Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / 534 ευρώ επίδομα – αίτηση: Πληρωμή, δικαιούχοι, προθεσμίες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

534 ευρώ επίδομα – αίτηση: Πληρωμή, δικαιούχοι, προθεσμίες

534 ευρώ επίδομα - αίτηση: Για τον μήνα Μάιο το ποσό διαμορφώνεται στα 534 ευρώ και η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

534 ευρώ επίδομα – αίτηση: Από σήμερα, Δευτέρα 18/05/2020, ξεκινά η πρώτη φάση των αιτήσεων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού – επίδομα 534 ευρώ που αντιστοιχεί στον μήνα Μάιο. Πρόκειται για το επίδομα, συνολικού ύψους 534 ευρώ, που αφορά εκείνες τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους που θα παραμείνουν κλειστά και αντίστοιχα για όσους δε θα εργαστούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Αναλυτικότερα, δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού – επίδομα 534 ευρώ, είναι οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας συνεχίζει να τελεί σε αναστολή, σε επιχειρήσεις – εργοδότες που δεν θα επαναλειτουργήσουν κατά τον Μάιο 2020 με εντολή δημόσιας αρχής. Για τον μήνα Μάιο το ποσό διαμορφώνεται στα 534 ευρώ και η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

Για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, οι επιχειρήσεις – εργοδότες βεβαιώνουν όλα τα στοιχεία των δηλώσεων τους, όπως αυτά αντλούνται αυτόματα από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και κυρίως αφορούν τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας τους συνεχίζει να είναι σε ισχύ και εξακολουθεί να τελεί σε αναστολή και τα στοιχεία που αφορούν τη μίσθωση ακινήτων επαγγελματικής στέγης και δηλώνουν υπεύθυνα ότι παραμένουν ως μη λειτουργούσα επιχείρηση με εντολή δημόσιας αρχής κατά το μήνα Μάιο 2020. Σε περίπτωση προκυπτουσών αλλαγών επιτρέπεται η τροποποίηση των δηλώσεών τους.

 Για την περίπτωση των εργαζομένων δεν απαιτείται επανυποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τους εργαζόμενους, εκτός κι αν επιθυμούν τροποποίηση στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας τους.

Σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις – εργοδότες υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν την ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση τους, εγγράφως ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στους εργαζόμενους τους, δηλώνοντάς τους και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της πράξης τους στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ».

Επίδομα 534 ευρώ – Προθεσμίες

Οι σχετικές δηλώσεις των επιχειρήσεων – εργοδοτών μπορούν να υποβάλλονται από σήμερα, 18.5.2020, έως και την Κυριακή, 31.5.2020, και να αφορούν το διάστημα από 1.5.2020 έως και την 31.5.2020. Οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τροποποιήσεις Υπευθύνων Δηλώσεων τους από 19.5.2020 έως και 1.6.2020.

Επίδομα 534 ευρώ – Πληρωμές

Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού – επίδομα 534 ευρώ για τον μήνα Μάιο θα πραγματοποιηθεί από 5.6.2020 έως 10.6.2020.

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ: FEK_EPIDOMA

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις