Ληστεία Αρχαία Ολυμπία: Συνελήφθη Αλβανός για την αιματηρή “εισβολή” με λεία 1 εκ. ευρώ

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία Αρχαία Ολυμπία: Συνελήφθη Αλβανός για την αιματηρή “εισβολή” με λεία 1 εκ. ευρώ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ληστεία Αρχαία Ολυμπία: Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας.

17.05.2020 | 17:16

Ληστεία Αρχαία Ολυμπία: Δέκα επτά μήνες από την αιματηρή ληστεία σε βάρος 52χρονου χρυσοχόου και της μητέρας του, μέσα στο πατρικό σπίτι σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας και λεία κοσμήματα αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ήλιδας, κατάφεραν να συλλάβουν Αλβανό κακοποιό, ο οποίος συμμετείχε με ηγετικό ρόλο στην εισβολή τρόμου.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε βάρος του, καθώς η υπόθεση της αιματηρής ληστείας, που είχε συμβεί τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων, τον Δεκέμβριο του 2018, είχε εξιχνιαστεί από τον Ιανουάριο εφέτος, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πύργου για ληστεία, απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές και παράβαση του νόμου για τα όπλα. Ενώ αναζητούνται και οι υπόλοιποι, τρεις στον αριθμό, ένοπλοι κουκουλοφόροι που είχαν πάρει μέρος στην αιματηρή εισβολή με στόχο γιο χρυσοχόο και τη μητέρα του, υπενθυμίζεται ότι, όπως αναφέρει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος, «στις 30/12/2018 τα ξημερώματα, ο αλλοδαπός, ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας γάντια και φέροντας πυροβόλα όπλα και μαχαίρι, επιβαίνοντες σε δύο αυτοκίνητα, μετέβησαν στην πατρική οικία 52χρονου χρυσοχόου.

Αφού τη διέρρηξαν, εισήλθαν στο εσωτερικό της». Από εκεί και πέρα διαδραματίστηκαν σκηνές τρόμου μέσα στο σπίτι της οικογένειας. «Στην συνέχεια», αναφέρει η Αστυνομία «με την άσκηση σωματικής βίας και με την απειλή  των πυροβόλων όπλων, ακινητοποίησαν τους σύνοικους του 52χρονου, τραυματίζοντας επικίνδυνα τον ίδιο και την μητέρα του, ενώ αφαίρεσαν από τον παθόντα τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από την οικία. Έπειτα, οι δράστες αφαίρεσαν μέσα από το αυτοκίνητο έξι σακίδια με κοσμήματα διαφόρων ειδών, τα οποία κατείχε ο 52χρονος, προκειμένου να τα δειγματίσει σε διάφορα χρυσοχοεία της περιφέρειας και η αξία τους ανέρχεται τουλάχιστον στο (1.000.000) ευρώ.»

53 χρυσά δαχτυλίδια

Από την έρευνα των αστυνομικών Ήλιδας και Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι μια συνεργός των δραστών, Ελληνίδα, φίλη του συλληφθέντα) τον Ιανουάριο του 2019, είχε πωλήσει σε ενεχυροδανειστήριο στην Ηλεία 53 χρυσά δαχτυλίδια, τα οποία ήταν μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων από την αιματηρή ληστεία. «Επιπλέον», συνεχίζει η Αστυνομία «λάμβανε οδηγίες για την πώληση των αφαιρεθέντων κοσμημάτων από τον συλληφθέντα αλλοδαπό και τον ενημέρωνε για την εξέλιξη της εκάστοτε συναλλαγής. Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας.

Επισκέφθηκε τους γονείς για τα Χριστούγεννα

Υπενθυμίζεται ότι ο 52χρονος χρυσοχόος, τα Χριστούγεννα του 2018, επισκέφθηκε τους γονείς του στο πατρικό τους στο χωριό μουριά για να περάσει μαζί τους τις γιορτινές ημέρες. Μαζί του όμως στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του μετέφερε και έξι σακίδια γεμάτα κοσμήματα με σκοπό, αφού βρέθηκε σε εκείνη την περιοχή να δειγματίσει κάποια από αυτά σε κοσμηματοπώλες και να κλείσει εμπορικές συμφωνίες.

Άγνωστο πως τη λεπτομέρεια αυτή πληροφορήθηκε ο συλληφθείς τώρα Αλβανός κακοποιός και σε συνεργασία με άλλους τρεις οργάνωσαν τη ληστρική εισβολή στο πατρικό της οικογένειας. Ήταν 4 και 15 το πρωί της 30ης Δεκεμβρίου,  όταν οι  τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι,  αφού χτύπησαν το θύμα τους, φίμωσαν και επίσης χτύπησαν και την έντρομη μητέρα που πήγε να βοηθήσει το γιο της,  άρπαξαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του χρυσοχόου, άρπαξαν από εκεί τα σακίδια και με άλλο όχημα διέφυγαν. Λίγη ώρα μετά εγκατέλειψαν το κλεμμένο όχημα, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Συγκλονιστική ήταν η αφήγηση στην κάμερα του πατέρα του τραυματισμένου χρυσοχόου:

«Ήταν τέσσερις το ξημέρωμα όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι τέσσερα άτομα με πιστόλια και μαχαίρια. Τη γυναίκα μου τη φίμωσαν και εμένα με “γκρέμισαν” κάτω. Στο σπίτι ήταν ο γιος μου και ο κουμπάρος. Κοντράραμε την πόρτα από μέσα και αυτοί ζορίσανε και την πέταξαν κάτω. Έκλεψαν όλα τα χρυσαφικά που είχε σε βαλίτσες μέσα στο αυτοκίνητο. Ότι έγινε, έγινε πολύ γρήγορα. Ήταν σαν να ήταν συστημένοι… Φορούσαν κουκούλες, μόνο τα μάτια φαίνονταν».

Exit mobile version