Εμπορικά κέντρα μέτρα: Ανοίγουν τη Δευτέρα 18 Μαΐου – Πώς θα λειτουργούν

ΕΛΛΑΔΑ

Εμπορικά κέντρα μέτρα: Ανοίγουν τη Δευτέρα 18 Μαΐου – Πώς θα λειτουργούν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εμπορικά κέντρα μέτρα: Aνοίγουν τη Δευτέρα στις 10 το πρωί τα εμπορικά κέντρα (mall), εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα (outlet).

17.05.2020 | 16:20

Εμπορικά κέντρα μέτρα: Τρίτη φάση άρσης των μέτρων για τον κορονοϊό αύριο και μεταξύ άλλων ανοίγουν και τα εμπορικά κέντρα. Τα εμπορικά κέντρα θα ανοίξουν τις πόρτες τους αύριο το πρωί, μετά από δύο μήνες, για να υποδεχθούν τους πελάτες τους. Στο πλαίσιο αυτό τις πόρτες τους ανοίγουν αύριο το πρωί και τα εμπορικά Golden Hall και The Mall στην Αθήνα και το εμπορικό κέντρο Cosmos στη Θεσσαλονίκη, έτοιμα να υποδεχθούν τους πελάτες τους τηρώντας όλους τους κανόνες λειτουργίας που έχουν προβλεφθεί. Και στα τρία εμπορικά κέντρα έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία συσκευές απολύμανσης χεριών ενώ σύντομα, εντός της εβδομάδας θα τοποθετηθούν και συσκευές προμήθειας γαντιών μιας χρήσης αλλά και θερμικές κάμερες.

Και στα τρία αυτά εμπορικά κέντρα θα γίνονται ηχητικές αναγγελίες με τα μέτρα προφύλαξης σε τακτά χρονικά διαστήματα και φυσικά οι υπεύθυνοί τους εγγυώνται την ασφάλεια των χώρων με συνεχείς απολυμάνσεις των κοινόχρηστων χώρων, απολυμάνσεις στα WC ανά 15 λεπτά. Επίσης θα γίνεται διαρκής έλεγχος της τήρησης των προβλεπόμενων αποστάσεων, ενώ θα υπάρχει όριο στον αριθμό των πελατών που θα εισέρχονται (1 πελάτης ανά 20 τμ). Σημαντικά μέτρα λαμβάνονται και για την προστασία των εργαζομένων, στους οποίους, μάλιστα, θα γίνεται καθημερινά θερμομέτρηση.

Εμπορικά κέντρα: Τι θα γίνει με τον κλιματισμό

Σε ό.τι αφορά στο κρίσιμο θέμα του κλιματισμού, και στα τρία αυτά εμπορικά κέντρα θα υπάρχει κλιματισμός προσαγωγής 100% νωπού αέρα, χωρίς ανακυκλοφορία, στους κοινόχρηστους χώρους, μετατρέποντάς τα σε οάσεις δροσιά πάνω από όλα με ασφάλεια. Να σημειωθεί ότι οι ανελκυστήρες θα χρησιμοποιούνται μόνο από ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ και για την τροφοδοσία των καταστημάτων. Η διοίκηση και των τριών εμπορικών συνιστά στους πελάτες τη χρήση μάσκας, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι ώρες λειτουργίες τους παραμένουν οι ίδιες.

Να σημειωθεί τέλος ότι προς το παρόν θα λειτουργήσουν μόνο τα εμπορικά καταστήματα και όχι τα καταστήματα εστίασης (θα ανοίξουν στις 25 Μαΐου) και δεν θα ανοίξουν ακόμη τα σινεμά που στεγάζονται εντός τους.

Exit mobile version