Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανασχηματισμός – Μητσοτάκης: “Φρένο” στα σενάρια βάζει ο πρωθυπουργός
"ΦΡΕΝΟ"

Ανασχηματισμός – Μητσοτάκης: “Φρένο” στα σενάρια βάζει ο πρωθυπουργός

Ανασχηματισμός - Μητσοτάκης: Φουντώνουν τα σενάρια για επικείμενο ανασχηματισμό, ωστόσο οι σχετικές συζητήσεις δεν βρίσκονται στις προτεραιότητες του Πρωθυπουργού.

Ανασχηματισμός – Μητσοτάκης: Τέλος στα σενάρια περί ανασχηματισμού βάζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με συνεργάτες του εμφανίστηκε ενοχλημένος από τα σενάρια περί αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, τα οποία δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο. Με τη φράση “αλλαγές εν μέσω κρίσης, δεν γίνονται” ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα, τουλάχιστον ως προς τον άμεσο χρόνο. Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μεταφέρονται, πλέον, για το μέλλον. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι τα σενάρια περί ανασχηματισμού δεν βοηθούν στην παρούσα φάση και αποπροσανατολίζουν το έργο της κυβέρνησης, καθώς η μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν έχει τελειώσει.

Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης, τόνιζαν πηγές στο Πρώτο Θέμα, είναι η επανεκκίνηση του τουρισμού και της οικονομικής δραστηριότητας, η αντιμετώπιση των προβλημάτων απασχόλησης και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. «Η κυβέρνηση λειτουργεί καλά και αποδοτικά. Ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δεν γίνεται. Οι υπουργοί έχουν πολλή δουλειά να κάνουν και οφείλουν όλοι να ασχολούνται με το έργο τους κι όχι με σενάρια ανασχηματισμού, που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για το έργο της κυβέρνησης» είπε σε συνεργάτες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το Θέμα.

Η επιτυχής διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού και της κρίσης στον Έβρο,  έχουν ισχυροποιήσει την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό που απολαμβάνει εγκωμιαστικά σχόλια και από τον ξένο Τύπο. Ο χρόνος που θα επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό αλλά και το πόσο μεγάλες είναι οι αλλαγές που θα κάνει σε επίπεδο υπουργών θα δείξει σε σημαντικό βαθμό τις επόμενες πολιτικές κινήσεις. Αν και το σενάριο των εκλογών δεν συγκεντρώνει την δεδομένη στιγμή πολλές πιθανότητες, στην περίπτωση που προχωρήσει σε μικρές προσθαφαιρέσεις κυβερνητικών στελεχών τότε δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν στη ΝΔ πως θα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες το Φθινόπωρο, αντιθέτως ένας σαρωτικός ανασχηματισμός θα βάλει φρένο στην εκλογολογία.

Ανασχηματισμός – Μητσοτάκης: Με τα έως τώρα δεδομένα, αμετακίνητοι παραμένουν στις θέσεις τους,

-Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας: Αν και υπάρχουν γκρίνιες στο Μαξίμου για μη επιθετική αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, φαίνεται ότι παραμένει στην θέση του.

-Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

-Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

-Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου: Νότης Μηταράκης.

-Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Κυριάκος Πιερακάκης.

-Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών: Κώστας Καραμανλής.

-Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Μάκης Βορίδης. Αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου δεν είναι ικανοποιημένο με την, έως τώρα, απόδοσή του, για λόγους εσωκομματικών ισορροπιών είναι δύσκολο να τον θέσει εκτός κυβέρνησης.

-Ο υπουργός Επικρατείας: Γιώργος Γεραπετρίτης

-Ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,

Όσο για αυτούς που “μετακινούνται” ή και βλέπουν την… έξοδο, πολλά ακούγονται, πρόκειται όμως για φήμες. Αυτό που έχει σημασία για τον πρωθυπουργό, είναι να καταφέρει να σώσει τους Έλληνες από τον εφιάλτη της πανδημίας και να “ανοίξει” πλήρως την οικονομία με όσο το δυνατόν λιγότερες καταστροφές…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις