεις που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει κατά της κυβέρνησης, η εξίσωση δεν βγήκε.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν φαίνεται να είναι εύκολη υπόθεση για τον ΣΥΡΙΖΑ η ανεύρεση ενός αντιπολιτευτικού αφηγήματος, με το οποίο θα μπορούσε αφενός να πλήξει την κυβέρνηση, αφετέρου να στρέψει και πάλι το ενδιαφέρον των πολιτών στις απόψεις του. Και αυτό το πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εμφανές αφού σε τρεις πρόσφατες περιπτώσεις που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει κατά της κυβέρνησης, η εξίσωση δεν βγήκε. Αρχικά η αντιπολίτευση υιοθέτησε το σενάριο των πρόωρων εκλογών και μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναρωτήθηκε μήπως ο πρωθυπουργός σκέφτεται να «δραπετεύσει» μέσω εκλογών.

Ωστόσο το σενάριο αυτό κάηκε γρήγορα και μάλιστα διαψεύστηκε δύο φορές επίσημα από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μίλησε για την προσήλωση της κυβέρνησης στην ανάκαμψη της οικονομίας μετά την επιτυχημένη πορεία της χώρας μας σε υγειονομικό επίπεδο. Ακολουθεί το σενάριο του ανασχηματισμού, που από στελέχη της αντιπολίτευσης αναφέρεται ούτε λίγο ούτε πολύ ως επιβεβλημένη κίνηση του πρωθυπουργού, αφού η κυβέρνηση μπορεί να τα πήγε καλά στο σύνολό της, ωστόσο κάποιοι υπουργοί υστέρησαν και θα έπρεπε να αντικατασταθούν. Όμως και αυτό το σενάριο είχε την τύχη του πρώτου, αφού πολύ γρήγορα κυβερνητικές πηγές το διέψευσαν αναφέροντας πως ο πρωθυπουργός δεν σκέφτεται να αλλάξει το κυβερνητικό σχήμα για δύο λόγους.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Γιατί δεν αλλάζει το κυβερνητικό σχήμα

Ο πρώτος είναι ότι όλο το υπουργικό συμβούλιο ακολούθησε τις εντολές της επιστημονικής ομάδας, αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου και πέτυχε ώστε η χώρα μας να γίνει διεθνώς παράδειγμα προς μίμηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο δεύτερος λόγος είναι η ανάκαμψη της οικονομίας, των επιχειρήσεων και του τουρισμού. Οποιαδήποτε αλλαγή στο υπουργικό σχήμα θα δημιουργούσε αρρυθμίες και η νέα σύνθεση θα ήθελε λίγο χρόνο, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα. Και δυστυχώς για την αντιπολίτευση ο χρόνος αυτός δεν υπάρχει και ο πρωθυπουργός είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα ήθελε να σπαταλήσει έστω και μια ημέρα από τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την εκκίνηση της μηχανής της οικονομίας.

Το τρίτο αντιπολιτευτικό σενάριο

Και έτσι καταλήγουμε στο τρίτο αντιπολιτευτικό σενάριο, που δείχνουν να υιοθετούν αρκετά στελέχη της αντιπολίτευσης. Και αυτό είναι η μείωση των μισθών στο δημόσιο, αλλά και των συντάξεων. Και σίγουρα δεν χρειαζόταν η διάψευση του υπουργείου Οικονομικών για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού πολύ εύκολα θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς αν υπάρχει έστω και μια κυβέρνηση στον κόσμο, που θα εξέταζε αμέσως μετά το τέλος μιας οικονομικής κρίσης και αμέσως μετά το τέλος μιας υγειονομικής κρίσης την μείωση των μισθών και των συντάξεων. Δυστυχώς όταν κάποιος επιλέγει να κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και όχι για την ουσία παίρνει και το ρίσκο να βρεθεί σε ακόμη μεγαλύτερη απόσταση από τους πολίτες και τα πραγματικά προβλήματά τους. Και την ίδια ώρα προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στην κυβέρνηση που δείχνει να ισχυροποιείται περισσότερο κάθε φορά που καταρρίπτονται οι μύθοι των πολέμιών της.

Δείτε ακόμη

Στο 7ο Γυμνάσιο ο Μητσοτάκης: “Μπράβο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς”
Στην Ακρόπολη η Σακελλαροπούλου: «Τα μάρμαρα έλαμπαν στον ήλιο, όπως στον στίχο του Σεφέρη»
Ο Αντώναρος βλέπει όπλα στις παραλίες – Η τεράστια γκάφα και η αφεντομουτσουνάρα του Άδωνι

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις