Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λουτράκι νεκροί: Νέα στοιχεία – Οι ταυτότητες των θυμάτων και ο θησαυρός
ΚΑΙ ΟΙ 4 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ

Λουτράκι νεκροί: Νέα στοιχεία – Οι ταυτότητες των θυμάτων και ο θησαυρός

Λουτράκι νεκροί: Οικογενειάρχες και γνωστοί στην περιοχή, ήταν οι τέσσερις άνδρες που βρέθηκαν νεκροί τα ξημερώματα σε υπόγειο καταφύγιο Γερμανών.

Λουτράκι νεκροί: Σοκ προκαλεί στην τοπική κοινωνία του Λουτρακίου, η τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε σπήλαιο στην περιοχή Καρμπουνάρι, όπου εντοπίστηκαν νεκροί, τέσσερις άνδρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη ξενώνα ηλικιωμένων, το οποίο βρίσκεται στο Λουτράκι, ηλικίας 49 ετών κάτοικο Λουτρακίου, έναν συνταξιούχο ηλικίας 70 ετών κάτοικο Λουτρακίου, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση κοντά στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, έναν 35χρονο ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων στο Λουτράκι, κάτοικο Λουτρακίου και έναν υπάλληλο συνεργείου αυτοκινήτων ηλικίας 38 ετών, κάτοικο Ισθμίας.

H γυναίκα του 49χρονου, ήταν εκείνη που ειδοποίησε τις αρχές -καθώς γνώριζε πού βρισκόταν ο σύζυγός της- και έτσι κινητοποιήθηκε η Αστυνομία και άρχισε η αναζήτηση των τεσσάρων ανδρών. Από την πλευρά της, η σύζυγος του 70χρονου δήλωσε ότι έμαθε από τις ειδήσεις τον θάνατο του άντρα της. Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι ο 38χρονος, σύμφωνα με το newsit, είχε χάσει τον αδερφό του, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή μία μάνα να θρηνεί και τα δύο παιδιά της.

Λουτράκι νεκροί: Τα σενάρια για τον θησαυρό

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι τέσσερις άντρες είχαν πληροφορίες πως στον χώρο των παλαιών αντιαεροπορικών υπόγειων καταφυγίων της διώρυγας της Κορίνθου υπήρχαν θαμμένες λίρες. Το πιο πιθανό – σύμφωνα το “Μαζί σου”- είναι ότι έψαχναν για τον αστικό μύθο του θησαυρού των Εβραίων που είχε αρπάξει ο “χασάπης της Θεσσαλονίκης”, Μαξιμίλιαν Μέρτεν, και εκτιμούνταν στα 800 εκατομμύρια χρυσά φράγκα. Ένα άλλο σενάριο, θέλει τους τέσσερις άνδρες να αναζητούσαν τον θησαυρό του Κιαμήλμπεη, που ήταν ο πιο πλούσιος Τούρκος της Πελοποννήσου, τον οποίο φυλάκισε ο Κολοκοτρώνης το 1821 στην Επίδαυρο.

Θάνατος από ασφυξία

Οι τέσσερις φίλοι ξεκίνησαν αμέσως από το βράδυ της Παρασκευής την έρευνα τους και αφού εντόπισαν τα σημεία, αποφάσισαν να πάνε να σκάψουν στο καταφύγιο για να βρουν τον φημολογούμενο  θησαυρό, παίρνοντας μαζί τους όλα τα εργαλεία που χρειαζόντουσαν, μέχρι και μια μηχανή πετρελαίου για φως. Οι τέσσερις άντρες βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων και οι πρώτες αναφορές σχετικά για τον θάνατό τους κάνουν λόγο για ασφυξία από τις αναθυμιάσεις από την γεννήτρια πετρελαίου, μιας και οι ίδιοι οι διασωστες χρειάστηκε να φορέσουν μάσκες προκειμένου να τους εντοπίσουν.

Γύρω από τους νεκρούς ανθρώπους υπήρχαν όλα τα εργαλεία τους μαζί και η πετρελαιομηχανή η οποία πιθανόν να σκότωσε τους άτυχους άντρες αφού σε βάθος 20 μέτρων δεν ανανεωνόταν το οξυγόνο του καταφύγιου. Αξίζει να αναφερθεί πως ο διάδρομος του καταφύγιου ήταν επικλινής και οι τέσσερις άτυχοι άνδρες το περπάτησαν 20 μέτρα χωρίς να σκεφτούν ότι η γεννήτρια πετρελαίου θα πρέπει να βρίσκεται έξω από το κλειστό χώρο των διαδρόμων του. Οι άντρες ήταν έτοιμοι να προκαλέσουν έκρηξη σε κάποια σημεία αφού είχαν βάλει καλώδια προκειμένου να βρουν τις λίρες και δύο από αυτούς είχαν ακόμα τα καλώδια στα χέρια τους.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η γυναίκα του ενός εκ των τεσσάρων ατόμων που βρήκε τραγικό θάνατο, να γνώριζε το σημείο και μάλιστα να τους είχε πάει εκείνη με το αυτοκίνητό της, αφού στο σημείο δεν βρέθηκε κάποιο όχημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις