Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βατικανό: Επισκέψιμη η Βασιλική του Αγίου Πέτρου
ΚΟΣΜΟΣ

Βατικανό: Επισκέψιμη η Βασιλική του Αγίου Πέτρου

Βατικανό: Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, μετά από δύο μήνες καραντίνας, θα ανοίξει ξανά τις πύλες της στους επισκέπτες τη Δευτέρα.

Βατικανό: Μετά από δύο μήνες κλεισίματος λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό στην Ιταλία, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, ανοίγει πάλι τις πύλες της στους επισκέπτες τη Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Βατικανού. Συνοδευτικά θα ανοίξει για το κοινό και η περίφημη πλατεία του Αγίου Πέτρου, μέσω της οποίας πρέπει να διέλθει κάποιος για φθάσει στον μεγαλύτερο ιερό ναό του Καθολικισμού στον κόσμο. Τυπικά, το Βατικανό αποτελεί κράτος εν κράτει εντός της Ιταλίας, ωστόσο αποφάσισε να εφαρμόσει τους ίδιους υγειονομικούς κανόνες με το κράτος που το περιβάλλει.

Κατά συνέπεια, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου, αλλά και όσοι άλλοι ιεροί ναοί υπάρχουν εντός της επικράτειάς του, ακολουθούν τη σύσταση του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών για τον περιορισμό σε 200 άτομα, αυτών που θα παρακολουθούν θρησκευτική γιορτή σε κλειστό χώρο λατρείας. Η επιφάνειας 23.000 τετραγωνικών μέτρων βασιλική απολυμάνθηκε σχολαστικά εν όψει του ανοίγματός της, καθώς ήταν κλειστή για το κοινό από τις 10 Μαρτίου, την ημέρα έναρξης της καραντίνας σε όλη την Ιταλία.

Βατικανό: Με θερμομέτρηση η είσοδος

Οι άνθρωποι που θα παρακολουθούν τις λειτουργίες στον Άγιο Πέτρο και στις άλλες παπικές βασιλικές στη Ρώμη θα υποβάλλονται σε θερμομέτρηση στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, είχε ανακοινώσει νωρίτερα το Βατικανό. Οι λειτουργίες στις οποίες θα παρίστανται πιστοί στις εκκλησίες της Ιταλίας θα τελούνται εκ νέου από τη Δευτέρα υπό αυστηρούς όρους που περιγράφονται σε πρωτόκολλο που υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα από τη διάσκεψη των επισκόπων της Ιταλίας και την κυβέρνηση.

Οι νέοι κανόνες για τις εκκλησίες στην Ιταλία περιλαμβάνουν περιορισμένο αριθμό εισερχομένων, τήρηση της απόστασης και χρήση της μάσκας, αλλά δεν επιβάλλουν τη σάρωση για τον πυρετό με θερμική κάμερα, που σημαίνει ότι οι παπικές βασιλικές θα έχουν ακόμη αυστηρότερους κανόνες.

Με ελεγχόμενη ροή

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού Ματέο Μπρούνι είπε ότι η σάρωση για πυρετό θα πραγματοποιείται τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας τις Κυριακές και τις ημέρες των θρησκευτικών εορτών. Είπε επίσης, ότι αξιωματούχοι σε κάθε βασιλική θα αποφασίσουν τον μέγιστο αριθμό των ανθρώπων που θα μπορούν να εισέλθουν με ασφάλεια στον ιερό ναό και ότι η αστυνομία του Βατικανού, η ιταλική αστυνομία και εθελοντές θα ελέγχουν τη ροή.

Δείτε ακόμη

Κυρώσεις και διακοπή χρηματοδότησης για την Ουγγαρία ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

Ρωσία: Ασυμπτωματικοί το 50% των κρουσμάτων – Ξεκινούν μαζικά τεστ στη Μόσχα

Βρετανία: 256 νεκροί σε μία ημέρα -15χρονο παιδί, το μικρότερο θύμα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις