Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλία κορονοϊός: Επιτρέπεται το μπάνιο, όχι όμως η ηλιοθεραπεία
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία κορονοϊός: Επιτρέπεται το μπάνιο, όχι όμως η ηλιοθεραπεία

Γαλλία κορονοϊός: Υπάρχουν νέοι κανόνες στις παραλίες: ατομικές δραστηριότητες, όπως το κολύμπι, το ψάρεμα ή το σέρφινγκ επιτρέπονται, αλλά όχι η ηλιοθεραπεία.

Γαλλία κορονοϊός: Οι λουόμενοι έκαναν μια βουτιά ή είχαν την ευκαιρία για μια βόλτα στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ στη Νίκαια, στη γαλλική Ριβιέρα, πολλοί φορώντας μάσκες, καθώς η παραλία άνοιξε ξανά σήμερα για το κοινό, για πρώτη φορά μετά το lockdown που επιβλήθηκε στα μέσα Μαρτίου λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού. Οι πολίτες που ζουν στις ζώνες χαμηλής μόλυνσης στη Γαλλία, τις αποκαλούμενες πράσινες ζώνες, έχουν τη δυνατότητα να πάνε στην παραλία, αφού η κυβέρνηση άρχισε τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών τη Δευτέρα. Οι τοπικές αρχές άνοιξαν επιλεγμένες παραλίες στη βόρεια Γαλλία και στις ακτές της Μεσογείου σήμερα.

Ωστόσο, υπάρχουν νέοι κανόνες: ατομικές δραστηριότητες, όπως το κολύμπι, το ψάρεμα ή το σέρφινγκ επιτρέπονται, δεδομένου ότι τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, όμως η ηλιοθεραπεία ή η παραμονή στην παραλία για ώρες δεν επιτρέπεται. “Είμαι λίγο ενοχλημένος. Μπορούσαμε να κολυμπήσουμε το πρωί. Μπορούσαμε να απολαύσουμε τη θάλασσα, την οποία δεν είχαμε δει για σχεδόν 2 μήνες. Τώρα, δεν μπορούμε ακόμη να κάνουμε ηλιοθεραπεία και να αράξουμε. Δεν είμαστε πλήρως ελεύθεροι”, λέει ένας Γάλλος, που κάνει βόλτα στην παραλία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ πήγε στην παραλία Βελ Λε Ρόζ, στην περιοχή της Νορμανδίας, για να ελέγξει την κατάσταση. “Ο ιός κυκλοφορεί ακόμα. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν. Ο πολίτης μπορεί να πάει για ψάρεμα, όχι όμως να μένει στην παραλία για ώρες. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι στη μάχη εναντίον της COVID- 19”, δήλωσε. “Εάν οι κανόνες δεν τηρούνται, θα αναιρέσουμε την απόφασή μας να ανοίξουμε κάποιες παραλίες”, προειδοποίησε ο υπουργός.

Γαλλία κορονοϊός: 27.625 νεκροί

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας κατέγραψαν το Σάββατο 96 νέους θανάτους από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα. Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών κατέγραψε μικρή πτώση από τους 104 την Παρασκευή. Το σύνολο των νεκρών στη Γαλλία από τον νέο κορωνοϊό ανέρχεται πλέον σε 27.625, ο τέταρτος υψηλότερος απολογισμός στη χώρα, μετά τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ιταλία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία μειώθηκε σε 19.432 από 19.861 την Παρασκευή και ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε σε 2.132 από 2.203 χθες Παρασκευή. Και οι δύο αυτοί αριθμοί, που αποτελούν δείκτες κλειδιά για την ικανότητα του συστήματος υγείας της Γαλλίας να διαχειριστεί την επιδημία, έχουν πτωτική τάση τις τελευταίες 4-5 εβδομάδες, ενώ είχαν κορυφωθεί σε άνω των 32.000 και άνω των 7000 αντίστοιχα από τις αρχές έως τα μέσα Απριλίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις