Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Επιστροφή στο ποδήλατο.
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Επιστροφή στο ποδήλατο.

Κορονοϊός Ελλάδα: Ένας από τους κλάδους που ευδοκίμησε εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα ήταν αυτός του ποδηλάτου

Κορονοϊός Ελλάδα: Μεταξύ των λίγων κλάδων που ευδοκίμησαν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα ήταν αυτός των πωλήσεων ποδηλάτων. Και από ό,τι φαίνεται, η αλλαγή αυτή ήρθε για να μείνει. Σύμφωνα με τα στοιχεία, παρά τα ειδικά μέτρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την αύξηση στην επιβατική κίνηση, αρκετοί πολίτες φοβούνται να χρησιμοποιήσουν τις συγκοινωνίες και στρέφονται σε άλλα μέσα, όπως το ποδήλατο.

Παράλληλα, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι οι πωλήσεις των ποδηλάτων θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο λόγω των κινήτρων (επιδότηση) για την ηλεκτροκίνηση, που πρόκειται να ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα και θα αφορούν και τα ηλεκτρικά ποδήλατα. «Είναι γεγονός ότι η αγορά ήταν απροετοίμαστη γι’ αυτή τη ζήτηση. Οι Έλληνες έκαναν μεγάλη μεταστροφή στο ποδήλατο για να αποφύγουν τον συνωστισμό στα ΜΜΕ» είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η Μαρία Μαγειρέλη-Μόλχο, εκπρόσωπος εταιρείας εισαγωγής και εμπορίας ποδηλάτων στη Θεσσαλονίκη.

Κορονοϊός Ελλάδα: «Κλειδί» για το 6

Η τάση για τα ποδήλατα ξεκίνησε το διάστημα της καραντίνας, καθώς μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με την επιλογή μετακίνησης 6, ωστόσο συνεχίζεται λόγω των ανησυχιών των πολιτών για τις συγκοινωνίες. «Αυτή η στροφή προς το ποδήλατο, όπως φαίνεται, ήρθε για να μείνει. Μόλις χθες εξαγγέλθηκαν δυο σημαντικά μέτρα για τον κλάδο. Η δημιουργία, άμεσα, ποδηλατοδρόμων, έστω προσωρινά και η εξαγγελία της επιδότησης της ηλεκτροκίνηση» προσέθεσε η κυρία Μαγειρέλη-Μόλχο. Όπως είπε, η αύξηση στις πωλήσεις ποδηλάτων φτάνει περί το 40%, με τη ζήτηση να είναι μεγαλύτερη για τα παιδικά ποδήλατα, τα μέσα προστασίας (κράνη κ.λπ.), αλλά και για τα οχήματα για ενηλίκους.

Δείτε ακόμη

Κυριακή Τοπαλούδη: “Ούτε ο Χριστός δεν βασανίστηκε τόσο – Ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα”
Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή που 17χρονος πηδάει από τον Φάρο της Ναυπάκτου
Παπαθανάσης: Ανοίγουν στις 29 Ιουνίου τα γυμναστήρια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις