Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Η ενημέρωση για τον κορονοϊό (16/5)
90 ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΘ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Η ενημέρωση για τον κορονοϊό (16/5)

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Από τα συνολικά κρούσματα, τα 613 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1455 (51.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Στην γραπτή ενημέρωση του Σαββάτου, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 9 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2819, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 613 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1455 (51.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 10 (43.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 162 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 45 ήταν γυναίκες (27.8%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 93.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 126283 κλινικά δείγματα.

162 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι δύο γυναίκες που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ» κατέληξαν πριν λίγες ώρες. Με τους νεκρούς στην Ελλάδα να ανέρχονται σε 162. Ο πρώτος θάνατος αφορά μια γυναίκα 92 ετών η οποία έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και ήταν αιμοκαθαρόμενη. Κατέληξε χθες βράδυ (15/5) στις 22:50. Ο δεύτερος χρονικά θάνατος αφορά μια 84χρονη η οποία έχασε τη μάχη στις 06:45 σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και η 84χρονη είχε επιβαρυμένο ιστορικό, καθώς από έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη, Πάρκινσον, αρτηριακή υπέρταση και χρόνια νεφρική νόσο.

Πώς θα ταξιδεύουμε με αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ από Δευτέρα – Αναλυτικές οδηγίες του Υπουργείου Μεταφορών

Με αφορμή τη μετακίνηση εκτός νομού, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι μετακινήσεις διέπονται από υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις οδηγίες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας προς αποφυγή της μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις μετακινήσεις με υπεραστικά ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία, λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων έως 50%, μέχρι την 31η Μαΐου, οπότε και θα επανεξεταστεί το εν λόγω πλαίσιο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλα τα μέσα μεταφοράς επιβατών για όλους. Το ίδιο ισχύει και στις αερομεταφορές. Ενθαρρύνεται η χρήση των ηλεκτρονικών εφαρμογών, όπου αυτές είναι διαθέσιμες, για υπηρεσίες όπως η έκδοση και η επικύρωση εισιτηρίων. Οι επιβάτες τηρούν αποστάσεις 1-1,5 μέτρο στους χώρους αναμονής και κατά την επιβίβαση τους στα μέσα.

Οι πάροχοι υπηρεσιών σε όλους τους τομείς οφείλουν:

-Να ενημερώνουν τους επιβάτες για τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας.

-Να εφοδιάζουν το προσωπικό με απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκα, γάντια, αλκοολούχο αντισηπτικό).

-Να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται οι περιοχές και τα σημεία επαφής επιβατών και τα μηχανήματα με ειδικά υλικά.

Ειδικότερα για τις αερομεταφορές:

·Η επιβίβαση γίνεται τμηματικά ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

·Όπου υπάρχουν γέφυρες επιβίβασης, η επιβίβαση γίνεται μόνο από την εμπρόσθια θύρα.

·Όπου είναι εφικτό, οι επιβάτες μετακινούνται από την αίθουσα αναμονής στο αεροσκάφος πεζοί.

·Όπου χρησιμοποιείται λεωφορείο πίστας τηρείται το όριο του 50% της χωρητικότητα του.

·Συσκευασίες με νερό, αντισηπτικό και σνακ βρίσκονται τοποθετημένες στην είσοδο του αεροσκάφους ή στην πύλη επιβίβασης ώστε οι επιβάτες να τις παραλαμβάνουν χωρίς παρέμβαση τρίτου.

·Αμέσως μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο, το αεροσκάφος να υποβάλλεται σε καθαρισμό καμπίνας με ενισχυμένο πρόγραμμα αντισηψίας, πριν παραδοθεί για τη συνέχιση των πτήσεων του.

Δείτε ακόμη

Τρία νέα θετικά κρούσματα στη Νέα Σμύρνη Λάρισας – Σε ειδική δομή όλοι οι ασθενείς
Το αδιαχώρητο στις παραλίες της Αττικής, “βράζει” η χώρα
Δόμνα Μιχαηλίδου: Ο Μητσοτάκης, το βιολί και η επιθυμία της να υιοθετήσει ένα παιδί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις