Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες: Τους έβαψαν και μετά τους έκλεψαν
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες: Τους έβαψαν και μετά τους έκλεψαν

Ληστείες: Οι Αλβανοί υπήκοοι που έβαψαν το σπίτι τους κατηγορούνται ως οι ηθικοί αυτουργοί ληστείας μέσα σε σπίτι ανδρογύνου στην Ημαθία

Ληστείες: Ανέθεσαν σε δύο άτομα, αλβανικής υπηκοότητας, το βάψιμο του σπιτιού τους. Οι ελαιοχρωματιστές, για ημέρες πολλές, κυκλοφορούσαν μέσα στο σπίτι τους, προχωρώντας τη δουλειά που τους είχε ανατεθεί. Το ανδρόγυνο, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού στην Ημαθία, δεν μπορούσαν ούτε να υποψιαστούν ότι θα ζούσαν στη συνέχεια εφιάλτη με κουκουλοφόρους να τους σημαδεύουν με όπλα πάνω στο κρεββάτι τους! Όπως απεδείχθη από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, που συνέλαβαν τον έναν εκ των δραστών της ληστείας, αυτός μαζί με έναν συμπατριώτη του, Αλβανό επίσης, είχαν πληροφορηθεί την ύπαρξη κοσμημάτων μέσα στο σπίτι από τους ελαιοχρωματιστές!

Έτσι, με ηθικούς αυτουργούς αυτούς, εισέβαλαν τον Οκτώβριο του 2019, στο σπίτι του ανδρόγυνου, αφού παραβίασαν το παράθυρο. Αιφνιδίασαν τους ανύποπτους ανθρώπους που εκείνη την ώρα κοιμούνταν. Δεν προέβαλαν καμία αντίσταση. Οι κουκουλοφόροι δράστες, επέμεναν να τους απειλούν πάνω στο κρεββάτι και να ζητούν επιτακτικά και πιεστικά τα κοσμήματα. Αφού άρπαξαν χρυσαφικά αξίας περίπου 20.000 ευρώ και μικρό χρηματικό ποσό, διέφυγαν. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, που ανέλαβαν την έρευνα της υπόθεσης, πληροφορήθηκαν την πρόσληψη λίγο καιρό πριν από τη ληστεία και των δύο ελαιοχρωματιστών και αυτό ήταν ένα σημαντικό στοιχείο.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ληστείες: Είχαν παρατηρήσει τα κοσμήματα

Όπως προέκυψε όταν στη διάρκεια των εργασιών παρατήρησαν κάπου κοσμήματα, το αποκάλυψαν σε έναν συμπατριώτη τους. Αυτός με τη σειρά του το μετέδωσε σε δύο άλλους Αλβανούς και αυτοί διέπραξαν τη ληστεία. Ο ένας από τους δράστες με ένταλμα συνελήφθη και αναζητείται ο δεύτερος ενώ οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι βαρύνονται με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.

Τι λέει η Αστυνομία

Για τους εμπλεκόμενους-φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς- η Αστυνομία στην επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει: «Τα παραπάνω άτομα, τα ξημερώματα της 26ης Οκτωβρίου 2019, παραβίασαν οικία στην Ημαθία και με την απειλή όπλου σε βάρος των ιδιοκτητών της οικίας τη στιγμή κοιμόνταν, αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας άνω των 20.000 ευρώ σύμφωνα με τους παθόντες, καθώς επίσης το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Επιπλέον, στην δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνονται ακόμη τρεις συνεργοί τους, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε τους παρείχαν πληροφορίες για την τέλεση της ληστείας». Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα, ενώ αναζητείται ο συνεργός του.

Δείτε ακόμη

Νέα επέμβαση της ΕΛΑΣ για συνωστισμό στη Θεσσαλονίκη -Χαμός για ποτό take away
Ανοίγουν τη Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα
Επίθεση σε δημοσιογράφο στη Νέα Σμύρνη – Ρομά τον χτύπησαν στο πρόσωπο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις