Ναρκωτικά στο σπίτι: Κύκλωμα διακινητών και με… ραντεβού

ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά στο σπίτι: Κύκλωμα διακινητών και με… ραντεβού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ναρκωτικά στο σπίτι: Έδιναν ραντεβού με τους υποψήφιους αγοραστές έξω από Σούπερ Μάρκετ, φαρμακεία η άλλα καταστήματα που λειτουργούσαν.

17.05.2020 | 10:07

Ναρκωτικά στο σπίτι: Και μεταφορά κατ’ οίκον ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης και κοκαΐνης) αναλάμβανε δίκτυο διακίνησης με ηγετικά μέλη δύο Αλβανούς λαθρεμπόρους και εμπλοκή Ελλήνων και κατά τις ημέρες των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία, λόγω κορονοϊού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όταν οι πελάτες του κυκλώματος που διακινούσε κυρίως ποσότητες κάνναβης, έμεναν μακριά από τα σπίτια των μεταφορέων και οι τελευταίοι δεν ήθελαν να πάρουν το ρίσκο εντοπισμού τους, για άσκοπη μετακίνηση, αποφάσιζαν το απλό! Έδιναν ραντεβού με τους υποψήφιους αγοραστές έξω από Σούπερ Μάρκετ, φαρμακεία ή άλλα καταστήματα που λειτουργούσαν. Με μήνυμα στο 13033, που ίσχυε τότε, πληροφορούσαν ότι βγαίνουν για τροφοδοσία και γινόταν η συνάντηση.

Η ομάδα εξαρθρώθηκε τώρα από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, με στοιχεία ότι το δίκτυο διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης, σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και της Δυτικής Αττικής. Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της  Υπηρεσίας αυτής, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, στις περιοχές του Περιστερίου, του Ιλίου, της Πετρούπολης, των Μεγάρων και της Κυψέλης, εννέα εννέα άτομα, εκ των οποίων δύο Αλβανοί υπήκοοι  και επτά  ημεδαποί.

Αρχηγικό ρόλο οι Αλβανοί

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχαν οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι με την ανεύρεση των ναρκωτικών ουσιών, την μεταφορά, την αποθήκευση και την προμήθεια με αυτές των διακινητών. Τα υπόλοιπα μέλη ήταν υπεύθυνα για τη διακίνηση των ποσοτήτων της ακατέργαστης κάνναβης.

Χαρακτηριστικά της δράσης τους λέει η Αστυνομία ήταν:

Χρήση τηλεφωνικών συνδέσεων που είχαν εκδοθεί με στοιχεία μη υπαρκτών προσώπων, χρήση κωδικών λέξεων για τις ναρκωτικές ουσίες, τις ποσότητες και τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν, χρήση διαφορετικών ονομάτων από τα πραγματικά τους, λήψη μέτρων προφύλαξης κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τους “πελάτες” δυνατότητα παράδοσης κατ’ οίκον, των ναρκωτικών ουσιών.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι κατά το τελευταίο δίμηνο, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 246 πράξεις διακίνησης κάνναβης και κοκαΐνης. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν δέκα  κατ’ οίκον έρευνες και τρεις  έρευνες σε οχήματα, από τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ακατέργαστη κάνναβη βάρους -10- κιλών και 321,6 γραμμαρίων, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 154,4 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 54.605 ευρώ, περίστροφο, γεμιστήρας τυφεκίου με 2 φυσίγγια, σιδερογροθιά 2 σουγιάδες 6 ζυγαριές ακριβείας, 23 κινητά τηλέφωνα  και 3 αυτοκίνητα.

Exit mobile version