Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ κορονοϊός – νεκροί: 1.237 θάνατοι σε 24 ώρες
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ κορονοϊός – νεκροί: 1.237 θάνατοι σε 24 ώρες

ΗΠΑ κορονοϊός – νεκροί: Η χώρα η οποία θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας στον πλανήτη έχει εξάλλου καταγράψει πλέον συνολικά 1.466.682 κρούσματα.

ΗΠΑ κορονοϊός – νεκροί: Άλλοι 1.237 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού σε 24 ώρες καταγράφηκαν στις ΗΠΑ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 να ανέρχεται πλέον σε 88.730, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Η χώρα η οποία θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας στον πλανήτη έχει εξάλλου καταγράψει πλέον συνολικά 1.466.682 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα αυτής της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, που ανανεώνονται συνεχώς.

Aισιόδοξος σχετικά με το ενδεχόμενο ενός εμβολίου εναντίον του νέου κορωνοϊού εμφανίστηκε την Παρασκευή o πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως ελπίζει ότι θα υπάρξει ένα έως τα τέλη του έτους, «ίσως νωρίτερα». «Πιστεύουμε ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα πολύ σύντομα» δήλωσε ο Τραμπ, από τους κήπους του Λευκού Οίκου.  «Ελπίζουμε ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο έως τα τέλη του έτους, ίσως πριν. Καταγράφουμε θεαματική άνοδο» συμπλήρωσε. «Υπάρχει πολύ καλή διάθεση» σημείωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στη διεθνή συνεργασία στο θέμα. Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα επενδύσει σε όλους τους κορυφαίους υποψηφίους για την παρασκευή εμβολίου τονίζοντας ότι η σχετική λίστα περιορίστηκε σε 14 πολλά υποσχόμενες πιθανότητες και σχεδιάζεται να μικρύνει περαιτέρω.

Δείτε ακόμη

Ξύλο και προσαγωγές στα Τίρανα – Κατεδαφίζουν το Εθνικό Θέατρο (vid)

Νεκρός εντοπίστηκε ο Κινέζος πρέσβης στο Ισραήλ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις